Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Έρογλου για φροντιστήρια τακτικής στην Άγκυρα

Στην Άγκυρα μεταβαίνει ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου για να αξιολογήσει με την τουρκική κυβέρνηση τα αποτελέσματα της συνάντησης της Γενεύης. Ο Έρογλου, συνοδευόμενος από τον πρωτοσύμβουλό του, Κουντρέτ Οζερσάι, πέρα από την ενημέρωση που θα κάνει στους αξιωματούχους της Τουρκίας για τις συζητήσεις της τριμερούς στη Γενεύη, θα συζητήσει και τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος του ταξιδιού του. Είναι προφανές ότι θα επιχειρηθεί στις συζητήσεις αυτές να καθορισθεί η τακτική που θα ακολουθηθεί. Μέχρι στιγμής, η τακτική που υιοθετεί η τουρκική πλευρά συνιστά μια πεπατημένη πρακτική ροκανίσματος του χρόνου. Ο στόχος, στην παρούσα φάση, είναι να παραπεμφθούν όλες οι εκκρεμότητες για το τέλος, όταν θα γίνει το παζάρι. Παράλληλα, επιχειρείται να αναδειχθούν οι αδυναμίες της παρούσας διαδικασίας και να προβληθεί η ανάγκη αλλαγής της. Δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις στην τακτική, αλλά εμπλουτισμός και προετοιμασία για μια σειρά ενέργειες που θα γίνουν.

Ο Έρογλου, ο οποίος θα ενημερώσει την ερχόμενη Δευτέρα την ψευδοβουλή, επανέλαβε τις εκτιμήσεις του για τα αποτελέσματα της λεγόμενης τριμερούς συνάντησης της Γενεύης. Ισχυρίσθηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν αισθάνονται την ανάγκη για την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό, αλλά υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να τους κινητοποιήσουν, όπως η απόφαση της ΕΕ στις 26 Απριλίου 2004, η οποία καλεί για την εξάλειψη όλων των «εμπάργκο».

Οι υποσχέσεις της ΕΕ, ισχυρίστηκε, δεν έχουν εκπληρωθεί μέχρι σήμερα. Στον ΓΓ των ΗΕ, είπε, μετέφερε την ανάγκη αξιωματούχοι της ΕΕ να κάνουν βήματα με σκοπό να ενθαρρυνθεί η ε/κ πλευρά προς μια συμφωνία. Στη συνάντηση της Γενεύης, υποστήριξε ο κατοχικός ηγέτης, η ε/κ πλευρά προσήλθε απροετοίμαστη και χωρίς ένα πρακτικό σχέδιο, όπως είχε ζητηθεί από τον ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ η τ/κ πλευρά παρουσίασε ένα σχέδιο για λύση, το οποίο όμως απορρίφθηκε από την ε/κ πλευρά.

Πάντως, η βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (Κ.Δ.Α.) και μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Τζιανάν Καλσίν, δήλωσε ότι μετά τον Μάιο του 2011 αναμένεται η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στην Κύπρο για επίλυση του Κυπριακού και αυτό εξαιτίας των βουλευτικών εκλογών που θα γίνουν τον Μάιο στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η Καλσίν είχε μιλήσει στο συνέδριο με τίτλο: «Το Κυπριακό και οι προτάσεις επίλυσής του», που διοργάνωσε το Κόμμα Ισότητας και Δημοκρατίας της Τουρκίας σε συνεργασία με τον τουρκοκυπριακό σύνδεσμο ΚΙΒΕS, στις 29 Ιανουαρίου 2011, στην Κωνσταντινούπολη.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]