Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε επιφυλακή η Άγκυρα

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Αναβρασμός επικρατεί στις κυβερνητικές τάξεις της Τουρκίας όσον αφορά στις πιθανότητες να ξεσπάσει στρατιωτική σύγκρουση. Γι’ αυτό το λόγο συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας υπό την προεδρία του Αμπντουλάχ Γκιουλ για να εξετάσει την κατάσταση στην περιφέρεια της Τουρκίας.

Επί τάπητος τέθηκαν τα μεγάλα θέματα ασφαλείας τα οποία αντιμετωπίζει η Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή από τη Συρία και το Ιράκ μέχρι τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν και τις πιθανότητες να ξεσπάσει σύρραξη.

Στο επίκεντρο ήταν τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Άγκυρα σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους πρόσφυγες από τη Συρία, αν και στις σχετικές ανακοινώσεις «ντύθηκε» με τον πολιτικώς ορθό «μανδύα» των δικαιωμάτων των Σύρων πολιτών που καταπατούνται.

Ανησυχίες εκφράστηκαν και για τις εθνικές ή φυλετικές διαιρέσεις σε γειτονικά κράτη, κάτι που ευνοεί τη δημιουργία κουρδικού κράτους.

Συνάντηση μυστήριο ανάμεσα σε Οζέλ και Ερντογάν
Συνομιλούσαν 3 ώρες και 10 λεπτά


Μυστήριο επικρατεί στην Τουρκία για την ξαφνική επίσκεψη του αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Νετζντέτ Οζέλ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη.

Η διάρκεια της συνάντησης ξεπέρασε κάθε ρεκόρ και έφτασε στις 3 ώρες και 10 λεπτά προκαλώντας ερωτηματικά για το περιεχόμενο της συνάντησης αυτής.

Και οι δυο άνδρες δεν έκαναν καμία δήλωση μετά το τέλος της επίσκεψης του Οζέλ και ούτε ανακοινώθηκε το περιεχόμενο της. Πιθανολογείται πως υπήρχε συζήτηση για του Κουρδικό αλλά και το θέμα της Συρίας.

Πληροφορίες από OnAlert
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]