Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα "πολυέξοδα" έσοδα


Άλλη μια μέρα μας ξημέρωσε στη χώρα του «ποτέ», στη χώρα του μνημονίου, της τρόικας (της ντόπιας και της εισαγόμενης , αυτές οι δυο πάνε σετ), στη χώρα της εξαθλίωσης, της φτώχειας της πείνας της ανεργίας…
Θα μπορούσα να αραδιάσω ένα σωρό «προσόντα» που μας φόρεσαν τα Ελληνικά και ξένα αρπακτικά, και δεν θα τελείωναν.
Η «κυβέρνηση» (εδώ γελάμε) θέλει να γεμίσει και καλά τα άδεια ταμεία του κράτους, θέλει «έσοδα».
Από πού θα τα βρει;

Από τη φορολογία, το τσεκούρωμα σε μισθούς και συντάξεις, το τσεκούρωμα σε προμήθειες για την υγεία, την παιδεία, κλπ, αλλά και από το ξεπούλημα της χώρας.

Και κοιτάξτε τι γίνεται!
Την μια μέρα βγαίνουν οι «αρμόδιοι» και με «δάκρυα» στα μάτια ομολογούν ότι ο κόσμος ΔΕΝ αντέχει άλλα μέτρα, δεν θα μπουν άλλα μέτρα, δε χρειάζονται άλλα μέτρα, μόνο που… για να γίνει αυτό, για να μη μπουν δηλαδή άλλα μέτρα, ΠΡΕΠΕΙ να ληφθουν ΝΕΑ μέτρα για να καλυφθουν κάποια κενά.
Καλό ε;
Αυτό δεν γίνεται συνέχεια;

ΤΙ πίνουν και δεν μας δίνουν ρε παιδιά, να πιούμε και εμείς μπας και δούμε τα πράγματα όπως τα βλέπουν οι «φωστήρες».
Και παίρνουν τα μέτρα που ΔΕΝ θα έπαιρναν και ΠΟΙΟΙ καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στις τσέπες και να πληρώσουν;

Αν πείτε τα μόνιμα θύματα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, κερδίζετε μια συσκευασία με τα ψώνια της εβδομάδας, ευγενική χορηγία των «κοινωνικών παντοπωλείων», η δυο γεύματα στα κατά τόπους συσσίτια. η μισό τόνο ξύλα (για να πάψετε να καίτε πόρτες κουφώματα, και ότι άλλο βρείτε μπροστά σας).
Η κατάσταση είναι τραγική.

Με περίσσιο θράσος, και την προσφιλή τους ληστρική τακτική ζητούν να πληρώσει ο κοσμάκης, να κλείσει τις όποιες «τρύπες» έχουν ανοίξει στην οικονομία τα «φαγοπότια» και τα «δωράκια», όλα εκείνα που έκαναν πλούσιους από τη μια μέρα στην άλλη πολλούς.
Περιμένει η «κυβέρνηση» να έχει έσοδα, ανακοινώνει «ρυθμίσεις» και «δόσεις» για να μας δελεάσει, αλλά δεν το παίρνει απόφαση ότι πλέον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ.
Για τα έσοδα τους, κάναμε τα τελευταία «έξοδα» μας, πληρώσαμε δηλαδή με ότι μας είχε απομείνει.
Από εδώ και πέρα, ΔΕΝ πρόκειται να πάρουν τίποτα.

Όχι γιατί δεν θέλουμε να είμαστε συνεπείς, απλά γιατί ΔΕΝ έχουμε, και κάθε μέρα που περνάει, βουλιάζουμε όλο και περισσότερο στα χρέη, μην έχοντας να καλύψουμε πλέον οι περισσότεροι τις βασικές μας ανάγκες.

Πως έχετε την απαίτηση για Έσοδα, από τη στιγμή που η ανεργία αυξάνεται, κλείνουν ένα σωρό επιχειρήσεις, τα είδη καθημερινής ανάγκης είναι πλέον απλησίαστα λόγο ακρίβειας, και ένα σωρό άλλα που οι πολιτικές σας «πειραματισμού» μας έχουν φέρει;

Το να σας χαρακτηρίσω «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ», είναι το λιγότερο.
Εμείς υποφέρουμε, και εσείς ασχολείστε με συνέδρια, και κοκορομαχίες στη βουλή (που δεν κάνει έναν σεισμό την ώρα που είστε όλοι μέσα να πέσει να σας πλακώσει να ησυχάσουμε) για να έχετε να λέτε ότι κάνετε κάτι.
Το μόνο που κάνετε βέβαια, είναι να μας πατάτε κάθε μέρα το κεφάλι όλο και πιο πολύ.
Λέγαμε ότι πιάσαμε «πάτο», και δεν έχει παρακάτω.
Μόνο που με εσάς, πιάσαμε τον πάτο του πάτου, και ακόμα συνεχίζουμε.

Κατά τα άλλα, «γλύτωσε» η χώρα.
Αλήθεια από τι;
Από τη χρεοκοπία;
Τελικά αυτή «παλεύεται».
Από ΕΣΑΣ πως θα γίνει να γλυτώσει, μου λέτε;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]