Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μείωση των αποζημιώσεων ζητά επίσημα η τρόικα



  • Κατά τη γνώμη του Τόμσεν, "οι αποζημιώσεις για απολύσεις στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη"...
  • Στο τραπέζι και το θέμα του κατώτατου μισθού, ενώ συγχρόνως ψάχνουν "τρόπους να τονωθεί η απασχόληση, κυρίως των νέων" (!)

Με τον πλέον επίσημο τρόπο άνοιξε η τρόικα τη συζήτηση για τη μείωση των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλέον πιεστική πρόταση ήρθε από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Π. Τόμσεν, ο οποίος υποστήριξε κάτι που και ο ίδιος υπουργός Εργασίας έχει παραδεχθεί: ότι οι αποζημιώσεις στη χώρα μας είναι από τις πλέον υψηλές που ισχύουν στην Ευρώπη (!)

Από την πλευρά της πάντως η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δήλωσε στους εκπροσώπους των δανειστών ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά εργασίας δεν είναι ώριμες για να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα, τη στιγμή που και παρεμβάσεις το προηγούμενο διάστημα έχουν γίνει στο επίπεδο της μείωσης του χρόνου προειδοποίησης, αλλά και οι μισθοί έχουν υποχωρήσει σημαντικά, επηρεάζοντας και το ύψος της αποζημίωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών έθεσαν επίσης και το θέμα του κατώτατου μισθού , για το οποίο η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα καθορίζονται οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα θα κατατεθεί και για το θέμα της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους, ήτοι τη μείωση κατά 3,9% των εργοδοτικών εισφορών, κάτι βέβαια για το οποίο έχει εκφράσει ενστάσεις ακόμη και η εργοδοτική πλευρά.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης συζητήθηκαν ακόμη τα θέματα της προώθησης προγραμμάτων για την τόνωση της απασχόλησης κυρίως των νέων, καθώς και της αναμόρφωσης του σώματος επιθεωρητών εργασίας.

Η τρόικα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει για το θέμα της αποζημίωσης, ενώ δεν ορίστηκε νέο ραντεβού μεταξύ των δυο πλευρών.
Πηγή: Κεφάλαιο 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. O κόσμος έχει καταλάβει τι πάτε να του κάνετε και γιατί. Μαζέψτε τα και δρόμο. Δεν σας μένουν πολλά περιθώρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]