Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο τραπέζι η υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων για σεισμό και πλημμύρα


Σε «ειδικό Ταμείο» τα ασφάλιστρα που θα δίνουν οι ιδιοκτήτες

Την υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων για σεισμό ή πλημμύρα φέρεται να μελετά το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο μάλιστα έχει συστήσει ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το θέμα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή,  

«Το σχέδιο προβλέπει να δημιουργηθεί ένα Ταμείο, τη διαχείριση του οποίου θα έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και το οποίο θα ασφαλίζει υποχρεωτικά όλες τις κατοικίες, τουλάχιστον μέχρι ενός ορισμένου ποσού.

Το ποσό της κάλυψης θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει το σχετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για κάθε πράξη που συνοδεύει το ακίνητο».

Το κόστος θα κυμαίνεται στο 1-1,5 ευρώ για κάθε 1000 ευρώ ασφαλιστικής κάλυψης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το κόστος ασφάλισης για ένα ακίνητο που θα ασφαλιστεί για 100.000 ευρώ, υπολογίζεται στα 100-150 ευρώ τον χρόνο.

Η λογική της υποχρεωτικής ασφάλισης ακινήτου στηρίζεται στο μοντέλο της υποχρεωτικής ασφάλισης οχημάτων για αστική ευθύνη.

Σήμερα το ποσοστό των ακινήτων στην Ελλάδα που διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη για σεισμό, δεν ξεπερνά το 15% κι’ αυτό επειδή μεγάλος αριθμός ακινήτων τα τελευταία χρόνια έχει αποκτηθεί με τραπεζικό δάνειο.


Πηγή: Βόρεια
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και λέγαμε κι εμείς... Τα αυτοκίνητα τα δώσαμε. Τώρα πώς θα μας καταφέρουν να πουλήσουμε τα σπίτια μας όσο όσο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]