Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέμα τεμένους θέτει ο Τούρκος ΥΠΕΞ


Προκαλούν, ζητώντας συνεχώς... 

Και νομίζουν ότι λόγω της «δύσκολης» για την Ελλάδα συγκυρίας, θα αποκομίσουν οφέλη. Και πριν καλά-καλά φύγει η Γερμανίδα καγκελάριος, να και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, με γεμάτη ατζέντα «ζητημάτων» που θέλει να θέσει στην Αθήνα, στις σημερινές του συναντήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» σε εμβόλιμο δημοσίευμα με τίτλο «Πλήγμα στα σχέδια για...τέμενος στην Αθήνα λόγω οικονομικής κρίσης». Στο δημοσίευμα, παρατίθενται δηλώσεις του Δούρειου Ίππου, του επικεφαλής της Μουσουλμανικής Ένωσης στην Ελλάδα, ο οποίος «ανησυχεί» για το ότι αναβάλλεται η κατασκευή του τεμένους στην Αθήνα, λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Η κατασκευή τεμένους στην Αθήνα είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας στην άσκηση λατρείας», φέρεται να δήλωσε Τούρκος διπλωμάτης στην εφημερίδα. Και στο «ρεπορτάζ» επισημαίνεται ότι αν και είχαν προϋπολογιστεί 15.000.000 ευρώ για το έργο, τα χρήματα «εξαφανίστηκαν με ανεξήγητο τρόπο». Κι ας μην ξεχνάμε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είχε ζητήσει από τον ΓΑΠ τον Μάιο του 2011, να επαναλειτουργήσει το Φετιχιέ Τζαμί στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Οι Τούρκοι, επιμένουν. Θέλουν να δουν την Αθήνα να χάνει τον έλεγχο και πιέζουν για τη διάλυση του κοινωνικού της ιστού, στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας και της θρησκευτικής «ανοχής», που αυτοί ποτέ δεν επέδειξαν, καθώς εξόντωσαν ή εκδίωξαν τους μη μουσουλμάνους από επικράτειά τους. Η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει τζαμί, λέει η «Χουριέτ». Την ίδια ώρα, κινητικότητα αναπτύσσουν τουρκικοί κύκλοι, ώστε να βρεθεί εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης για το τέμενος. Και «ρίχνουν» τα δίκτυα τους για χρήματα στη Σαουδική Αραβία αλλά και αλλού. Θέλουν να βάλουν τους ουαχαμπίτες στο παιχνίδι. Ο κίνδυνος, σε αυτή την περίπτωση, είναι θανάσιμος για την Ελλάδα. Η Άγκυρα, θεωρεί πως όπως και να έχει, κερδίζει. Αν η Ελλάδα αρνηθεί το τέμενος στην Αθήνα, θα βρεθεί αντιμέτωπη με το σύνολο του μουσουλμανικού κόσμου, θεωρεί η τουρκική διπλωματία, η οποία προσπαθεί να παγιδέψει την ελληνική κυβέρνηση.

Ας κάνουν τα κουμάντα τους οι αρμόδιοι...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]