Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Πατριαρχείο χρηματοδοτεί τουρκικές έδρες σε αμερικανικά πανεπιστήμια;

Οι δωρεές της Ελληνικής ομογένειας των ΗΠΑ προς το Πατριαρχείο καταλήγουν στην τουρκική μηχανή προπαγάνδας;

Αθήνα 1978: Αντιπροσωπεία του οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέπτεται την ελληνική πρωτεύουσα και έχει συνάντηση με τον μακαριστό, τότε αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ, από τον οποίον ζητά μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια. Σύμφωνα με τον (την εποχη εκείνη) αρχιδιάκο του αρχιεπίσκοπου, που παραυρέθηκε στη σύσκεψη και τα τελευταία 9 χρόνια ζει στις ΗΠΑ, ο Σεραφείμ, όχι μόνο δεν αυξάνει την οικονομική βοήθεια, αλλά την περικόπτει κατά 25%, ενέργεια που έκανε τους "άγιους" του Φαναρίου να θυμώσουν και να πιέσουν τον πρώην Αμερικής Ιάκωβο να βρει τρόπους οικονομικής τους ενίσχυσης. 'Ηταν η εποχή που άρχισαν να ενεργοποιούνται τα "τάγματα" των αρχόντων και να δημιουργούνται οι "λέσχες" των "100", δηλαδή οι ομάδες εκείνες που έδιναν (και δίνουν) 100.000 δολ. (ή 10.000 τον χρόνο) στο Πατριαρχείο με αντάλλαγμα "τίτλους".

Στα 1979, το τμήμα αρχαιολογίας φημισμένου αμερικανικού πανεπιστήμιου στη Βοστώνη, μετά από "έρευνες" κι "αποτελέσματα ανασκαφών" στα παράλια της δυτικής Τουρκίας, διαστρεβλώνει ιστορικές αλήθειες γιά τον ελληνικό πολιτισμό στην περιοχή και προσπαθεί να περάσει ακόμα και την άποψη ότι ο 'Ομηρος δεν έχει ελληνική καταγωγή και προέρχεται από την... ηπειρωτική (σημερινή) Τουρκία! Επίσης, αμφισβητούσε την δημιουργία από τους αρχαίους 'Ελληνες ναών, όπως της Εφέσσου.

Στα 1982, ο Σεραφείμ περικόπτει ακόμα 25% από την βοήθεια στο Πατριαρχείο, λέγοντας απερίφραστα στους αντιπροσώπους του: «...Πείτε στον παναγιώτατο ότι δεν μπορώ να χρηματοδοτώ ενέργειες της τουρκικής προπαγάνδας στην Αμερική, μέσω του Πατριαρχείου, γιά έδρες τουρκικές σε πανεπιστήμια... Να πάτε στον Ιάκωβο...»

Πατριάρχης ήταν την εποχή εκείνη ο Δημήτριος, που εκθείαζε την "ελευθερία" και "δημοκρατία" στην Τουρκία, με τις φοβερές εκείνες δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο, όταν επισκέφθηκε τον πρόεδρο Μπους, μαζί με τον πρώην Αμερικής Ιάκωβο, το καλοκαίρι του 1990.
Η μαρτυρία του αρχιδιάκου δείχνει ότι ήταν σε γνώση της εκκλησίας της Ελλάδος και του τότε προκαθημένου της η (έμμεση) ανάμιξη του οικουμενικού Πατριαρχείου στην δημιουργία τουρκικών εδρών σε αμερικανικά πανεπιστήμια. 
Στην δεκαετία που διανύουμε οι τουρκικές έδρες αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, ενώ οι αντίστοιχες ελληνικές παραμένουν λίγες. Ενδεικτικό της σπουδαιότητας της δημιουργίας εδρών και του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν στις ΗΠΑ, το γεγονός της προσπάθειας 70 ακαδημαϊκών στα 1997 να παρουσιάσουν λίγο ή πολύ τους Τούρκους ως... θύματα των Αρμένιων, διαστρεβλώνοντας την ιστορική πραγματικότητα της γενοκτονίας των Αρμένιων!

Τα παραπάνω γεγονότα, ειδικά οι πράξεις και δηλώσεις του Σεραφείμ, θεωρούνται δεδομένα. Το ερώτημα: Μέρος των χρημάτων που οι "άρχοντες" και μη Ελληνοαμερικανοί δίνουν γιά "ενίσχυση" του οικουμενικού Πατριαρχείου, μήπως παραμένει στις ΗΠΑ γιά ενίσχυση ή δημιουργία εδρών (δημιουργούνται η μία μετά την άλλη) τουρκικής προπαγάνδας σε πανεπιστήμια;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]