Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέλουμε τους Πομάκους σύμμαχους ή απέναντι;

Βρισκόμαστε ένα βήμα από την «κοσοβοποίηση» της Θράκης κι αυτό δεν είναι υπερβολή...

Γράφει ο Μακεδών

Υποθέτω ότι θα υπάρξουν φίλοι αναγνώστες, που θα περιμένουν κάποιο θέμα της άμεσης και καυτής επικαιρότητας, δηλαδή γύρω από τα οικονομικά. Όμως, θεωρώ ότι επειδή βρισκόμαστε στην γνωστή δεινή οικονομική θέση, παραμελούνται σημαντικά θέματα, που μέρα με τη μέρα γίνονται καρκινογόνοι όγκοι, που δεν θα θεραπεύονται.

Πρόθεσή μου είναι να ευαισθητοποιηθούν όσοι μπορούν να πιέσουν προς λήψη αποφάσεων, διότι βρισκόμαστε ένα βήμα από την «κοσοβοποίηση» της Θράκης. Κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Το τουρκικό Προξενείο αποφασίζει και η ελληνική διοίκηση εκτελεί, παραβιάζοντας τους νόμους που η ίδια θέσπισε.

Το τελευταίο περιστατικό είναι χαρακτηριστικό. Οικογένειες τουρκοφρόνων δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο δημόσιο νηπιαγωγείο, αλλά σ’ αυτά του τουρκικού Προξενείου και απαιτούν να εγγραφούν στο δημοτικό. Ο νόμος όμως είναι σαφής. Η εγγραφή στο δημοτικό προϋποθέτει φοίτηση στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Αλλιώς εγγραφή δεν γίνεται.


Όμως, όπως αποκάλυψε ο προϊστάμενος της αρμόδιας υπηρεσίας στην Θράκη, επί χρόνια το κράτος -παρανομώντας- παρέβλεπε την προϋπόθεση που έθετε ο νόμος, με το επιχείρημα ότι ήταν μικρός ο αριθμός των παρανομούντων γονέων. Αφού όμως το τουρκικό Προξενείο διαπίστωσε -για μια ακόμη φορά- ότι στην περιοχή υπερισχύει η τουρκική άποψη, εφέτος ο αριθμός των παρανομούντων τουρκοφρόνων αυξήθηκε και 128 παιδιά απαιτούν να φοιτήσουν στο δημοτικό, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Οι τουρκόφρονες εκπαιδευτικοί, έχοντας τις πλάτες του τουρκικού Προξενείου, ενέγραψαν παράνομα τα παιδιά στα σχολεία. Και συνέβη το εξής: Στην Ξάνθη κλήθηκε σε απολογία ο τουρκόφρονας διευθυντής του σχολείου που ενέγραψε παράνομα 28 μαθητές. Τιμωρήθηκε με… επίπληξη.

Πληροφορηθήκαμε το γεγονός από τον τουρκόφρονα Τύπο. Όπου διαπιστώνονται τα εξής: Διαμαρτύρονται οι τουρκόφρονες, για την απόφαση μη εγγραφής των παιδιών τους στο δημοτικό, ενώ γνωρίζουν πως είναι παράνομο. Διαμαρτύρονται επίσης για την κλήση σε απολογία του δάσκαλου -που παρανόμησε- και αποκαλύπτουν ότι στην Κομοτηνή ενεγράφησαν τα παιδιά παράνομα, μετά από κινήσεις των βουλευτών του νομού!

Πάλι, δηλαδή, το ελληνικό κράτος έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια του νόμους που ψήφισε. Εκείνο δε, που δεν μπορέσαμε να μάθουμε, είναι τι απέγινε με τα 28 παιδιά της Ξάνθης.

Όλα σχεδόν αυτά τα παιδιά, έχουν γονείς Πομάκους ή Ρομά. Άλλοτε οι πιέσεις, άλλοτε οι εξαναγκασμοί, άλλοτε τα φιλοδωρήματα, οδηγούν τα παιδιά σε τουρκοποίηση. Και όσο αδιαφορεί η ελληνική πολιτεία υιοθετεί τις παράνομες πρακτικές του τουρκικού Προξενείου,ή -ακόμη χειρότερα- τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται.

Προς ενημέρωση δε της γνωστής ομάδας των αποδομητών της ιστορίας που παραμένει στο υπουργείο Παιδείας με βαρύνοντα λόγο, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία, και που οδηγούν σε τουρκοποίηση Πομάκους και Ρομά, παραθέτω απόσπασμα από ομιλία του ίδιου του Ερντογάν, που θεωρεί τους Πομάκους της Τουρκίας ως μειονότητα και όχι ως Τούρκους.


Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, στις 7 Νοεμβρίου 2011, επισκέφθηκε την ιδιαίτερή του πατρίδα, την πόλη Ρίζε του Πόντου, που δεν είναι άλλη από την ελληνική Ρίζιον, όπου οι Έλληνες χριστιανοί κάτοικοι είχαν εξισλαμισθεί στην περίοδο της οθωμανοκρατίας.

Στη δημόσια ομιλία του, μεταξύ άλλων, είπε: «Όλες οι εθνικότητες που κατοικούν στην Τουρκία, όπως οι Τούρκοι, οι Κούρδοι, οι Λαζοί, οι Κιρκάσιοι, οι Απχάζιοι, οι Πομάκοι και οι Γεωργιανοί δεν είναι αντιμαχόμενες ομάδες. Όλοι έχουν την αξία τους. Κανείς δεν είναι ανώτερος από τον άλλον».

Και ερωτούν οι Πομάκοι, από την εφημερίδα τους «Ζαγάλισα»: 

«Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μας αναγνωρίζει ως ΜΗ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, τι εμποδίζει τους ανίκανους στις κυβερνήσεις, στο ΥΠΕΞ και στο Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα μας απαγκιστρώσουν από το τουρκικό παρακράτος που ανθεί στην Ελληνική Θράκη
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Οι Πομάκοι (αρχαίοι Αγριάνες , απόμαχοι του Μ.Αλεξάνδρου) είναι Έλληνική φυλή και βασικά Έλληνες πολίτες, που εξισλαμίσθηκαν βιαίως στο παρελθόν.
    Δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε.... είναι Έλληνες και αδέλφια μας !!!
    Τώρα αν οι τουρκολάγνοι Εθνοπροδότες πολιτικοί μας πράττουν παν τι το μη Εθνικό (ακόμη ισχύουν τα των ξεπουλημένων και μισελλήνων Φραγκιαδάκη και Δραγώνα ) είναι θέμα που εμπίπτει στα όρια της Εθνικής προδοσίας.
    Τόσα χρόνια , γράφονται , συζητούνται πολλά και όμως η επίσημη Εθνοπροδοτική ηγεσία, δεν κάνει τίποτα απολύτως, πλήν του να ανέχεται και να... επιβάλει τρόπους και μέτρα εντελώς αντεθνικά.
    Το πρώτο που απαιτείται είναι το κλείσιμο του αισχρού Προξενείου(δεν έχει λόγο ύπαρξης), το κλείσιμο ή η άμεση συμμόρφωση της Τράπεζας Ζιρατ και η επιβολή του Ελληνικικού Νόμου στην Ιερή και Ελληνικότατη από χιλιετηρίδων, Θράκης μας.
    Ολα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
    Να τελειώνουμε οριστικά με τα τουρκομόγγολα τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κάνε καρδιά μου υπομονή"... Πυκνώνουν οι φωνές μας και δεν θα τους περάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...Έλληνες είναι οι άνθρωποι με το ζόρι να γίνουν Τούρκοι? επειδή είναι μουσουλμάνοι δηλαδή? οι Τουρκοπράκτορες αλωνίζουν αφού έχουμε προδότες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καημένη πατρίδα, ποιά κακιά μάγισσα σε βάσκανε και σου έλαχε να σε κυβερνούν, ανίκανοι, ψεύτες, κλέφτες, λωποδύτες και όλο το κακό συναπάντημα; Και το χειρότερο απ' όλα απάτριδες και εθνοπροδότες;
    Γιατί, θεέ μου, ότι και να ψηφίσει κανείς πάλι τέτοιους μας βγάζει η κάλπη; Πότε θα σταματήσει αυτή η κακοτυχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά, το ιστολόγιό σας είναι μια όαση Πατρίδας. Συγχαρητήρια!!! Συνεχίστε τον καλό αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότι καί νά ψηφίσει κανείς?
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ????
    Έλα ρέ φίλε , δέν ψηφίσαμε καί τόσα πολλά καί διαφορετικά κόμματα δηλαδή...Όλο κι όλα 2-3 κόμματα ψηφίζαμε επί 40 περίπου χρόνια...
    Καί πού ξέρεις , μπορεί σ'άλλα 40 νά μήν υπάρχουν κάν κόμματα... Έλληνες όμως πιστεύω ακράδαντα ότι θά υπάρχουν γιατί τό θέλει ό Θεός . Δέν νομίζω ότι ή δική μας γενιά ήτανε ικανή νά κρατήσει τή χώρα χωρίς τέτοια - τεράστια - βοήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΝ.ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟ0ΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΟΓΗ ΤΟΝ ΠΟΜΑΚΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Πομάκοι στη Θράκη μας είναι Έλληνες όποια κι ήταν η καταγωγή τους. Πρέπει να τους νοιαζόμαστε και να τους φροντίζουμε όχι μόνο γιατί είναι «πατρίδα», αλλά γιατί είναι αδέλφια μας. «Είδες τον αδελφό σου? Είδες το Θεό σου»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]