Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρία χρόνια μετά από εκείνη την καταραμένη μέρα

Από την πρώτη στιγμή της υπαγωγής της Ελλάδας σε καθεστώς υποτέλειας μέσω Μνημονίου, οι Γερμανοί γνώριζαν την πορεία της χώρας μας

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ήταν Παρασκευή, 23 Απριλίου του 2010. Γιορτή του Αγίου Γεωργίου, μέρα που γιόρταζε και ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν στο Καστελόριζο με ειδικό σκοπό. Οχι φυσικά για να υπογραμμίσει με την παρουσία του την ελληνικότητα του ακριτικού νησιού, που είναι καρφί στα συμφέροντα της Τουρκίας.


Κάθε άλλο. Ο Γ. Παπανδρέου είχε διαλέξει συμβολικά το Καστελόριζο για να οδηγήσει από εκεί την Ελλάδα στη μεγαλύτερη εθνική ταπείνωση της σύγχρονης ιστορίας της: να την υπαγάγει σε καθεστώς υποτέλειας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ μέσω της υπογραφής του διαβόητου πλέον ανά την υφήλιο Μνημονίου. «Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που από κοινού δημιουργήσαμε στην ΕΕ.

Εχω ήδη δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες» ανακοίνωσε προς τον παγωμένο από φρίκη ελληνικό πληθυσμό. «Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες» πρόσθετε υποκριτικά. «Δημιουργήσαμε νέες συμμαχίες» καυχιόταν. «Ξέρουμε τον δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά» ισχυριζόταν και διακήρυττε ότι «θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι»!

Λόγια του αέρα. Ποιες «νέες συμμαχίες» δημιούργησε ο Παπανδρέου; Με λοιδορίες και περιφρόνηση αντέδρασαν οι «σύμμαχοι» και οι εταίροι του Γιώργου. «Οι Ελληνες παρακαλούν επισήμως για λεφτά τους Ευρωπαίους» ήταν π.χ. ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της γερμανικής κυβερνητικής εφημερίδας «Ντι Βελτ» την επόμενη μέρα. «Η Ελλάδα ζητάει βοήθεια για το βυθιζόμενο σκάφος της» ήταν ο επίσης πρωτοσέλιδος τίτλος της παγκόσμιας έκδοσης των «Τάιμς της Νέας Υόρκης». «Η Ελλάδα παραδίνεται και ζητάει διάσωση» ήταν ο σχετικός τίτλος μέχρι και της ισπανικής «Ελ Παΐς».

Ολοι στο εξωτερικό αντιμετώπιζαν την υπαγωγή σε καθεστώς Μνημονίου ως παράδοση άνευ όρων της Ελλάδας στο απόλυτο έλεος της ΕΕ και του ΔΝΤ. Με πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η γερμανική «Ντι Βελτ» δεν άφηνε κανένα περιθώριο αυταπατών ούτε στο πώς αντιμετώπιζε το θέμα το Βερολίνο ούτε για τα κίνητρά του. «Οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά» είχε πει ο Γ. Παπανδρέου στο κωμικοτραγικό από πολιτική σκοπιά διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.

Παραμύθια. Το πρωτοσέλιδο άρθρο της «Ντι Βελτ» την επομένη βάζει τα πράγματα στη θέση τους. «Δεν πρέπει κανείς να αυταπατάται. Δεν οφείλεται σε υπέροχη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη το γεγονός ότι τώρα πρέπει να δοθεί βοήθεια» διευκρινίζει χωρίς περιστροφές και εξηγεί: «Πρόκειται απλώς για την προστασία των δικών μας συμφερόντων. Αν δεν βοηθούνταν οι Ελληνες, μερικές ευρωπαϊκές τράπεζες θα βρίσκονταν εκ νέου στο χείλος του γκρεμού - και τότε θα έπρεπε και πάλι να πληρώσουμε σε διαφορετικό σημείο». Η δεξιά γερμανική εφημερίδα ομολογεί ευθέως ότι «στην καλύτερη περίπτωση τα δισεκατομμύρια της βοήθειας θα δώσουν χρόνο στην υπόλοιπη Ευρωζώνη να αποκτήσει ανοσία καλύτερα εναντίον της ελληνικής καταστροφής από το χρέος». Ο γερμανικός σχεδιασμός συμπεριλαμβάνει από την πρώτη στιγμή και την αναδιάρθρωση του χρέους, με όλες τις ολέθριες συνέπειες της κίνησης αυτής, τις οποίες έχει ήδη υποστεί ο λαός μας.

Η «Ντι Βελτ» το έγραφε από την πρώτη κιόλας μέρα στο προαναφερθέν άρθρο της: «Χωρίς 'κούρεμα' -δηλαδή αναδιάρθρωση χρέους- η Ελλάδα αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει» τόνιζε χωρίς ταλαντεύσεις η γερμανική εφημερίδα.

Την ίδια μέρα δημοσιευόταν στην «Καθημερινή», στις 24 Απριλίου 2010, ένα άρθρο του Γιάννη Στουρνάρα, που χαρακτήριζε το Μνημόνιο «μεγάλη ευκαιρία ανόρθωσης της οικονομίας της χώρας» ήδη από τον τίτλο του. «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ανησυχήσει για ενδεχόμενες αντιδράσεις ορισμένων τμημάτων της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου» υπογράμμιζε ο νυν υπουργός Οικονομικών και πρόσθετε: «Η κυβέρνηση πρέπει να αποκρούσει προτάσεις περί αναδιάρθρωσης του χρέους, που όχι μόνον δεν χρειάζεται, αλλά είναι και επικίνδυνη για τη χρηματοοικονομική ευστάθεια της χώρας». Οπως είναι φυσικό, έγινε αυτό που είπαν οι Γερμανοί.

Πάνω από το άρθρο του Γ. Στουρνάρα υπήρχε στην «Καθημερινή» και ένα άρθρο του ανεκδιήγητου Στέφανου Μάνου. «Επιτέλους, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης ΕΕ - ΔΝΤ! Εκανε πολύ καλά! Η εμπλοκή του ΔΝΤ εξυπηρετεί το γενικό συμφέρον. Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα ωφεληθεί» έγραφε περισπούδαστα ο Στ. Μάνος. Τρομερό... όφελος είδαν οι Ελληνες από το Μνημόνιο! Τρελοί και παλαβοί από τη χαρά τους είναι με τη σημερινή οικονομική κατάσταση!


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Κι όμως εθελοτυφλούσαμε, ενώ ο προϋπολογισμός επί 45 χρονιά ήταν ελλειμματικός, και το έλλειμμα έφτασε 15% ;
    Γράφει ο Ν Βράχος
    Το τραγικό στην περίπτωση της χώρας είναι η αποκάλυψη της αποβλάκωσης του Ελληνικού λαού από τους ‘’ειδικούς’’ ιδιοτελείς πατριδοκάπηλους
    Παριστάνουν όλοι τους έκπληκτους και τους οργισμένους με το μνημόνιο και τη χρεωκοπία που οδήγησε σ αυτό προσποιούμενοι άγνοια και..ταραχή !.
    Δύο εκατομμύρια (2.000.000) πτυχιούχοι δεν μπόρεσαν να καταλάβουν έγκαιρα ότι επί 45 χρόνια ο προϋπολογισμός ήταν ελλειμματικός, το ισοζύγιο εισαγωγών -εξαγωγών καταστροφικό, δεν κατάλαβαν ότι όλοι οι συγγενείς τους και οι γείτονες παρίσταναν ότι δούλευαν στο δημόσιο, δεν έμαθαν ότι στην πολυκατοικία τους ζούσαν μόνο πρόωρα συνταξιούχοι.
    Δεν άκουσαν ότι ο ταχυδρόμος και οι καταμετρητές της ΔΕΗ παίρναμε 2 και 3 φορές όσα οι υπεύθυνοι λειτουργίας βιομηχανιών.
    Δεν ξεχνώ ότι στη χώρα κάποιοι δούλευαν 3 και άλλοι 60 ώρες την εβδομάδα, ότι στη σύνταξη έβγαινες μεταξύ 38 και 70 και ότι όσο περισσότερο δουλευες τόσο λιγότερα έπαιρνες.
    Ευχαριστούμε το ΓΑΠ. Που τόλμησε και άνοιξε το καπάκι αυτού του βόθρου και βρώμισε ο κόσμος μήπως και ξεβρωμίσουμε. Επί τέλους καιρός ήταν !
    Κι όμως το 1975!!! αμέσως μετά τη χούντα , προσφύγαμε στο ΔΝΤ ! Κι όμως πολλοί το ξέρουν και κάνουν πως δεν θυμούνται.
    Τον Σεπτέμβριο του 1975 προσφύγαμε στο ΔΝΤ. ( Δεν πιστεύω να ζητήσει κανείς αποδείξεις;..υπάρχουν).
    Ποιοι λοιπόν φωνάζουν πως δεν ήξεραν; Ποιοι φωνάζουν σήμερα και παραπονιούνται δήθεν ότι..πεθαίνουν της πείνας; Τα αιώνια ΤΡΩΚΤΙΚΑ! Αυτοί που έχουν τα λεφτά στις τράπεζες του εξωτερικού, του εσωτερικού, και είναι βολεμένοι.
    Ο φτωχός ο αδύναμος, ο μισθοσυντήρητος πράγματι δεν έχει ούτε την δύναμη, ούτε την αντοχή ούτε και την διάθεση κι όμως δείχνει ανθρώπινη και Ελληνική συμπεριφορά.. Καταλαβαίνει ότι η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο και κανείς δεν αποφάσιζε να μπει μπροστά και να πάρει το βάρος να εφαρμόσει ,όλα όσα συζητούσαμε χρόνια για κρατικοδίαιτους ‘’επαναστάτες»’,’ μοναδικούς προμηθευτές και ..υπερεργαζόμενους συνδικαλισταράδες. Όλοι φωνάζαμε και ευχόμαστε να βρεθεί κάποιος να σώσει την Ελλάδα από τον γκρεμό.
    Σήμερα οι Έλληνες βλέπουν την πραγματικότητα και ΔΕΝ! αντιδρούν και ΔΕΝ παρασύρονται από τους ευκαιριακούς ..εθνοσωτήρες του Άλεξις του Σούπερ Πάν και του Νίκου και του ηλιοκαμένου.
    Προς τι λοιπόν όλες οι..φιέστες της πατριδοκαπηλίας;
    Ποιοι λοιπόν φωνάζουν; Οι μισθωμένοι χαφιέδες, οι μπράβοι και η ‘’ολυμπιακών διαστάσεων’’ διαφθορά των φλατζο-εγκεφαλο-καμένων; Ποιοι διαμαρτύρονται, αυτοί που συλλαμβάνονται να χρωστούν χιλιάδες Ευρώ , ή οι κρατικοδίαιτοι «κομμουνιστές» του Σύριζα με το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ;
    Εξ άλλου, ποιοι τους εξαπάτησαν και έφεραν τον Αντωνάκη τον ψυχοβγάλτη; Ποιοι τους εξαπάτησαν και συνετέλεσαν στην μεγιστοποίηση του κινδύνου και τον υπερδανεισμό της Ελλάδας; Ποιοι έδιωξαν τον άνθρωπο που τόλμησε να σώσει την Ελλάδα από την Χρεοκοπία;
    Μαύρη ημέρα , λοιπόν για τους αρχαιοκάπηλος κομμουνιστές και μαύρη νύχτα για τους μαυροκάπηλους εμπόρους του ‘’άσπρου θανάτου’’ !
    Λίγη ντροπή δεν υπάρχει αφού δεν υπάρχει σεβασμός ψευτοπατριώτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΩ ΤΙ ΝΑ..ΘΥΜΗΘΩ. ..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΟΥΤΕ..ΕΥΡΩ;
    «Γειά σου ρε Γαλάνη με τα ωραία σου. Ώστε 3 χιλιάδες ευρώ δήλωσες εισόδημα το 2009; να σου στείλω φαί με την πρόνοια...»
    «Μήπως βρίσκεται καμία βοήθεια για την κα Γαλάνη- την φίλη του Αλέξη ντε- που η κακομοίρα δηλώνει εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας;»
    «Η Δημητρούλα δεν ξεκίναγε τις συναυλίες της λέγοντας πως πρέπει να φύγει η χούντα του μνημονίου; Για να συνεχίζει να κλέβει την εφορία;»
    «Αυτό το Σάββατο μαζεύουμε τρόφιμα στο Μέγκα για τις άπορες Δήμητρα Γαλάνη και Τάνια Τσανακλίδου»
    «Η Γαλάνη μαζί με την άλλη αντιστασιακή Χαρούλα Αλεξίου- Βελουχιώτη δεν δίνουν συναυλίες; Πού πήγαν τα λεφτά οέο ;»
    «Πληροφορίες ότι η Δήμητρα Γαλάνη έκρυβε τα εισοδήματα της σαν αντίσταση στην κυβέρνηση του μνημονίου επιβεβαιώνονται.. ανάρχα η δικιά σου»
    «Αληθεύει ότι ο αγανακτισμένος Κότσιρας ξέχασε να κάνει δήλωση;»
    «Κοτσιρας + γαλάνη δεν σχολιάζουν στοιχεία ΣΔΟΕ που δείχνουν ποσό φοροφυγάδες είναι..γιατί ειναι χαλκευμένα από τους μνημονικούς εφοριακούς»
    «Η πηγή μου μου αποκάλυψε γιατί βγήκε στην αντίσταση για το μνημόνιο η Χαρούλα. Έχασε μου είπε 2 εκ από το κούρεμα των ομολόγων»
    «Κλαίω από το πρωί για το δράμα της Ζυριζαίας Δημήτρας Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.. να γιατί κάνει αντίσταση στο μνημόνιο»
    «Απόψε το βράδυ μετά την προσευχή θα κρατήσω λίγο από το βραδυνό μου να το δώσω στην Δημ.Γαλάνη που ζεί με 3 χιλιάδες το χρονο η κακομοίρα»
    «Όσοι έχετε παλιά ρούχα τα μαζεύουμε στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής για να τα δώσουμε στην Γαλάνη και τον Κότσιρα που υποφέρουν...»

    «Όταν η Χαρούλα έλεγε να φύγει η χούντα.. το ΣΔΟΕ εννοούσε;»

    «Αυτοί οι δήθεν αριστεροί, τύπου Χαρ. Αλεξίου και Γαλάνη που δεν πλήρωσαν ποτέ φόρο.. είναι οι πιό σιχαμένοι»

    «Άντε καληνύχτα Γαλάνη. Εσύ φαντάζομαι με 3000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο... κοιμάσαι κάτω από την γέφυρα..και ετοιμάζεσαι για την ταξική μάχη»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΜΩΡΕ; Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ;
    Γράφει ο Ν Βράχος 23.4.13

    Για ότι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα ‘’φταίει» ο Γ. Παπανδρέου, γράφουν οι μισθωμένοι χαφιέδες του ..γνωστού υπεργαλάζιου παρακράτους.
    Και με το θράσος της ..δημοκρατικής ανωνυμίας, εκφράζονται χωρίς αιδώ σαν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του πεζοδρομίου της υπερδεξιάς αλητείας.
    Κάθε ‘’επιδοτούμενο’΄υλικά ή ηθικά , μπλόγκ αποτελεί Γκεμπελική ..ανθοδέσμη.
    Δεν φωνάζει ο άνεργος και ο φτωχός, αλλά "φωνάζουν" τα ατέρμονα παμφάγα που δεν υποβάλλουν ούτε ΚΑΝ δήλωση στην Εφορεία;

    *Φωνάζουν οι πολιτικοί απατεώνες της Χρυσαλοιφής, που ξαφνικά "έγιναν"..παρθένες, και ξεχνούν τις πανελλαδικές μεταμεσονύκτιες εξορμήσεις του τα ξενοδοχεία του εξωτερικού, τα ξενοδοχεία του εσωτερικού και την μαύρη "διεθνή" ..υποστήριξη;

    *Φωνάζουν οι κατ΄επάγγελμα και καθ΄εξιν ‘’εθνικόφρονες’’ του παρακράτους;

    * Φωνάζουν οι ..’’φακελάκηδες’’ των νοσοκομείων και των Δημοσίων υπηρεσιών;

    * Φωνάζουν οι καθ΄έξιν νονοί της δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος;

    * Φωνάζουν οι ΔΑΣΑΡΧΕΣ για τα ..παράνομα σπίτια των δασών που «κτίζονται εν αγνοία τους» και για το παράβολο που δεν κατεβλήθη ;

    *Φωνάζουν πνευματικοί ταγοί που συνεχώς "αναχαράζουν" τα.. αμάσητα δώρα της παρανομίας τους..Οι Γιατροί...οι Δάσκαλοι.. οι Δικηγόροι..οι μηχανικοί ..οι...
    ηλεκτρο-υδραυλικοί και οι τραγουδιστάδες!!????

    *Φωνάζει η «εύσωμη» τραγουδίστρια που δηλώνει ..20..ΕΥΡΩ την ημέρα! Εισοδήματα???
    Ζει με ..500 Ευρώ το μήνα όταν θέλει ..ένα ταψί στην καθισιά να φάει;

    *Φωνάζει ο εθνικός επαίτης της Θεσσαλονίκης και μας μιλά για Ελλάδα και κράτος?

    *Φωνάζει ο..ρουφιανογράφος που παίρνει 600.00 το χρόνο και χύνει ..δάκρυα πούστικα για όσους υποφέρουν, έστω κι αν βρίσκεται «κάτω από κάθε πέτρα» !?

    *Φωνάζει ο ΧΑΡΡΥΣ ο τραμπάκουλας, γιατί τον… φορολογήσανε αν και είναι …μετανάστης και χρηματοσφουγγαρίστρα !???

    Πόσα χρήματα δηλώνεις στην εφορεία κύριε DIRTY HARRY ?????????
    Που τα έχεις τα λεφτά σου κύριε…’’ Τραμπάκουλα’’;
    Και δεν υπάρχει τσίπα, ίχνος ντροπής ρε εμπαθή .. κουζινόχαρτα "πολυτελείας", και κάθε μέρα τολμάτε και γράφετε ανοησίες, κουτο-αντιγραφές Ριζάρειες, Μιχελάλειες, Ψυχαβγαλμένες και Μπομπολοκομένες;

    Παραπονιούνται και οι πλαστογράφοι της ‘’ώρας’’, οι ρυπαρογράφοι, οι λαθρογράφοι των μπλογκς και των ΜΜΕ που νοικιάζουν την αλήθεια σε τιμές ευκαιρίας??

    Τα φερέφωνα της διαπλοκής, οι ΜΕΓΑλες..γιαννούλες της οπισθογέμισης, και της αρπαχτής ???

    Δημόσια έργα ..Δημόσια υαινοφαγία ! Δημόσια ντροπή !

    Δημόσια….Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα πιστεύεις ότι αυτοί χωρίζονται σε γαλάζιους, πράσινους, κόκκινους και πορτοκαλί; ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ. Οι διαφορές τους είναι για να φανατίζουν και να κοιμίζουν τα σφάγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η καταραμένη ημέρα ήταν η ημέρα των εκλογών, όταν μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού πίστεψε τον απόγονο του Αντρέα. Είπανε αφού είναι γιος του Αντρέα άρα θα μας δώσει λεφτά.
    Έτσι έκαναν τα στραβά μάτια στο ναι για το σχέδιο Ανάν, όπου επίσης απειλούσε με καταστροφή αλλά δεν του βγήκε (υπήρχε τότε ο ηγέτης Παπαδόπουλος).
    Έκαναν επίσης τα στραβά για τις θέσεις του για τη θρησκεία. Εκείνα σου λέει ξεπερασμένα, εμείς τώρα έχουμε το λάιφ στάιλ, τις ηδονές μας, τη Δύση, δεν είμαστε καθυστερημένα.

    Να λοιπόν που αποδείχτηκε ότι όποιος είναι κατά της πατρίδας και της θρησκείας θα φέρει νομοτελειακά και την εξαθλίωση.

    Ο ίδιος ελληνικός λαός ενώ είχε την υπογραφή του άλλου για παράδοση της κυριαρχίας πίστεψε τα περί επαναδιαπραγμάτευσης. Περαστικά μας.

    Το Καστελόριζο δεν ήταν τυχαίο. Όποιος έχει μικρή ιδέα από τη σημειολογία γνωρίζει ότι όλα μεταφέρουν μήνυμα. Έτσι κι εδώ το μνημόνιο θα οδηγούσε στην απώλεια της κυριαρχίας και τον πλούτο που βρίσκεται σε εκείνο το σημείο στα χέρια κάποιων. Αυτό ήταν το μήνυμα που τους έστελνε, τους έκλεισε το μάτι με λίγα λόγια.

    Βέβαια ο καλός Θεός δε θα αφήσει την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    Πως μαθαίνουμε για κάθε ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ;
    Με το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, που θέσπισε το Πασοκ του Γιώργου Παπανδρέου, κάθε έξοδο, έργων, ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ, ή οποιασδήποτε ΔΑΠΑΝΗΣ, τόσο των υπουργείων όσο και της τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ στο διαδίκτυο, επί ποινή ΑΚΥΡΟΤΗΤΑΣ! ΄Ετσι, ο κάθε ένας μπορεί να δει που πάνε τα χρήματα, και να γίνει ΕΛΕΓΧΟΣ ώστε να υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και..τιμωρία!
    Γιώργο Παπανδρέου,
    υπάρχουν Εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για Όσα ψήφισες. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
    Ο Λαός σε ευχαριστεί και σε περιμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να εκφράζετε τις πολιτικές σας θέσεις, απόψεις και πεποιθήσεις ελεύθερα. Σας απαγορεύεται δια ροπάλου, να βρίζετε γενικώς και αορίστως Έλληνες πολίτες π[ου "κινούνται" εντός ή εκτός του διαδικτύου. Έχω την εντύπωση πως ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν σας έβρισε. Οπότε, μην προκαλείτε γιατί το μόνο που κατορθώνετε είναι να χάνετε το ό,ποιο δίκιο ελλοχεύει στα λεγόμενά σας... Το επόμενο υβριστικό σχόλιο θα διαγραφεί χωρίς άλλη προειδοποίηση

      Διαγραφή
  7. Ο Γιώργος, οι ‘’κηπουροί του’’ και η Δι@ύγεια
    (..)Είναι απίθανη η αντίφαση πώς μία χώρα όπως η Ελλάδα κάνει ταυτόχρονα πρωταθλητισμό στον πελατειασμό και τη διαφάνεια. Είναι χαρακτηριστική του διαχωρισμού 2 διαφορετικών κόσμων, που βρίσκονται σε μία διαρκή σύγκρουση και η εξέλιξη αυτής θα ορίσει το μέλλον της Ελλάδας στο χωροχρόνο. Σε αυτή τη μάχη, το πρόγραμμα Δι@ύγεια αποτελεί την κορωνίδα της διαφάνειας και η σθεναρή υποστήριξή του είναι καθήκον κάθε ενεργού πολίτη που πιστεύει στην αξιοκρατία, την ισότητα, την ελευθερία.
    Το πρόγραμμα Δι@ύγεια αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και εθνική πρωτοπορία. Σε περίπτωση που αυτό διαδοθεί, θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση στον υπόλοιπο κόσμο, κάτι που σαφώς δεν εξυπηρετεί τους διαχρονικά ασκούντες διοίκηση, οι οποίοι, επί τούτου του θέματος, υπηρετούν με συνέπεια μία αμφίδρομων ιδεολογικών συμφερόντων ομερτά. Aς δοκιιμάσουμε, λοιπόν.
    σ.σ.: Το πρόγραμμα Δι@ύγεια ,του Γιάννη Ραγκούση, κόστισε στο κράτος περίπου 50.000 €, καθώς δημιουργήθηκε από ομάδα εργαζομένων που συμμετείχαν με υπαλλική σχέση στην προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και μόνιμων υπαλλήλων. Το συνολικό ποσό αφορά στις υπερωρίες τους και μόνο, καθώς το concept υλοποιήθηκε ως μία in source επιλογή. Στους συντελεστές του προγράμματος, οι οποίοι είναι και οι αφανείς ήρωες, αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]