Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μιχάλης Σαρρής Υπουργός Οικονομικών Κύπρου: Δε θα έλεγα ότι ζητούν πολλά οι Ρώσοι

«Σε νέα συνάντηση με το Ρώσο υπουργό Οικονομικών, το βράδυ στη Μόσχα, θα κριθεί η ενδεχόμενη συμμετοχή της Ρωσίας στο πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου» όπως αποκάλυψε στον Αlpha 989 ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής.
«Έχουμε μία σημαντική συνάντηση κι ελπίζουμε ότι θα μας δώσουν κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα» δήλωσε ο κ. Σαρρής, προσθέτοντας πως «έχουμε 48 ώρες να πειστεί η τρόικα ότι έχουμε ολοκληρώσει το πακέτο».

 «Αν δεν υπήρχε διάθεση για βοήθεια, θα μπορούσαν να μας πουν από χθες να φύγουμε άπρακτοι», πρόσθεσε.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «πρέπει να βρεθούν 5,8 δισ. ευρώ με κάθε τρόπο» και συμπλήρωσε πως επιδιώκει συμφωνία σε μία βάση εμπορικών σχέσεων, όπως η ενέργεια και οι τράπεζες.

«Θα ήταν μια πολύ σημαντική κίνηση, μια τονωτική ένεση αν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε, πάνω σε βάση εμπορικών σχέσεων, κάποια χρήματα.»

Ο κ. Σαρρής μίλησε για εξίσωση που πρέπει να λυθεί ταυτόχρονα, καθώς «η Ρωσία θέλει να υπάρχει πακέτο από την τρόικα κι η τρόικα θέλει διασφαλίσεις από που θα μπουν τα υπόλοιπα λεφτά. »

«Από τη μια οι Ρώσοι λένε ότι πρέπει να υπάρχει πακέτο και στήριξη από την τρόικα για να εμπλακούν, από την άλλη η τρόικα λέει ότι για να μπορέσει να σταθεροποιήσει το πακέτο της πρέπει να ξέρει από που θα εξασφαλιστούν τα υπόλοιπα λεφτά.»

«Δε θα έλεγα ότι ζητούν πολλά οι Ρώσοι, αλλά στις συνεργασίες πρέπει να δίνεις και να παίρνεις.»

Ωστόσο, εξέφρασε και τη δυσαρέσκεια της Κύπρου για την Ευρωζώνη, λέγοντας πως «δε μπορούν να μας λένε ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί οικογενειακά, όταν δε σε στηρίζει η οικογένεια. Δε μπορείς να αυτοκτονήσεις οικογενειακά» τόνισε χαρακτηριστικά.

 «Αν έρθει η Τρίτη και δεν έχουμε λύση θα αντιμετωπίσουμε ένα χάος.
Και οι ίδιοι οι ευρωπαίοι έχουν μετανιώσει που μας είχαν πιέσει τόσο πολύ, γιατί αυτό είναι κακό για όλη την ευρωζώνη.

Αισθανόμαστε πολύ άσχημα από τον τρόπο που μας έχει χειριστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, πιστεύουμε ότι έχει γίνει μια διάκριση».

Aκούστε ΕΔΩ το ηχητικό


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. από την άλλη η τρόικα λέει ότι για να μπορέσει να σταθεροποιήσει το πακέτο της πρέπει να ξέρει από που θα εξασφαλιστούν τα υπόλοιπα λεφτά

    ΚΧ
    Αφού οι κλέφτες της τρόικα μας έκλεψαν, και πλέον ξέρουν ότι λεφτά δεν έχουμε, πρέπει, λένε, να ξέρουν από που αλλού, εκτός από την "κλεφτοτρόϊκα" - αυτή είναι η νόμιμη κλέφτρα -, θα τα βρούμε.
    Με την ΕΟΚ και εντός ευρωζώνης, λένε οι δικοί μας κλεπταποδόχοι, πρέπει να τα βρούμε! Δηλαδή, να τα βρούμε με τους κλέφτες που μας έκλεψαν. Οι οποίοι γνωρίζουν ότι μείναμε "ρέστοι", και τώρα πάνε να μας επιβάλλουν τη νέα αποικιοκρατία, όπως έγινε τότε με την Κύπρο το 1879. Οι Άγγλοι απόσβεναν τα δανεικά της Τουρκιάς με το ενοίκιο και ο ραγιάς δούλευε για τον Άγγλο "μούχτι". Έναντι πινακίου φακής αγόραζαν τα νέα αφεντικά τα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα των κατοίκων. Στο τέλος έκαναν το νησί δικό τους.

    Λοιπόν, στην οριακή φάση που βρισκόμαστε, ή θα προτιμήσουμε "φτωχοί με σπίτι και πατρίδα", ή "φτωχοί χωρίς σπίτι και πατρίδα" - με το ευρώ όμως, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ουσια του θεματος ειναι οτι οι τραπεζιτες με συνεργασια ολων των "πρωθυπουργων" παιρνουν οτι θελουν .
    Καλη λευτερια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]