Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Die Zeit: Oι Έλληνες δεν ξεχνούν κυρία Μέρκελ

Die Zeit: Oι Έλληνες δεν ξεχνούν κα Μέρκελ...
Όπως επισημαίνει σήμερα η Die Zeit, οι Έλληνες δεν ξέχασαν τους ανθελληνικούς τόνους γερμανικών ταμπλόιντ ή το έλλειμμα συμπόνιας της ίδιας της καγκελαρίου.
«Επίσκεψη της ψυχρής κυρίας», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στην εβδομαδιαία εφημερίδα Zeit που διερωτάται: «(…) Έφτασαν τα μηνύματα της Μέρκελ και στους Έλληνες που βρίσκονταν πίσω από τα μπλόκα της αστυνομίας; Για να απαντήσει κανείς, θα έπρεπε να δει κανείς τους ανθρώπους που κάθονταν στα καφέ της Αθήνας και παρακολουθούσαν τις εικόνες της επίσκεψης: ασυγκίνητοι, ψυχροί, εν μέρει οργισμένοι.

Αυτοί οι Έλληνες δεν ξέχασαν την νεογουλιελμική ρητορική της αποπομπής (από το ευρώ) του βερολινέζου συνασπισμού. Ούτε τους ανθελληνικούς τόνους γερμανικών ταμπλόιντ. Ούτε το έλλειμμα συμπόνιας στις ομιλίες της Μέρκελ των προηγούμενων ετών.

Για πολλούς Έλληνες ήταν η επίσκεψη της ψυχρής κυρίας. Ορισμένοι ωστόσο χάρηκαν με την εγκαρδιότητα που έδειξαν Μέρκελ και Σαμαράς. Η θερμή αυτή ενέργεια θα ήταν καλό να αποθηκευτεί για το φθινόπωρο. Και αυτό γιατί η νέα κυβέρνηση Σαμαρά έχει ήδη σημαντικές δυσκολίες. Δεν έχει συμφωνήσει ακόμη στο πρόγραμμα περικοπών που έπρεπε να έχει αποφασιστεί προ πολλού.

Ο Σαμαράς θα πρέπει να φοβάται την επόμενη έκθεση της Τρόικας, από την οποία εξαρτάται η εκταμίευση της επόμενης δόσης. Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος χρεοκοπίας ήδη το Νοέμβριο. Ευτυχώς όμως όλα αυτά δεν ήταν θέμα αυτή τη φορά. Την ηλιόλουστη αυτή Τρίτη, Μέρκελ και Σαμαράς εργάστηκαν πάνω σε ένα ΄μικρό δάνειο συμπάθειας’ για τις κακές στιγμές».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]