Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το συμβάν και η υπενθύμιση


Με αφορμή τη σύλληψη των τριών αστυνομικών…

Το συμβάν, ας υπενθυμίσει όλους μας ότι πάνω στην κατεχόμενη γη μας φωλιάζει αδίστακτος κατακτητής, ο οποίος δεν ήλθε εδώ για να σαλιαρίζει μαζί μας, όπως εμείς κάνουμε μαζί του.

Η αυθαίρετη και παράνομη σύλληψη τριών αστυνομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμονή της επετείου της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί μια σοβαρή εξέλιξη, πρόκληση. Αποτελεί ακόμη μια ενέργεια υπόσκαψης και αμφισβήτησης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία εντάσσεται στον πάγιο στόχο της Τουρκίας για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το συμβάν, ας υπενθυμίσει όλους μας ότι πάνω στην κατεχόμενη γη μας φωλιάζει αδίστακτος κατακτητής, ο οποίος δεν ήλθε εδώ για να σαλιαρίζει μαζί μας, όπως εμείς κάνουμε μαζί του. Εντός των πυλών έχουμε τον βάρβαρο Αττίλα, ο οποίος συνεπής προς την ιστορία του συνεχίζει την προέλασή του.

Το συμβάν ας μας ξυπνήσει από τον λήθαργο στον οποίο μας έριξαν οι ξένες και ντόπιες σειρήνες υποταγής, καθώς και τα ξένα και ντόπια συμφέροντα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα που έχουμε απέναντί μας.

Για να μη χαθούμε όλοι, Κυπριακή Δημοκρατία και στη συνέχεια Κυπριακός Ελληνισμός, θυσία στον «Μινώταυρο» Αττίλα, θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Θα πρέπει να σταματήσουν τα σαλιαρίσματα μαζί του και να μπούμε στον «λαβύρινθο» που οι ηγέτες μας δημιούργησαν ως απότοκο της λανθασμένης πολιτικής προσέγγισής τους τα τελευταία 38 χρόνια, με στόχο να βολευθεί η κατοχή με λύση ΔΔΟ, και να γίνουμε ο σύγχρονος Θησέας, που χρειάζεται η σύγχρονη Κύπρος για να σκοτώσουμε το θηρίο και να σωθούμε.

Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο ότι μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα και τα μέσα να το πετύχουμε, κόντρα στα δεδομένα και τα ισοζύγια δυνάμεων, τα οποία είναι μεταβλητά και μπορούν με στοχευμένες στρατηγικές να διαμορφωθούν ευνοϊκά για την υπόθεσή μας. Φτάνει να το αποφασίσουμε, να αποβάλουμε την ηττοπάθεια και τον μαρασμό που επέφεραν η ξενόφερτη πολιτική του συμβιβασμού με την κατοχή και να αναλάβουμε την τύχη μας στα χέρια μας.

Πρώτη και βασική ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να είναι είτε η λειτουργία του σχετικού Κανονισμού που αφορά τα οδοφράγματα να τεθεί σε σωστή βάση, οπότε είμαστε βέβαιοι ότι η κατοχή θα απαγορεύσει τη διέλευση από αυτά, είτε το κλείσιμο των οδοφραγμάτων για να μπορούμε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή πού είναι περιορισμένος ο εχθρός μας, για να μπορέσουμε να προγραμματίσουμε την άμυνα αλλά και την επιθετική μας διάταξη, πολιτική, οικονομική, διπλωματική και στρατιωτική.
Ο τόπος έχει ανάγκη από ηγεσία, η οποία να μπορεί να αναλάβει αυτόν τον ρόλο.

Οι δημοκρατικές διαδικασίες μάς προσφέρουν τη διέξοδο και οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές την ευκαιρία. Επιβάλλεται ο λαός, που συνειδητοποιεί αυτήν την ανάγκη και τη δυνατότητα, να αποβάλει τα κομματικά του σύνδρομα και αναστολές και να απομονώσει και απορρίψει υποψηφιότητες, οι οποίες, είτε ανοικτά είτε συγκεκαλυμμένα, πρεσβεύουν η Κυπριακή Δημοκρατία να παραμείνει αιχμάλωτη της μέχρι τώρα πορείας προς Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία μέσω των οδοφραγμάτων, όπως είναι αυτές του Σταύρου Μαλά και του Νίκου Αναστασιάδη αντίστοιχα.

Υπάρχει αυτήν τη φορά υποψηφιότητα, η οποία προσφέρει την ευκαιρία απεξάρτησης από τις πολιτικές, τα λάθη και τις καταστροφικές υποχωρήσεις του παρελθόντος, μακριά από τη διχοτομική ρατσιστική λύση ΔΔΟ και στη βάση των νέων δεδομένων και προοπτικών να διαχειριστούμε το Κυπριακό σε καθαρά αντικατοχική βάση, με προγραμματική επιδίωξη την απελευθέρωση και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων και άλλων δικαιωμάτων ολόκληρου του λαού, ανεξάρτητα από φυλή και θρησκεία, ως ισοτίμων πολιτών ενός δημοκρατικού Κράτους και όχι Κοινοτήτων. Αυτήν την επιλογή εκφράζει και ενσαρκώνει η υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια
Πηγή: Σημερινή
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δεν χάθηκαν τα δικά μας, πουθενά. Τίποτε δεν χάθηκε... Κοιμούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]