Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλήθειες και ψέματα


Δεν μπορεί «εντός» να υπάρχει «μείζον ζήτημα» για τα εργασιακά κι «εκτός» όλα να «έχουν συμφωνηθεί». Κάπου λέγεται αλήθεια και κάπου ψέματα.

Γράφει ο Τειρεσίας

Υπήρξε τελικώς εμπλοκή με τα εργασιακά στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες; Και ήταν, όντως, προσθήκη της τελευταίας στιγμής αυτό καθ΄ αυτό το θέμα των εργασιακών, κατ΄ απαίτηση της τρόικας; Ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις, καθώς απ΄ αυτές εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ίδια η επόμενη μέρα της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, σχεδόν κανείς στην πραγματικότητα δεν πιστεύει ότι υπήρξε ή υπάρχει πραγματικό πρόβλημα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Άλλωστε, μόλις πριν από 10 μέρες, ανάλογη «εμπλοκή» υποτίθεται (ότι) υπήρχε και πάλι με τους ελεγκτές, κάποιοι μίλησαν για «ναυάγιο» και 24 ώρες μετά η κυβέρνηση ανακοίνωνε... συμφωνία από τις Βρυξέλλες. Ποιος, λοιπόν, δεν μας λέει ότι και τώρα κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει; Αφού στην πραγματικότητα, όλους τους συμφέρει.

Τα κόμματα της συμπολίτευσης, γιατί θα βγάλουν τζάμπα «κορώνες», για εσωτερική κατανάλωση για να «δικαιολογηθούν» απέναντι στο κοινό τους, δηλαδή τους ψηφοφόρους. Τον πρωθυπουργό γιατί στο τέλος - τέλος τη δουλειά του θα κάνει. Και την τρόικα, που δεν ενδιαφέρεται για το τι γίνεται στο εσωτερικό της Ελλάδας, αλλά μόνο για το τελικό αποτέλεσμα.

Βεβαίως, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια στιγμή, αυτή η τακτική να «στραβώσει». Και τότε κανείς δεν θα πιστέψει την κυβέρνηση, που θα πέφτει κι όλοι θα ...χαμογελούν με νόημα, γιατί θα νομίζουν ότι πρόκειται για ένα ακόμα από τα γνωστά τρικ.

Βεβαίως, οι αναγνώστες του Voria.gr, από πολύ νωρίς είχαν ενημερωθεί ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, για μια ακόμα φορά, ο «Πέτρος» να φωνάζει «λύκος», έτσι απλά για να φοβηθούν οι «συγχωριανοί» του, χωρίς να υπάρχει λόγος. Μόνο που κάποιος θα πρέπει να πει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θα πρέπει να μειώσει την έκθεση του σε αυτόν τον κίνδυνο. Και ότι αν κάποια στιγμή εμφανιστεί, πράγματι, «λύκος», κινδυνεύει να γίνει θύμα του, χωρίς κανείς να ανησυχήσει. Οπότε, παίζει με τη φωτιά.

Ο απεσταλμένος της Ελλάδας στο τελευταίο Euroworking Group, κ. Τσακλόγλου, πρόεδρος του ΣΟΕ, ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι «όλα βαίνουν βάσει των συμφωνιών που έχουν γίνει». Αν ισχύει, όμως, αυτό, τότε δεν ισχύουν τα περί έντονων διαφωνιών, απειλών καταψήφισης και όλων των σχετικών. Γιατί δεν μπορεί «εντός» να υπάρχει «μείζον ζήτημα» κι «εκτός» όλα να «έχουν συμφωνηθεί». Κάπου λέγεται αλήθεια και κάπου ψέματα.

Η τρόικα πάντως επιμένει ότι δεν έθεσε αυτή τώρα το εργασιακό όπως και ότι δεν υπάρχει θέμα να ανοίξει ζήτημα αποκρατικοποιήσεων. Αν θα έπρεπε να είχε γίνει, ο σωστός χρόνος ήταν πριν από 1,5 χρόνο. Όταν ...ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος!

Πηγή: Βόρεια
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]