Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πνευματική ελευθερία διέξοδος από τον αποπροσανατολισμόΤόσα χρόνια το κράτος άφηνε «διανοούμενους» και κάθε μορφής ξεπεσμένους ρήτορες, να εκμηδενίζουν την παιδεία και να αλλοιώνουν την ελληνική ιστορία. Η υποκουλτούρα χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει «γραφικό» και «φανατισμένο», όποιον ελεύθερο ερευνητή τολμάει να καταφερθεί εναντίον της συμβατικής ιστορίας που διδάσκεται στα σχολεία και ν’ αναδείξει την πανανθρώπινη εμβέλεια του Ελληνισμού.

Αυτό είχε σαν συνέπεια την παιδεία ν’ «αναλάβουν» οι ιδεολογίες και τα κόμματα. Την ίδια ώρα η οικουμένη ολόκληρη υποκλίνεται στον Ελληνισμό και εκατομμύρια μη αναγνωρισμένων από το ελληνικό ΥΠΕΞ Ελληνογενών περιμένουν μια κίνηση αναγνώρισης-συμπαράστασης από μία εσωστρεφή χώρα που επέτρεψε την παραχάραξη της ίδιας της υπόστασής της.

Η νεολαία χωρίζεται σε ιδεολογικά «μαντριά», αντί ενωμένη να διδάσκεται χωρίς φόβο και πάθος την ελληνική παιδεία και ιστορία. Τα τηλεοπτικά παράθυρα γεμίζουν από τους μεν και από τους δε, κάθε φορά που προκύπτει κάποιο πρόβλημα σε σχέση με την παιδεία και τους νέους. Οι φωνασκίες και οι ακραίες συμπεριφορές δίνουν και παίρνουν.

Όλα αυτά αποπροσανατολίζουν από την αλήθεια. Όλα αυτά συνεχίζουν να κρατούν τον Έλληνα δέσμιο του ψέματος, το οποίο έχει πολλές αποχρώσεις που μπορεί να γοητεύουν αλλά μπερδεύουν το μυαλό και τελικά το αποχαυνώνουν.

Γι’ αυτό οι Έλληνες πάντα μάχονταν για την ελευθερία. Όχι μόνο την εδαφική αλλά και την πνευματική.

Πηγή: Πυγμή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]