Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δάνειο από το ΔΝΤ ετοιμάζεται να ζητήσει η Ουκρανία


Συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ένα νέο δάνειο θα ξεκινήσει η Ουκρανία, αφού αναθεωρήσει την τρέχουσα σύμβαση φυσικού αερίου με τη Ρωσία, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μικόλα Αζάροφ, προσθέτοντας: 

“Το Ταμείο μας διαμήνυσε πως: μόλις καταλήξετε με τη Ρωσία είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις”.


Η συμφωνία του 2009 για το φυσικό αέριο συνδέει την τιμή του με αυτή του πετρελαίου, η οποία έχει αυξηθεί σημαντικά από το 2009, ενισχύοντας την κατανάλωση αερίου της Ουκρανίας, ενώ το Κίεβο επιμένει ότι η τιμή και ο όγκος των εισαγωγών φυσικού αερίου θα πρέπει να μειωθούν.

Η ουκρανική εταιρεία ενέργειας Naftogaz Ukraina έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα τον ρωσικό ενεργειακό γίγαντα Gazprom, ότι θα μειώσει την ποσότητα του αερίου που αγοράζει από τη Ρωσία κατά 27 δισ. κυβικά μέτρα το χρόνο, δηλαδή μόλις πάνω από το μισό από αυτό που η Ουκρανία είναι υποχρεωμένη να αγοράσει βάσει της συμφωνίας του 2009.

Από την πλευρά του και ο Ουκρανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θεωρεί πως και η Ρωσία αντιλαμβάνεται πως πρέπει να προχωρήσει στη μείωση.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]