Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οριστικά στο άρμα της Γερμανίας η Ελλάδα…

Πανηγυρίζουν οι Γερμανοί και οι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, αν και προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για να μην προκαλέσουν με τον ενθουσιασμό τους. 
Οι μεν Γερμανοί διατηρούν στο ακέραιο τα κέρδη τους και θέτουν οριστικά την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κάτω από τη δική τους επιτήρηση και εκμετάλλευση, οι δε Έλληνες συνεργάτες τους πανηγυρίζουν γιατί κέρδισαν αρκετό χρόνο τουλάχιστον  μέχρι το 2020 (και βλέπουμε) για να διατηρήσουν το πελατειακό σύστημα που τους εξασφαλίζει τη νομή της ελληνικής κοινωνίας.
 
Η Γερμανία, εκτός των άλλων, κατάφερε, αντί να “κουρευτούν” τα διακρατικά χρέη της Ελλάδας, όπως ζητούσε το ΔΝΤ, τουναντίον αυτά να αυξηθούν κατά 63 δις ευρώ που είναι νέο δάνειο για την επαναγορά ομολόγων. Η ελληνική πολιτική τάξη από το άλλο μέρος, εξασφαλίζει διαρκή εξουσία πάνω στους Έλληνες και οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες εξασφαλίζουν, μαζί με τους δανειστές, την οικονομική συνεκμετάλλευση της κοινωνίας και του δημοσίου πλούτου.

Αν νομίζει κανείς ότι θα επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη με αυτό τον τρόπο είναι βαθιά νυχτωμένος. Ανάπτυξη χωρίς να αναδειχθεί νέα παραγωγική οικονομική τάξη από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας με πατριωτικό και κοινωνικό προσανατολισμό δεν πρόκειται να υπάρξει.

Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει να αλλάξουν οι θεσμοί ώστε να περάσει η πολιτική εξουσία στα χέρια της κοινωνίας και όχι σε μια εξωκατευθυνόμενη  πολιτική ολιγαρχία, όπως είναι σήμερα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πραγματική οικονομική ανἀπτυξη και ατίστοιχο ΑΕΠ θα προκύψει όταν τα κριτήρια της τραπεζικής χρηματοδότησης θα αφορούν επιχειρηματικές δραστηριότητες που αποδεδειγμένα θα εισάγουν περισσότερο "συνάλλαγμα" στην χώρα απ' ότι θά εξάγουν.
    Γιά όσους σπούδασαν στα LSE και Harvard αυτές οι τοποθετήσεις είναι αδιανόητες... οπότε αδιανόητη είναι και ανάπτυξη γιά τα εσωτερικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]