Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να μάθουμε επιτέλους πως και γιατί φτάσαμε ως εδώ


Γράφει ο Μπάμπης Κούτρας 

Περισσότερο και από το νέο μνημόνιο, η κυβέρνηση εκτίθεται πολιτικά από την έλλειψη  αξιοπιστίας. Αν για την επιβολή των νέων σκληρών μέτρων προβάλλεται το επιχείρημα του «αναγκαίου κακού» προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη δόση και να ελπίζουμε στην ανάκαμψη, για το κουκούλωμα των ευθυνών εκείνων που μας οδήγησαν ως εδώ δεν μπορεί τα υπάρξει καμία απολύτως δικαιολογία.

Την Πέμπτη οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στη Βουλή την επιχειρηματολογία του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει το πώς και το γιατί φτάσαμε ως εδώ. Την ίδια στιγμή έφτασε στη Βουλή και πιθανόν θα συνεκτιμηθεί το πόρισμα της Δικαιοσύνης με τις καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της χώρας  στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη για τον ρόλο και τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου.


Αν είναι ακριβείς οι πληροφορίες πως η γραμμή και στα τρία κυβερνητικά κόμματα είναι να μην ψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής, τότε θα πρόκειται για τεράστιο πολιτικό λάθος  στρατηγικής σημασίας. Η Νέα Δημοκρατία ήρθε πρώτο κόμμα στις εκλογές με βασικό σύνθημα «μία μόνο Εξεταστική θα γίνει για το πώς φτάσαμε ως εδώ», η ΔΗΜ.ΑΡ., ένα αριστερό κόμμα, δεν μπορεί να υιοθετεί λογικές παραγραφής των αδικημάτων και το ΠΑΣΟΚ, αν θέλει να επιζήσει, πρέπει να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του με το χθες. Στην περίπτωση που τα τρία κόμματα εμμείνουν  στην άρνησή τους μέχρι τέλους θα χάσουν ό,τι απέμεινε από την πολιτική τους σοβαρότητα.


Δεν έχουν κανένα ισχυρό επιχείρημα για να στηρίξουν αυτή την επιλογή τους. Οι ισχυρισμοί ότι θα εκτεθούμε διεθνώς βγάζοντας για μία ακόμη φορά τα άπλυτά μας στη φόρα μάλλον θυμηδία προκαλεί. Ο κόσμος όλος και ειδικά η τρόικα τα γνωρίζουν πολύ καλύτερα και από πρώτο χέρι. Ο μόνος πραγματικός λόγος που μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια στάση είναι να προστατευτεί ο ένας εκ των τριών εταίρων, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Ποιο ΠΑΣΟΚ όμως; Το μεγαλύτερο μέρος της κομματικής βάσης έστριψε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κόμματα. Δημοσκοπικά εδώ και καιρό καταγράφει μονοψήφια ποσοστά, έρχεται τέταρτο ή πέμπτο, κάτω από τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Ελληνες, με τα στελέχη του να ψάχνουν με αγωνία την επόμενη μέρα. Συνεπώς, το μόνο που απομένει είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δηλαδή οι άνθρωποι που με τις επιλογές τους οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική και κοινωνική ισοπέδωση  καταστρέφοντας ό,τι είχε χτιστεί μέχρι σήμερα.


Ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης πρέπει να κατανοήσουν ότι έχουν υποχρέωση να ρίξουν φως στην υπόθεση του μνημονίου. Αλίμονο αν υιοθετήσουν μια κοντόφθαλμη, πολιτικάντικη λογική συμψηφισμού. Πρέπει να ψάξουν την αλήθεια χωρίς φόβο και πολιτικό πάθος, αλλά και χωρίς συμβιβασμούς. Και αυτό μπορεί να το κάνει με επιτυχία μια εξεταστική επιτροπή που θα κοιτάξει στα μάτια τον ελληνικό λαό που υποφέρει και θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]