Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η προδοσία για την ΑΟΖ συνεχίζεται...

Γράφει ο Αδαμάντινος

Η Ελληνική ΑΟΖ έπρεπε να είχε ήδη ανακηρυχθεί μαζί με εκείνη της Κύπρου και να δηλωθεί στον ΟΗΕ. Η Ελλάδα δικαιούται να το κάνει και δεν το έχει κανει. Η προκήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ πρέπει να γίνει κατά το μέγιστο και χωρίς παρεκλίσεις απο το Νομο της Θάλασσας του ΟΗΕ και τις υπάρχουσες ελληνοτουρκικές και άλλες συμφωνίες.

Στη Ζουράφα φτιάχτηκε άραγε ο φάρος ή ο ΑΓΕΕΘΑ απλά πηγε να δεί απο μακρυά ότι έλειπε;

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ύποπτοι χάρτες που χαρίζουν δόντια μεγέθους πολλαπλάσιου της Ρόδου και της Κρήτης στη Τουρκική και Λιβυκή ΑΟΖ. Παρά την επισήμανση για το γεωστρατηγικό αλλά και πασιφανές επιστημονικό λάθος που εχει γινει απο τον Καθηγητή Πανεπιστημίου ΓΖ, ελληνικής καταγωγής και κατόχου ενός μόνο

διαβατηρίου στο ιστολόγιο em-pollution-gr.blogspot.com, οι χάρτες αυτοί συνεχίζουν να κυκλοφορούν και να παραπληροφορούν τους Ελληνες πολίτες.

Αυτό πρέπει να σταματήσει. Παρακαλώ όλους να χρησιμοποιούν τους χάρτες για την ΑΟΖ γύρω απο το Καστελόριζο απο το em-pollution-gr. Ειναι πατριωτική πράξη, πράξη ευθύνης. Κανετε το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε. Διαβάστε τα άρθρα του καθηγητή. Αυτός δεν γυρίζει ότι λέει όπως ο Βαρουφάκης…

Στο τέλος Φεβρουαρίου (2012), η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει σε έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο παρέχοντας 3 άδειες στην εταιρεία Shell και 4 άδειες στην εταιρεία Εxxon, προφανώς εν γνώσει της Αμερικανικής κυβέρνησης, που μαζί με την Τουρκία κατά περίπτωση αναγνωρίζουν το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Στη φωτογραφία φαίνονται με Ε και Κ, οι περιοχές της Ελληνικής και Κυπριακής ΑΟΖ που η Τουρκία με την ανοχή των ΗΠΑ και του ΟΗΕ θεωρεί Τουρκικές. Απο τη στιγμή που η Τουρκία δεν έχει τη τεχνολογική δυνατότητα να αντλήσει από τα κοιτάσματα ούτε να κάνει ενδελεχή έρευνα, ο ρόλος των ΗΠΑ είναι φανερός και αυταπόδεικτος. Οσο η Ελλάδα πάει πρός το πάτο του βαρελιού, όλα θα φαίνονται καλύτερα.

Η “ελληνική” πλευρά συνεχίζει να δίνει μηνύματα χωρίς καμμία άλλη κίνηση αποδεχόμενη μόνο το Διεθνές Δίκαιο, λησμονώντας συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τη Τουρκία και εν ολίγοις παραχωρώντας ελληνικό έδαφος.

Δυστυχώς οι λεγόμενες “ελληνικές” κυβερνήσεις μετά εκείνη του Σημίτη φρόντισαν να επιλύσουν μόνο τις ανάγκες των τραπεζιτών συνεισφέροντας σε ένα παιγνίδι που θα σκορπίσει τον όλεθρο στην ανατολική Μεσόγειο είτε θα φέρει νέα standards ασφαλείας στην ΕΕ.

To club του χρήματος χρησιμοποιεί την Ελλάδα σαν αιτία για μια επερχόμενη δήθεν παγκοσμιοποίηση, στην οποία όμως τα τελικά δεδομένα δεν έχουν σαφώς προκαθορισθεί. Αυτό θα είναι και η αιτία που η παγκοσμιοποίηση θα μετεξελιχθεί σε κάτι άλλο, αφού με αυτές τις συνθήκες και την ποιότητα διακυβέρνησης αποκλείεται να σταθεί.

Το θέμα για την Ελλάδα δεν είναι μόνο να κηρύξει ΑΟΖ αλλά να το κάνει και σωστά, που σημαίνει διεκδίκηση των δικαιωμάτων της κατά το μέγιστο δυνατό.

Η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό αλλά δεν θέλει γιατί υπάρχει συμφωνία. Αυτό φαίνεται κάθε μέρα και περισσότερο.

Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αμοιβαία αναγνώριση της ΑΟΖ της με τη Κύπρο, το έχω προτείνει εδώ και μήνες. Κάθε καθυστέρηση είναι σε βάρος της. Τα δόντια στο Καστελόριζο και τη Λιβύη είναι ελληνικά. Η Shell ας επιλέξει την Ελλάδα απο τη Τουρκία και τη Λιβύη… Δεν ήταν τυχαίο ότι Shell και Exxon δεν συμμετείχαν στις προκηρύξεις για έρευνες για φυσικό αέριο στην ελληνική ΑΟΖ.

Η Ελλάδα πρέπει να “ευχαριστεί” τον ΓΑΠ που την έφερε σε αυτό το χάος και τον Σημίτη που την έβαλε με ελάχιστη ανταγωνιστικότητα στο ευρώ, “παρουσία” του Παπαδήμου που ακολουθεί με συνέπεια τη παράδοση της κατευθυνόμενης μείωσης της κυριαρχίας της χώρας σπρώχνοντας το τελευταίο πιόνι αυτού του παιγνιδιού, πρίν ξεκινήσει αυτό της “ανάπτυξης…”, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που δανείζουν τη χώρα στο Αγγλικό Δίκαιο στήνοντας κάτι σαν το κόλπο της πυραμίδας.

Ειναι προφανές ότι η Ελλάδα θα ξαναχρεοκοπήσει και θα επανέλθει σε εθνικό νόμισμα μέσα σε αλαλαγμούς εθνικής νίκης, που στη πραγματικότητα θα είναι η ολοκλήρωση ενός άγνωστου σε πολλούς σχεδίου.

Η τακτική της Τουρκίας είναι εν τω μεταξύ… «προκήρυξε ΑΟΖ στο μέγιστο δυνατο» και με τρέλλα (αλα Μουσουλμάνα π.χ. Ιράν, Παλαιστίνη κλπ) , σε αντίθεση με την ελλάδα που αυτοδικάζεται μόνη της στέλνει μηνύματα και μπουρδες… , ώστε εκ των υστέρων αν προκηρύξει κατά λάθος ΑΟΖ η Ελλάδα να κάνει διαπραγματεύσεις, ώστε να οικειοποιηθεί ένα «δόντι» AOZ στο Καστελόριζο, που σύμφωνα με το Γαλλικό Ινστιτουτο έχει πετρέλαιο.

Στη φωτογραφία, επιδεικνύεται ένας “εμπιστευτικός” χάρτης που κατάρτισε το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαικών Ερευνών (BEICYP) τη δεκαετία του 1980, για λογαριασμό του Ελληνικού κράτους.

Ο χάρτης απεικονίζει με βάσει τις έρευνες που είχαν γίνει τις δεκαετίες του 1970 και 1980, τα πιθανά μέρη στα οποία υπήρχε πιθανότητα να υπάρχουν πετρελαικά κοιτάσματα στο Αιγαίο και την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο.

H BEICYP είναι σήμερα σύμβουλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Και αυτός ο χάρτης κυκλοφορεί στο διαδίκτυο… Παρατηρείστε, ότι στο δόντι που είναι δυτικά από το Καστελόριζο, εκεί που υπάρχει ένα ερωτηματικό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου.

Ολοι στο κόλπο, όλα στο βρόντο.

ΥΓ. Εχω καταγράψει όσα ιστολόγια αναρτούν κατά λάθος… λάθος χαρτες της Ελληνικής ΑΟΖ… Από τη στιγμή που έχουν ενημερωθεί, αυτό που κάνουν κάτι σημαίνει… ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ-ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΙΚΑ ΚΡΑΤΗ - ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ;

    H υπόθεση παράκτιο αρχιπελαγικό κράτος με είχε προβληματίσει πολύ στο παρελθόν, αφού είχα διαβάσει και τα 3 παρακάτω άρθρα,

    Το Αιγαίο ως παράκτιο αρχιπέλαγος, ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
    www.antinews.gr/2011/01/14/80016/

    Το Αιγαίο ως Αρχιπέλαγος στο Διεθνές Δίκαιο
    http://kostasxan.blogspot.com/2010/11/blog-post_2027.html

    Αρχιπέλαγος – Αρχιπελαγικά Κράτη. Το Αιγαίο Αρχιπέλαγος
    http://wp.me/pbW97-alX

    Υπάρχει λοιπόν και αυτή η άποψη πως δεν χρειάζεται να μιλάμε για ΑΟΖ, καθώς είμαστε παράκτιο -αρχιπελαγικό κράτος και αυτό στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ μας έδινε σαφή πλεονεκτήματα (υπέρτερα των 200νμ της ΑΟΖ). Εν ολίγοις παρουσιαζόταν η άποψη πως μιλώντας για ΑΟΖ και όχι για αρχιπελαγικό κράτος παραιτούμαστε από κυριαρχικά μας δικαιώματα και πως η όλη διχογνωμία μεταξύ υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, απλά θόλωνε τα νερά της πραγματικής διεκδίκησης.

    Πέρυσι σε μια ημερίδα για την ΑΟΖ, όπου μίλησε ο Καρυώτης και ο Ν.Λυγερός, στο τέλος πλησίασα τον Καρυώτη και τον ρώτησα σχετικά. Ήταν κάθετα αρνητικός για το εφαρμοστέο του όρου στην περίπτωση της Ελλάδας, αλλά δεν μου παρέθεσε κανένα επιχείρημα γι΄αυτό. Για να πω την αλήθεια μου έδωσε την εντύπωση πως ήθελε ν΄αποφύγει με κάθε τρόπο την οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος.
    Δεν ξέρω τι να σκεφτώ πια.
    Δεν ξέρω και ποιος είναι ο ΓΖ καθηγητής Πανεπιστημίου που πρόσφατα ΄΄κατήγγειλε΄΄ τους χάρτες της Ελληνικής ΑΟΖ που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο (από το Ν.Λυγερό κι άλλους), πως χαρίζουν μια ευμεγέθη σφήνα δυτικά της Μεγίστης.
    Ο Λυγερός , απάντησε με το παρακάτω άρθρο,
    Η ΑΟΖ ως εθνικό θέμα
    http://wp.me/pbW97-zVT

    Μακάρι σε μια ημερίδα με συμμετοχή πχ Καρυώτη, Λυγερού, Μάζη, Χρήστου, ΓΖ και άλλων ειδικών να μπορούσαν να τεθούν όλα αυτά τα θέματα.
    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα θεματα αυτα δεν λυνονται με ημεριδες αλλα με οπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από ποιούς περιμένετε να κάνουν κάτι για την ΑΟΖ, που έπρεπε ήδη εδώ και πολλά χρόνια να έχει οριστικοποιηθεί ?
    Ακόμη δεν έχει ορισθεί.....
    Λάβετε υπ'όψιν οτι ενώ τα κοιτάσματα υδρογοναθράκων, είναι γνωστά από το 1925, έγινε προσπάθεια εκμετάλευσης τους το 1973 (Ναι επί Χούντας, του Παπαδόπουλου)η οποία φυσικά και απέτυχε και έπεσε ο Παπαδόπουλος
    αντικατασταθείς από τον χείριτο Ιωαννίδη).
    Πολλές αναφορές και επιτακτικές ερωτήσεις έχουν γίνει και εντός Βουλής από τον κ Βελόπουλο, στο δε βιβλίο του "η Επόμενη Ημέρα" υπάρχουν πολλές αναφορές και χάρτες της ΑΟΖ.
    Καμμία συνέχεια .....
    Με τους προδότες, δωσιλόγους και καθάρματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τσόντες που ήδη έχουν εκχωρήσει τα πάντα στους τοκογλύφους,τί περιμένετε ?
    ΄Εχουμε την τελευταία ευκαιρία την 6η Μαίου να τους στείλουμε στη κόλαση που ετοίμαζαν για εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιθανά ο ΓΖ να είναι ο καθηγητής Ζελιλίδης (Πατρών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]