Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόνο με πιστωτικές κάρτες οι αγορές άνω των 1.500 ευρώ


Νέα παγκόσμια πρώτη στην Ελλάδα …και με τη «βούλα» του ΣτΕ

υνοϊκή ρύθμιση για τους συναλλασσόμενους" χαρακτηρίζει το Β' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απόφασή του το νέο καθεστώς που ισχύει για τις αγορές αγαθών άνω των 1.500 ευρώ, οι οποίες από τον Ιανουάριο του 2012 πρέπει υποχρεωτικά να γίνονται μέσω τραπεζικών πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών και όχι με μετρητά.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή δυο καταναλωτών που ζητούσαν την ακύρωση της από 9.2.2011 απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών με την οποία καθορίζεται ο τρόπος εξόφλησης των συναλλαγών άνω των 1.500 ευρώ με πιστωτικές κάρτες.

Στην σχετική απόφασή του (854/2013) η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία, το ΣτΕ επισημαίνει ότι "πρόκειται για μια ευνοϊκή ρύθμιση για τους συναλλασσομένους".

Αντίθετα, η μειοψηφία διατυπώνει την άποψη ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αντιμετωπίζει ζητήματα συνταγματικότητας.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Συμβούλιο Επικρατείας Νεοταξικών Απόψεων και Διάλυσης της Χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]