Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δραματικές οι αλλαγές στις συντάξεις


Τα πάνω-κάτω έρχονται στις συντάξεις σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στα μέτρα των 13,5 δισ. ευρώ. Οι αγροτικές συντάξεις δεν κόβονται αλλά καταργούνται τα δώρα του ΟΓΑ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι αγρότες να χάσουν περισσότερα από 700 ευρώ ετησίως.

Με την κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, υπολογίζεται ότι μπορούν να εξοικονομηθούν περίπου 580 εκ. ευρώ, ενώ, δεν θα περικοπούν τα 30 ευρώ από τις συντάξεις των αγροτών, κάτι, που θα απέφερε ένα ποσό κοντά στα 290 εκ. ευρώ. Έτσι, η συνολική απώλεια των συνταξιούχων, θα φτάσει τα 720 ευρώ αντί τα 360 το χρόνο.

Κύριες και Επικουρικές Συντάξεις

Προκειμένου να συμπληρωθεί το εκτιμώμενο δημοσιονομικό κενό, στα επώδυνα νέα μέτρα περιλαμβάνονται περικοπές που αφορούν όσες συντάξεις, κύριες και επικουρικές, είναι πάνω από τα 1.000 ευρώ, με αύξηση ωστόσο των συντελεστών μείωσης.

Ο συντελεστής αυξάνεται από 2% σε 3% για συντάξεις των 1.000 έως 1.500 ευρώ, 6% αντί 5% για συντάξεις 1.500 έως 2.000 ευρώ και τέλος για συντάξεις μεγαλύτερες των 2.000 ευρώ από 10%, ο συντελεστής αυξάνεται στο 12%.

Πηγή: real.gr
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]