Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δηλώσεις για Χάλκη στην συνάντηση Μέρκελ – Βαρθολομαίου


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποδεχτηκε την πρόσκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να υπάρχει μια συνάντηση με τους θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων της Τουρκίας και την Γερμανίδα Καγκελάριο η οποία πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Ο Πατριάρχης εξήγησε στη Μέρκελ τα προβλήματα και τα αιτήματα της ομογένειας σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όσο για την ελευθερία της θρησκευτικής εκπαίδευσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε πως έχει ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και ζήτησε την έμπρακτη απόδειξη της τουρκικής κυβέρνησης για την ισότητα των πολιτών, χωρίς να υπάρχουν διακρίσεις και οι αδικίες του παρελθόντος.

Στο σημείο αυτό η Μέρκελ φέρεται να θέλει και η ίδια την επαναλειτουργία της Σχολής, με τον Ερντογάν να δηλώνει οτι "αν επιλυθούν θέματα στη Δυτική Θράκη τότε μπορούε να προχωρήσουμε και στο θέμα αυτό"!


Πηγή: Briefing News

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]