Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίμπα... μία δόση!Απορροφηθήκαμε ίσως, από την... υπερπροσπάθεια της κυβέρνησης των τριών (και των φερεφώνων τους στα media) για την εξεαφάλιση της μεγάλης δόσης και μάλλον μας διαφεύγουν τα αυτονόητα. Για την ακρίβεια μας διαφεύγει ότι ήδη έχουμε πληρώσει πανάκριβα και ποικιλοτρόπως την ...αποπληρωμή.

Κατ αρχήν στο οικονομικό επίπεδο: Είναι γνωστό ότι από τον πακτολό της δόσης δεν πρόκειται να φτάσει στην αγορά, ούτε σέντσι. Τα δισεκατομμύρια θα πάνε στις τράπεζες και αν φτάσουν εκεί, τότε θα πρέπει να αναμένουμε και τον αυστηρότατο ελέγχό τους από τους πιστωτές . Προφανώς, όσο κι αν αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει τον απλό κόσμο (τί τον νοιάζει αν ο τραπεζίτης που θα του παει το σπίτι είναι Ελληνας ή ...Γάλλος) αυτός που βάζει το χρήμα έχει και τον έλεγχο.

Τον απλό εργαζόμενο/ άνεργο/ συνταξιούχο, μόνο...εγκυκλοπαιδικά τον ενδιαφέρει η εκταμίευση της δόσης, καθώς όπως είπαμε τίποτε από αυτά τα δισεκατομμύρια δεν πρόκειται να φτάσει στη τσέπη του. Αντίθετα, η κυβέρνηση των τριών έχει ήδη φροντίσει να του την αδειάσει. Μια ματιά στο επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προκαταβάλει τις επιστροφές στους τοκογλύφους, αρπάζοντας τα υπόλοιπα από τον κόσμο.

Αν σε όλα αυτά συνυπολογιστούν οι δεσμεύσεις για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και η υποθήκευση των πόρων της χώρας, τότε έχει όλη την εικόνα του οικονομικού κόστους που έχει πέσει ως προκαταβολή για τη ...δόση.

Το βαρύτατο κόστος που καταβάλει η χώρα για την δόση της, δεν περιορίοζεται όμως στο οικονομικό και μόνο επίπεδο. Τα γοργά (δημοσκοπικά και όχι μόνο) βήματα εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας, είναι ίσως ο βαρύτατος φόρος που έχει ήδη καταβληθεί μόνο και μόνο για την διασύνδεση της χώρας με τον ορό των δόσεων των τοκογλύφων.

Όσο οι πολιτικές δυνάμεις που κυβερνούν τη χώρα παραμένουν δεμένες στο άρμα των τοκογλύρφων, τόσο θα διαπιστώνουν την εξάντληση των πολιτικών τους αποθεμάτων. Αν το ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε μόλις δύο χρόνια να γίνει από κυβέρνηση, κόμμα του 6%, εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τί πρόκειται να συμβεί στη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ, όταν αρχίσει η (μάταιη) προσπάθεια της υλοποίησης του μεσοπρόθεσμου και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου...

Υ.Γ. Η εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου εξόδου από τη μέγγενη που έχει βρεθεί η χώρα, προφανώς, δεν είναι υπόθεση μόνο των κομμάτων τις συγκυβέρνησης...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]