Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

NY Times: Οι αμερικανικές εταιρίες ετοιμάζονται για Grexit… βράδυ Παρασκευής!


Κι εκεί που τα διεθνή ΜΜΕ μας είχαν συνηθίσει τις τελευταίες μέρες σε δημοσιεύματα τύπου: «αλλάζει το κλίμα» κτλ. έρχεται ένα δημοσίευμα των New York Times που αλλάζει την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Το εν λόγω δημοσίευμα της εφημερίδας κάνει λόγο για αρκετές μεγάλες αμερικανικές εταιρίες που ετοιμάζονται για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι οικονομολόγοι και πολιτικοί εξακολουθούν να ζυγίζουν τις πιθανότητες μιας ελληνικής εξόδου από το ευρώ και τη νομισματική ένωση. Οικονομολόγοι της Citi πιστεύουν ότι οι πιθανότητες εξόδου είναι 90%.

Εν τω μεταξύ, οι πολιτικοί έχουν την τάση να υποστηρίζουν ότι η έξοδος θα ήταν απαράδεκτη.
Για πρακτικούς λόγους ωστόσο, οι μεγάλες τράπεζες και οι εταιρείες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για την παραμικρή πιθανότητα ότι ελληνική έξοδος θα συμβεί.
Ο Νέλσον Schwartz των New York Times μιλάει για ορισμένα από αυτά τα σχέδια …

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του άρθρου, η πιο πιθανή ώρα για ένα Grexit είναι το βράδυ της Παρασκευής που τα χρηματιστήρια κλείνουν για Σαββατοκύριακο, ενώ οι λεπτομέρειες και οι περιγραφές ξεχωρίζουν.

Όπως λέει μπορεί να οδηγήσει σε πανικό, ενώ δίνει την εικόνα της επόμενης ημέρας, όπως τη Merrill Lynch να γεμίζει φορτηγά με μετρητά προκειμένου να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα σε περίπτωση Grexit και αυτό για να διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα και είναι πελάτες της θα συνεχίσουν να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους και δεν θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία τους (τι καλές που είναι τελικά αυτές οι τράπεζες).

Η JPMorgan Chase όμως δεν το ρισκάρει. Έχει ήδη δημιουργήσει νέους λογαριασμούς για αμερικανικούς κολοσσούς που προορίζονται για μια νέα δραχμή στην Ελλάδα ή οποιοδήποτε νόμισμα θα μπορούσε να διαδεχθεί το ευρώ και σε άλλες χώρες.Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]