Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πλοίο υποκλοπών αποκτούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες!


Στην προσπάθεια μαζικής αναβάθμισης των δυνατοτήτων συλλογής πληροφοριών στοχεύει η διαβόητη υπηρεσία πληροφοριών των Τούρκων, η MIT (Milli İstihbarat Teşkilatı), έχοντας… βάλει πλώρη για την απόκτηση πλοίου συλλογής πληροφοριών το οποίο θα τελεί μεν υπό την επιχειρησιακή διοίκηση του τουρκικού ναυτικού, όμως θα επανδρώνεται από στελέχη της MIT.

Το πλοίο θα είναι κεφαλαιώδους σημασίας και για τον χώρο του Αιγαίου, όσο και για τον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου όπου διεξάγεται ένα νέο «μεγάλο παιχνίδι» με επίκεντρο τα αποθέματα υδρογονανθράκων, το οποίο επηρεάζει καθοριστικά και την ελληνική εθνική ασφάλεια, αλλά και την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια εάν κανείς θέλει να δει τη «μεγάλη εικόνα» χωρίς να εθελοτυφλεί. Η MIT που έχει αποσπάσει από τις ένοπλες δυνάμεις όλες τις δυνατότητες – αρμοδιότητες συλλογής πληροφοριών είναι λογικό να προβαίνει στο αίτημα για την ταχύτατη υλοποίηση της προαναφερθείσας προμήθειας δεδομένων των συνθηκών…

Η MIT στοχεύει να δημιουργήσει δίκτυο συλλογής πληροφοριών «σημάτων» (SIGINT: Signals Intelligence) που θα αποτελείται από τους σταθμούς ακρόασης και παντός είδους υποκλοπών εδάφους που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της τουρκικής επικράτειας, οι οποίοι θα συμπληρωθούν με τη δυνατότητα του πλωτού μέσου. Τα στοιχεία των υποκλοπών θα τα διαχειρίζεται μεγάλος αριθμός αναλυτών και ειδικών επιστημόνων της υπηρεσίας η κεφαλαιώδης σημασία της οποίας για την τουρκική ασφάλεια αποδεικνύεται με τον πιο πειστικό τρόπο εάν κανείς αναλογιστεί τη νέα μεγάλη αύξηση του προϋπολογισμού της.

Τη διεκπεραίωση της προμήθειας έχει αναλάβει το υφυπουργείο τουρκικών αμυντικών βιομηχανιών (SSM) με επικεφαλής τον αποτελεσματικό τεχνοκράτη Μουράντ Μπαγιάρ. Αναμένεται αν διαπιστωθεί εάν τα τουρκικά ναυπηγεία θα προχωρήσουν στη ναυπήγηση ενός σκάφους γι’ αυτό τον σκοπό ή θα προχωρήσουν ταχύτατα στην προμήθεια κάποιου μεταχειρισμένου πλοίου το οποίο στη συνέχεια θα εξοπλιστεί με συστήματα της τουρκικής βιομηχανίας ηλεκτρονικών, όπως για παράδειγμα της Aselsan.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αναβάθμιση των τουρκικών δυνατοτήτων συλλογής πληροφοριών τη στιγμή που ο αντίστοιχος τομέας στην Ελλάδα νοσεί (…) θα πρέπει αν τύχει της κατάλληλης ανάλυσης και αξιολόγησης από ελληνικής πλευράς, με σκοπό να σχεδιαστούν τρόποι αντιμετώπισης της απειλής.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ GIS ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ Η ΕΥΠ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΡΩΣΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΣ ΚΩΝ/ΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΜΠΕΡΤΟΔΟΥΛΗ ΝΤΙΝΤΙΔΟΧΑΣΙΚΛΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΤΟ ΑΠΕΝΤΑΞΕ... ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα κι αυτοί οι αθεόφοβοι τι τα ήθελαν τα ρώσικα λογοσμικά; Χάθηκαν τα αμερικάνικα, τα εβραίικα, τα ευρωπαικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]