Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

29 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους


  • Η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό, 29 χρόνια μετά την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. 
  • Ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για τη "μαύρη επέτειο".
Φέτος συμπληρώνονται 29 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο, 29 χρόνια συνεχιζόμενης προσβολής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς έννομης τάξης.

Η λεγόμενη «ειρηνευτική επέμβαση» της Τουρκίας την 20η Ιουλίου 1974, που ισοδυναμεί με την απόβαση των χιλιάδων φόνων αιχμαλώτων και αμάχων, την εκδίωξη 200 χιλιάδων προσφύγων, με 1619 αγνοούμενους και εγκλωβισμένους, επισημοποιήθηκε με την ίδρυση της εκτρωματικής «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» στα κατεχόμενα εδάφη.

Στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση. Για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης της «ΤΔΒΚ» έχουν έλθει στα κατεχόμενα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης, Μπεσίρ Αταλάι, εκπρόσωποι της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, Νιχάτ Ματκάπ.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, σε μήνυμα του, υποστήριξε ότι «ο τουρκοκυπριακός λαός έχει ένα κράτος σύγχρονο και δημοκρατικό». Δεν μας λείπει τίποτε, από τα αναγνωρισμένα κράτη, έχουμε πολύ περισσότερα, προσέθεσε.

Ο Έρογλου κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν έχει βούληση για λύση και ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία της. «Σε αντίθετη περίπτωση, αυτοί ( οι Ελληνοκύπριοι) θα συνεχίσουν τον δρόμο τους κι εμείς τον δικό μας», δήλωσε.

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει την ρητή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου πως «δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής» καλώντας την Τουρκία «να αντιληφθεί, επιτέλους, ότι οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και η ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης προσδιορίζουν την βάση και το περιεχόμενο μιας συνολικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «η μονομερής ανακήρυξη του ψευδοκράτους στο κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό τμήμα της Κύπρου, παρεμποδίζει την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης του κυπριακού προβλήματος και έχει οδηγήσει την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε διεθνή απομόνωση».

Μέχρι σήμερα, η Τουρκία, εξακολουθεί να περιφρονεί τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό και να επιδιώκει την διεθνή αναβάθμιση του παράνομου αποσχιστικού μορφώματος.

Πηγή: Newsbomb
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]