Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάλι στην Τουρκία ο ψευδομουφτής Ξάνθης…


Δεν είναι είδηση βέβαια για τον αρχιπράκτορα της Τουρκίας στη Θράκη Αχμέτ Μέτε να βρίσκεται στη Μητέρα Πατρίδα του, έτσι; Ίσα-ίσα, είδηση είναι το ακριβώς αντίθετο: το ότι δηλαδή ανεχόμαστε ως κράτος τα καμώματά του και δεν τον στέλνουμε με τις κλωτσιές μια και καλή σ’ αυτήν. Εν πάση περιπτώσει πάντως, προ ολίγων ημερών (26/9) ο λεγάμενος έκανε πάλι τη συνήθη βόλτα του στα…μητρώα εδάφη, πραγματοποίησε τις επαφές του, είδε και κάμποσους τοπικούς ιθαγενείς, απέναντι στους οποίους υποδύθηκε ξανά τον θρησκευτικό λειτουργό, και τελικά επέστρεψε.

     Τη φορά αυτή η επίσκεψη έγινε στην περιοχή του Τεκίρνταγ, όπου, σύμφωνα με το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί», ο Μέτε «πρώτα επισκέφτηκε τον νομάρχη Αλή Γερλίκαγια και του εξέθεσε τα ζητήματα της Δυτικής Θράκης (σ.σ. φανταζόμαστε με πόση…αντικειμενικότητα!) (3η φωτογραφία), μετά τον νομαρχιακό προϊστάμενο Εθνικής Παιδείας Χαλίς Ισλέρ και αργότερα πραγματοποίησε συνάντηση με τον μουφτή του Τεκίρνταγ Μαχμούτ Γκιουρλέν, ενώ επισκέφτηκε και το εντός της μουφτείας δραστηριοποιούμενο φροντιστήριο απαγγελίας Κορανίου από κορίτσια (βλ. 1η φωτογραφία) . Επίσης επισκέφτηκε το θρησκευτικό λύκειο του Τεκίρνταγ (Ιμάμ Χατίπ). Ακολούθως επισκέφτηκε την ιδιωτική εστία κοριτσιών Μπαϊρακτάρ που άρχισε να λειτουργεί φέτος, φιλοξενεί μάλιστα μεταξύ άλλων και 25 κορίτσια από τη Δυτική Θράκη, είχε συνομιλίες με την διοίκηση του και επισκέφτηκε τα κορίτσια που μένουν στην λέσχη (4η φωτογραφία). Τέλος, επισκέφτηκε και μια σειρά από υπηρεσίες και άτομα σχετιζόμενα με την εκπαίδευση και κατά τις βραδινές ώρες επέστρεψε στην Ξάνθη».

    Και επειδή αναφέραμε τον μουφτή του Τεκίρνταγ Μαχμούτ Γκιουρλέν, τον οποίο συνάντησε ο ψευτομουφτής της Ξάνθης, εμείς να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι άλλος από το απερίγραπτο εκείνο σούργελο που είχε έρθει τον περασμένο Απρίλιο στον Εχίνο Ξάνθης και, όπως σας είχαμε γράψει αναλυτικά στο «Προξενείο-Στοπ», είχε ξεράσει όλον εκείνον τον ακατάληπτο και χρήζοντα κατεπείγουσας ψυχιατρικής επέμβασης εμετό για τους…μάρτυρες Τούρκους ήρωες προγόνους που «βρίσκονται αυτή τη στιγμή ανάμεσά μας, προσεύχονται για εμάς και γιορτάζουν μαζί μας» ή για τους πιστούς του Προφήτη που «είναι ανίκητοι και κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να τους σταθεί». (Βλ. σχετικά Νέο εμετικό παραλήρημα τουρκοφρόνων στον Εχίνο Ξάνθης!)

    Και το πιο ωραίο ήταν βέβαια πως, όταν σε κάποια στιγμή του λόγου του (βλ. 2η φωτογραφία) είχε πει πως «Εδώ υπάρχουν πολλοί Πομάκοι», κάποιος από κάτω του φώναξε πως «Και αυτοί Τούρκοι είναι», τότε το εν λόγω καφροσούργελο αντιλήφθηκε το…«λάθος» του και αποκρίθηκε: «Ε, μα φυσικά Τούρκοι είναι! Μόνο Τούρκοι και γκιαούρηδες υπάρχουν στα Βαλκάνια! Ο Τουρκισμός και το Ισλάμ έγιναν τόσο πολύ ένα στα Βαλκάνια, που τους μουσουλμάνους τους λένε Τούρκους και τους μη μουσουλμάνους γκιαούρηδες»! Αυτό λοιπόν το δίποδο, που παριστάνει τον μουφτή του Τεκίρνταγ, φαίνεται πως έχει πολύ καλή σχέση με τον Μέτε! Ε, καλό αυτό, καιρό έχουμε άλλωστε να τον δούμε στα μέρη μας! Να μας ξανάρθει!

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]