Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ράτσα σου γεννήθηκε να πολεμάει το αδύνατο και να το νικάει


Δείτε πως έχει το πράμα.
Στην αρχή σε αγνοούν.
Στη συνέχεια σε κοροϊδεύουν.
Μετά σε πολεμούν.
Στο τέλος νικάς.

Ελάχιστη πολιτική παιδεία να είχατε εσείς οι «ταγοί», θα ξέρατε ότι ο Γκάντι από την ημέρα που είπε αυτή τη φράση δεν έχει διαψευστεί ποτέ. Κι όσο ηλίθιοι, πανίβλακες και πουλημένοι και να είστε, ξέρετε ότι ήδη είμαστε στο "μετά σε πολεμούν".
Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους…

Να παλεύεις το αδύνατο αδερφέ μου. Κι όσο εσύ το παλεύεις, τόσο και θα επιβεβαιώνεται ο νομοτελειακός κανόνας που σε θέλει να στέφεσαι νικητής. Και το γνωρίζουν τα μίσθαρνα ανθρωπάκια που τώρα στριφογυρίζουν στις ακριβοθώρητες καρέκλες τους.
Γνωρίζουν πως από τη στιγμή που αποφάσισαν να σου κηρύξουν τον πόλεμο, έχουν χάσει. Γιατί αλλιώς δεν γίνεται.
Το ξέρουν πως είναι λίγοι, μικροί και πεπερασμένοι σε αριθμό, μα πιότερο είναι το έλλειμά τους σε ήθος.
Κι αν οι μικρές νίκες τους γίνονται σημαίες από τα καλοπληρωμένα δουλικά τους, εσύ να ξέρεις πως μόνο μικρές νίκες θα έχουν, μαζί με τον τρόμο που τους γιομίζει η περπατησιά σου.

Μην θωρείς το βουνό και σκιάζεσαι πως δεν θα το ανέβεις.
Δικό σου το βουνό, δικός σου και ο χρόνος για να αγναντέψεις από την κορυφή του.
Οι χρήσιμοι ηλίθιοι που τρίζουν τα δόντια τους, να ξέρεις πως το κάνουν από τον τρόμο πως τους πλησιάζεις, από την γνώση πως θα τους τσακίσεις.
Πιότερο δεν μπορούν να κάνουν τίποτε, από το να προκαλέσουν την βίαιη αποκαθήλωσή τους, που θα επιφέρει το δικό σου αποφασιστικό περήφανο περπάτημα, που θα επιβάλει η δική σου έντιμη ματιά.

Διαβουλεύονται συνεχώς οι «ιπτάμενοι» επί των κοθόρνων τους, τρεμάμενοι ανέντιμοι πολιτευτάδες, απάτριδες πολιτικοί νάνοι και μεσίτες μιάς πατρίδας που ποτέ δεν αγάπησαν, αλλά και της ίδιας τους της ψυχής που την αποτίμησαν με αργύρια και όχι με την λεβεντιά που σε εσένα περισσεύει.

Στον αγώνα της ζωής εσύ έχεις εμπειρία και γι αυτό σήμερα σαν θα μπεις στην παλαίστρα να είσαι βέβαιος πως θα νικήσεις τους επιδειξιομανείς φρουρούμενους νενέκους.
Χτενίσου όπως οι πρόγονοί σου έκαμαν πριν τους μεγάλους αγώνες ζωής και θανάτου και μπες στον δικό σου σημερινό αγώνα.
Εσένα σε τρέμει και σε τιμά ως κι ο θάνατος, ενώ τους άμαθους στον αγώνα τους περιμένει για να τους τσουβαλιάσει στα έγκατα και στα σκοτάδια της ατιμίας που οι ίδιοι έκαναν σκοπό και τρόπο της κενής ζωής τους.
Στο πλευρό σου έχεις τους προγόνους, τους αγίους και τον Θεό σου. Σ' αυτή την μάχη υπέρ της τιμής σου, υπέρ των δικαίων σου, υπέρ της πίστης σου, δεν γίνεται να χάσεις. Θα στεφθείς νικητής απέναντι στους δαίμονες που σήμερα σε κατατρέχουν και που σου έχουνε σφίξει μία θηλιά στο λαιμό και απειλούν να σε εξοντώσουν...

Εμπρός λοιπόν αδερφέ και να θυμάσαι…
H δική σου η ράτσα φτιάχτηκε για να πολεμάει με το αδύνατο και να το νικά.
Η δική σου η ράτσα είναι ο τρόμος όλων εκείνων που επιβουλεύονται την ελευθερία, την δημοκρατία και τις πανανθρώπινες αξίες.
Εσένα έφερε η ιστορία και πάλι στο κρίσιμο σταυροδρόμι, για να αντιπαλέψεις με τα θηρία που έχουν γυάλινα πόδια.
Εσένα έφερε και πάλι η ιστορία εμπρός της για να την δοξάσεις και να δοξαστείς…


Σημείωση: Το κείμενο πρωτοδημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2012
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

19 σχόλια :

  1. Αμήν Κωνσταντίνε.

    Χριστός Ανέστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι γύρω μου έχουν κάποιο όνειρο. Ο ένας να αποκτήσει βίλα με πισίνα, ο άλλος να αγοράσει μια Πόρσε, ο τρίτος να γαμήσει την εθνική ψωλοτραμπαλέτα μαζί με την σαμπάνια, ο επόμενος να γίνει διάσημος.


    Καλά είναι όλα αυτά, αλλά εμένα με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Ίσως γιατί είναι κοίλα όνειρα προβλέψιμων ατόμων και πολύ εύκολο να γίνουν πραγματικότητα. Ίσως γιατί είναι ο λόγος που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.



    Το δικό μου όνειρο είναι να δώ κάποτε τον τόπο που ζώ ελεύθερο. Να πηγαίνω οπουδήποτε χωρίς να μου ζαλίζει κανένας τ’ αρχίδια.
    Μια χώρα που να κατοικείται από αξιοπρεπείς πολίτες.
    Μια χώρα χωρίς ρουφιάνους, χωρίς δυνάστες και χωρίς ζητιάνους. Ανοιχτή σε όλους όσους έρχονται με καλό σκοπό και κλειστή σε όλους τους άλλους.
    Πατρίδα που, αντίθετα με όλα τα υπόλοιπα πουτσάδικα του πλανήτη, να προσφέρει στους πολίτες της περισσότερα από όσα θα ζητάει από αυτούς. Που ο κώδικας ηθικής και το δίκαιό της να είναι όπως τα φυσικά στοιχεία στην καθαρότερή τους εκδοχή. Ήλιος, θάλασσα, άνεμος, χώμα, δέντρα.
    Ούτε θεωρίες, ούτε δόγματα, ούτε στημένες νομοθεσίες.
    Μια χώρα που να κάνει τους τσιφούτηδες στα ψευτο-think tanks να σπάνε τις χοντροκεφάλες τους για το τι είναι αυτό το εξωπραγματικό που παίζει εδωπέρα.
    Που να ρίχνει πόρτα στον ψευτοπολιτισμό των βαρβάρων και στην σκοτεινή ιστορία τους.
    Που να εμπνέει τους ταλαίπωρους ιθαγενείς του πλανήτη να εξεγερθούν και να ανατρέψουν τις τυραννίες.




    …Ό,τι πιο δύσκολο και πιο περίπλοκο σε όνειρο.




    Γι αυτό αφήστε με ήσυχο και μη μου ζαλίζετε το μπούτσο με τα γελοία και πανεύκολα ονειράκια σας, με τα ηλίθια άγχη σας και τις ξέκωλες ελπίδες σας, καταχρεωμένοι και κωλομπαρεμένοι μαλάκες. Μη με κουράζετε με τις ονειροσκατούλες που έχουν κατασκευαστεί μαζικά στα σκοτεινά κάτεργα των πολυεθνικών μάγων. Στα χοντροκομμένα καλούπια που οι σκλάβοι σαν κι εσάς δουλεύουν μια ζωή για τους αόρατους αφέντες χωρίς να παίρνουν ανάσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ramnousia" 1000 δίκια έχεις!
    Γι'αυτό λοιπόν, και παρά τις βωμολοχίες, " + 1000 " από μένα, όπως είθισται να δηλώνει κάποιος την ευαρέσκεια του στο διαδίκτυο. Με μία μόνο παρατήρηση: ναι μεν ¨χωρίς να μου ζαλίζει κανένας¨ ΑΛΛΑ και χωρίς να ζαλίζω και εγώ κανενός τ’ …αυτιά. Δεν έχουμε μόνο δικαιώματα μα και υποχρεώσεις σ’ αυτήν την ζωή.

    Επίσης …αναρωτιέμαι εδώ και καιρό…. τί στο καλό συνέβη τον τελευταίο μισό αιώνα και αποβλακώθηκε ομαδικώς ο λαός μας; Είναι λες και ήρθαν τα πάνω κάτω… Ξαφνικά λοιπόν αγνοήσαμε παραδόσεις ετών , κατακρεουργήσαμε την γλώσσα μας , αφαιρέσαμε το πολυτονικό, αλλάξαμε τα φώτα στην γραμματική και στο συντακτικό της, παραμελήσαμε ντοπιολαλιές, αφήσαμε στην λήθη πληθώρα λαογραφικών στοιχείων , και στην θέση αυτών ακολουθήθηκαν αλλότρια και κίβδηλα ήθη, που σαν καρκίνος απλώθηκαν σε όλη την κοινωνία μας διαφθείροντας και διαστρεβλώνοντας όλο και περισσότερο την ίδια μας την ύπαρξη.
    Και να που βρεθήκαμε τώρα ¨ξαφνικά¨ να αναρωτιόμαστε τί και πώς συνέβη και να μιλάμε για ¨περασμένα μεγαλεία¨ και για ¨συνωμοσίες¨ και για ¨όνειρα¨ και για τ’ άλογα πράττειν… Ποια όνειρα μωρέ… που τώρα τα βλέπουμε και είναι και Εφιάλτες, και καλά να πάθουμε αφού τόσα χρόνια κοιμόμασταν ολόρθοι σαν τους γαιδάρους.

    Το παράδοξο είναι ότι ενώ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να γίνει πραγματικότητα –αρκεί απλά να ξυπνήσουμε- υπάρχει ένα σύνολο παράλογων που το αποτρέπουν και το ακυρώνουν είτε με την παρουσία τους είτε ακόμα και με την απουσία τους...

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ η χώρα μας να είναι αυτάρκης…
    (Αναφέρομαι σε βασικά αγαθά …αν τώρα κάποιος θεωρεί ως αναγκαίο αγαθό για την επιβίωση του, και έχει την ιδιοτροπία να αλλάζει κάθε τρεις και λίγο, το κάθε –καινούργιο- τεχνολογικό γκατζετάκι με ένα ακόμα πιο καινούργιο μπιχλιμπίδι… κτλ κτλ ε,τι να κάνουμε , γι’ αυτό υπάρχει και το εμπόριο από αρχαιοτάτων χρόνων…)

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ η τέχνη να ξαναγίνει Τέχνη καμωμένη και ικανή να συγκινεί ακόμη και θεούς, και όχι όπως τώρα που έφτασε εκφυλισμένη από κάθε άποψη, να καταφέρνει στην καλύτερη περίπτωση να ξυπνάει ζωώδη ένστικτα ανεγκέφαλων.

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ η ΠΑΙΔΕΙΑ μας, να μας καλλιεργούσε σωστά ως ανθρωπους και ως πολίτες και όχι όπως τώρα που μένουμε αμόρφωτοι και ημιμαθής. Γιατί πιστεύω πώς η παιδεία διαμορφώνει και πλάθει τον συνολικό πληθυσμό ενός τόπου ώστε να ανθίζει ο πολιτισμός, όπως ακριβώς ένας καλός γεωργός που κοπιάζει μα και κατορθώνει να έχει καλές σοδιές επειδή ξέρει τί, πότε και πώς να το κάνει, ενώ κάποιος άλλος αδαής κάνοντας άλλα αντί άλλων χάνει και τον καιρό του και τους σπόρους του.


    Δυστυχώς εμείς πέσαμε σε αδαή γεωργό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς υπάρχει, σαν πολιτική πρόταση στον λαό, ένα ηθελημένο και κατασκευασμένο κενό στον κύκλο διάταξης των πολιτικών "συχνοτήτων", μεταξύ λαικής πατριωτικής δεξιάς (σεβασμού των ΕΝΤΟΣ των τειχών λαικών δικαιωμάτων και ΙΣΤΟΡΙΑΣ) και διεθνιστικής αριστεράς (συμμόρφωσης στα ΑΝΕΥ τειχών λαικά δικαιώματα και ΙΣΤΟΡΙΑ).
    Είναι τόσο "δραματική", ως προς τις χαμένες ευκαιρίες, η έλλειψη της πατριωτικής αριστερας (εγγυήτριας των λαικών συμφερόντων, που στο ανέκαθεν ιστορικό κλεπτοκρατικό προτσές των εξουσιών, εσωτερικών και διεθνών, θα διεφύλαττε όσο γίνεται καλλίτερα τα του εδαφικού οίκου της, όπως πρωτίστως ο κάθε γονιός προστατεύει τα συμφέροντα της οικογένειας του και μετά κάνει αγαθοεργίες στα διπλανά σπίτια!)... που μόνο με διαρκή παρέμβαση ξένου δάκτυλου μπορεί να εξηγηθή αυτή η "αδελφολαοκτόνα" διαχρονική ανυπαρξία... γιατι εάν αφηνόταν να λάβει σάρκα και οστά η έκφραση αυτού του πολιτικού κενού θα ήταν τόσο ιδεολογικά ακαταμάχητο που αυτό δεν θα συνέφερε ποτέ τα υπόγεια "κονκορδάτα"... γιαυτό άλλωστε οι όμοροι πολιτικοί χώροι ήταν πάντα καπαρωμένοι και καπελωμένοι στα ρετιρέ τους χωρίς ο λαός να το αντιλαμβάνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ενα αθρο πραγματικο που ταιριαζει στους ελληνες και στην ελλαδα μπαβο κωνννε οι μασκες επεσαν τελιως η κομανετσι οι καλαματιανη την τριτη ανακινωνει το ροκι τρια στο ζαπιο μαζι με δουκα σημπελιδη μπασιακο που ψαχνει την γαλοπουλα ακομα και τερι χρυσο ραγκουζα και την γυναικα του σαλα ο εφιαλτης του 93 και ο γουσης του 11 και συνεχηζει την προδοσια του νδ και του ελληνα με τον τουρκογλου δευτερο ποδι να εκτελεσουν τελιως τους ελληνες και την ελλαδα αλλα ο ελληνας ξυπνησε και θα τους παρει και θα τους σηκοσει τους δοσιλογους προτο κομα νανε αντιμνημονιακο για να τελειωνουμε μια και καλη με τους μπασταρδους ψηφηζω καμενο να τους καψω και να τους στηλω τις στοες του μηνιου και στις καταβοθρες για να σταματησει αυτοι οι οικογαινιοκρατια ολων αυτων τον ετων που θελουν να την σηνεχισουν οι προδωτες μπασταρδοοικογαινιοκρατες κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα μπράβο ή ένα ευχαριστώ είναι πολύ μικρό. Χριστός Ανέστη, Κωνσταντίνε, και να 'σαι πάντα καλά να μας δίνεις δύναμη και κουράγιο ενώ αυτοί μας τα στερούν. Καλή λευτεριά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Κραυγή δεν είναι δική σου. Δεν μιλάς εσύ, μιλούν αρίφνητοι πρόγονοι με το στόμα σου. Δεν πεθυμάς εσύ· πεθυμούν αρίφνητες γενεές απόγονοι με την καρδιά σου.
    Οι νεκροί σου δεν κοίτουνται στο χώμα. Γενήκαν πουλιά, δέντρα, αγέρας. Κάθεσαι στον ίσκιο τους, θρέφεσαι με τη σάρκα τους, αναπνές το χνότο τους. Γενήκαν ιδέες και πάθη, κι ορίζουν τη βουλή σου και την πράξη σου. Ν.Καζαντάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν φτάνει η οργή. Γνώση απαιτείται.
    Τη γνώση των λαών φοβάται πάντα η εξουσία και όχι την οργή τους.
    Την οργή εύκολα την εκτονώνει, είτε σε πολέμους είτε σε εμφύλιες συγκρούσεις.
    Την οργή εύκολα τη μετατρέπει σε κλάμα και απελπισία. Μόνο τη γνώση φοβάται το σύστημα και αυτήν τη γνώση επιχειρούμε σήμερα να δώσουμε στους Έλληνες …

    Σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι σήμερα δείχνουν αποφασισμένοι να δώσουν τη μεγάλη μάχη …όχι μόνον για τους εαυτούς τους, αλλά και για τα παιδιά τους.
    Οι Έλληνες πρέπει ν' αγωνιστούν μπροστά σε ένα παγκόσμιο κοινό, το οποίο αγωνιά και το ίδιο για την επιβίωσή του.
    Δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα, αλλά είναι οι μόνοι που δέχονται τέτοιο απάνθρωπο "σφυροκόπημα". Αυτό έχει την εξήγησή του. Είναι οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και αυτό προκαλεί τον φόβο του συστήματος γι' αυτούς.
    Γι' αυτόν τον λόγο το σύστημα δεν τους αφήνει ούτε για μια στιγμή χαλαρούς.
    Γι' αυτόν τον λόγο δοκιμάζει εναντίον τους όλες τις τακτικές και όλα τα "όπλα".
    Τώρα φτάσαμε κοντά στην τελική φάση αυτής της μάχης. Όλος ο κόσμος περιμένει να δει το αποτέλεσμα της μεγάλης μάχης των Ελλήνων.

    Αν χάσουν οι Έλληνες τη μάχη, το κόστος της ήττας θα το γευτούν όλοι οι λαοί.
    Αν όμως νικήσουν οι Έλληνες την Νέα Τάξη, θα νικήσουν και οι λαοί μαζί τους. Αν νικήσουν οι Έλληνες τη μεγάλη σημερινή μάχη, θα είναι η αρχή του τέλους της Νέας Τάξης.

    Αν νικήσουν οι σημερινοί Έλληνες, θα αγοράσουν "πίστωση" στην παγκόσμια ιστορία για άλλα δύο χιλιάδες χρόνια ...τουλάχιστον.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
    Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η μέχρι τώρα απόκρυφη γνώση δεν θα παραμείνει τέτοια για πολύ καιρό ακόμα. Έφτασε η ώρα ν' αποκαλυφθεί.
    Η γνώση, την οποία οι Έλληνες θα χαρίσουν ο ένας στον άλλο και όλοι μαζί στην ανθρωπότητα.
    Η γνώση, την οποία οι Εβραίοι έπρεπε να προλάβουν να σταματήσουν στην ανάπτυξή της ...και δεν πρόλαβαν …
    Η γνώση, η οποία θα εγκλωβίσει για πάντα τους εκ νέου διωκόμενους Εβραίους στην "έρημο" της απαξίας και της αφάνειας και του "θανάτου" και θα βοηθήσει τους Έλληνες να επιβιώσουν για χιλιάδες χρόνια …
    Η γνώση της τελικής νίκης και της αιώνιας Δόξας.

    Οι λαοί θα σωθούν από την εβραϊκή τοκογλυφική "μάστιγα", γιατί έφτασε η ώρα της σωτηρίας.

    Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πιθανά έτσι να ίσχυε πριν από 30 χρόνια.
    Από τότε που ήλθαν οι ......Έλληνες πατριώτες δημοκράτες, είδατε που φθάσαμε.....
    Αυτή η ράτσα στη πλειοψηφία της είναι πλέον για ΤΑ ΜΠΆΖΑ !!!
    Φρόντισαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ επιμελώς να καταστρέψουν την παιδεία, ιστορία, αξίες και ιδεώδη, θρησκεία, ιδανικά, χωρίς καμμία αντίσταση από τον δήθεν ευδαιμονισμένο λαό της πλάκας.
    Παρακολουθείστε την καθημερινή συμπεριφορά σχεδόν όλων, το πως οδηγούν, το πως συμπεριφέρονται,το πως ...ομιλούν, το πως βρωμίζουν με σκουπίδια, δρόμους, χώρους πρασίνου, παραλίες, οι πολιτισμένοι νεοέλληνες.
    Αυτοί οι ρυπαροί νομίζετε ότι μπορούν απλά να σκεφθούν έστω και προς στιγμή, όχι να πράξουν κάτι το Ελληνικό και να έχουν σεβασμό σε οτιδήποτε έμψυχο ή άψυχο ???
    Μακάρι να κάνω λάθος.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευγε Κωνσταντινε ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ εισαι
    ΤΑ 2/3 των σχολιων ειναι εκτος θεματος γιατι ομως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ράτσα, ο πόλεμος και το αδύνατο, είναι λέξεις ευρείας ερμηνείας μάλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μονο που δεν τους ενδιαφερει καθολου το αρχαιο μας παρελθον, οι ενδοξες σελιδες μας μαλλον τους εκνευριζουν, την Ορθοδοξια μας εχουν στο ματι και γιαυτο ειναι τοσο σκληροι προς εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποιοτικὸν ἱστολόγιον μὲ ψαγμένους Ἕλληνες. Εὖγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]