Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Γκρούεφσκι

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι καταθέτει σήμερα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Γκρούεφσκι.

Η πρόταση θα εξεταστεί σε συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή και η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί περίπου τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.
Για να «περάσει» η πρόταση μομφής πρέπει να ψηφιστεί από τουλάχιστον 62 βουλευτές. Όπως έχει δηλώσει ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, το SDSM αποφάσισε να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για να καταγγείλει τη «φάρσα» στην οποία έχουν επιδοθεί τα δύο μεγάλα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού (VMRO-DPMNE και DUI), προσποιούμενα ότι υπάρχει κρίση στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Τσερβένκοφσκι, το κόμμα του δεν έχει την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι η πρόταση μομφής που θα καταθέσει, θα οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης.

Οι σχέσεις του VMRO-DPMNE και του DUI έχουν διαταραχθεί το τελευταίο διάστημα λόγω του επίμαχου νομοσχεδίου που κατέθεσε στη Βουλή το κόμμα του Ν. Γκρούεφσκι, το οποίο προβλέπει σειρά προνομίων για τους βετεράνους αγωνιστές των κυβερνητικών δυνάμεων από την περίοδο των ένοπλων συγκρούσεων στην ΠΓΔΜ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]