Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει μόνιμη ναυτική μοίρα στη Μεσόγειο


10 πολεμικά πλοία και αρκετά βοηθητικά πρόκειται να αναπτύξει το ρωσικό ναυτικό σε μόνιμες βάσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Μαυροβούνιο και Συρία

Πρακτορείο RIA Novosti
1 Μαρτίου 2013
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Υψηλόβαθμος Ρώσος στρατιωτικός δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι ανάμεσα στα άμεσα σχέδια της Ρωσίας είναι η ανάπτυξη μιας μόνιμης ναυτικής δύναμης στη Μεσόγειο, η οποία θα αποτελείται από 10 πολεμικά και αρκετά βοηθητικά πλοία.


«Πρόκειται να συσταθεί μια κεντρική διοίκηση η οποία θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και μόνιμη παρουσία της Ρωσίας στη Μεσόγειο με έδρα τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε στο RIA Novosti το ανώτατο στέλεχος των ρωσικών Ε.Δ.

«Η ναυτική αυτή μοίρα μπορεί να αποτελείται από 10 πολεμικά, αλλά και βοηθητικά πλοία».

Πηγή του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η ανάπτυξη των ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο είναι αντικεΜείμενο σχεδιασμού της ρωσικής κυβέρνησης εδώ και καιρό.


«Η ναυτική αυτή μοίρα θα λειτουργεί εκ περιτροπής, χρησιμοποιώντας ως σταθμούς ανεφοδιασμού λιμάνια στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Μαυροβούνιο και τη Συρία», πρόσθεσε η ίδια επίσημη πηγή.
 
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε δήλωσή του πριν από μερικές ημέρες, τόνισε ότι η Ρωσία χρειάζεται μια ομάδα από πολεμικά πλοία με μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη Μεσόγειο Θάλασσα, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας στην περιοχή.

Στο δημοσίευμα του πρακτορείου υπενθυμίζεται ότι η Σοβιετική Ένωση είχε αναπτύξει την 5η Μοίρα του ναυτικού της στη Μεσόγειο από το 1967 μέχρι το 1992, με κύριο στόχο την αντιμετώπιση του 6ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, και αποτελούνταν από 30-50 πολεμικά και βοηθητικά σκάφη σε διαφορετικές χρονικές φάσεις.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αγαπητέ Κωνσταντίνε, θέλω να σου αναφέρω ένα πρόβλημα που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα σου, εδώ και αρκετό καιρό.
    Αυτό είναι η καθυστέρηση στην εμφάνιση ολόκληρου οιουδήποτε άρθρου του "ας μιλήσουμε επί τέλους"και φθάνει μέχρι και τα πέντε(5) λεπτά μέχρι της πλήρους εμφάνισής του.
    Δεν γνωρίζω αν είναι σφάλμα/πρόβλημα της ιστοσελίδας ή σκόπιμο μπλοκάρισμα ...από κάποιους...
    Διερεύνησέ το και ενημέρωσε κατάλληλα.
    Όσο αφορά την παροχή "ευκολιών" σε Ρωσικά πολεμικά σκάφη από την Ελλάδα, μάλλον να το ξεχάσουμε επί του παρόντος, όσο δήθεν κυβερνούν αυτές οι εθνοπροδοτικές μαριονέττες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]