Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενας "φοροφυγάς" αποκαλύπτει...

Μιλάνε τα κανάλια, γράφουν οι εφημερίδες, ακούω στα ραδιόφωνα συνέχεια για φοροφυγάδες. Και με πιάνει ένα τεράστιο παράπονο και μια οργή νιώθω να ξεχειλίζει απο τα βάθη της ψυχής μου μαζί με μια τρομακτική κατάρα για όσους μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Γιατί νιώθω έτσι; Γιατί απλά είμαι και εγώ ένας απο αυτούς που χρωστάνε φόρους. Είμαι και εγώ ένας απο αυτούς που φοβούνται πως μια μέρα, θα χτυπήσει το κουδούνι και θα αντικρύσουν έναν αστυνομικό που θα τους ζητήσει να πάνε στο τμήμα για χρέη στο δημόσιο....

Πιστέψτε με , δεν είμαι απατεώνας αλλά ούτε έχω λεφτά να εξοφλήσω όσα χρωστάω. Πως όμως έφτασα σε αυτό το σημείο; Τι ήταν αυτό που με οδήγησε σε αυτή την απελπισία και στον κίνδυνο τα ανήλικα παιδιά μου να δουν τον πατέρα τους στη φυλακή;

Ήμουν και εγώ ένας έμπορος, ένας απο τους χιλιάδες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους τα τελευταία δύο χρόνια. Μαζί με το μαγαζί όμως καταστράφηκαν και τα όνειρα ,οι κόποι και τα χρήματα που επένδυσα για πολλά χρόνια. Και δεν έφτανε αυτή η ψυχολογική ,συναισθηματική και οικονομική καταστροφή αλλά ακολούθούσε και το κυνήγι της εφορίας, του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΤΕΑΥΕΚ και όλων των οργανισμών που τρέφονται απο το λιανεμπόριο και που τόσες δεκαετίες απομυζούσαν κυριολεκτικά για να τροφοδοτούν το σάπιο πολιτικό σύστημα και τα ρουσφέτια του. Για πολλά χρόνια ουδέποτε καθυστέρησα να πληρώσω την εφορία, το ΙΚΑ και όλα τα παραπάνω. Ακόμα και τις δύσκολες χρονιές που οι πωλήσεις ήταν ελάχιστες, φροντίζαμε και μπορούσαμε να ειμαστε συνεπείς. Χωρίς φοροδιαφυγή ( και όποιος θέλει το πιστεύει) , χωρίς κοροιδία σε πελάτες.

Και τώρα έρχονται αυτοί οι κύριοι, που μας κατέστρεψαν οικονομικά, που μας ισοπέδωσαν και μας ανάγκασαν ουσιαστικά να γίνουμε ασυνεπείς με τις υποχρεώσεις μας, να μας κατηγορήσουν για φοροδιαφυγή και να απειλούν με φυλακή. Ποιοι ; Αυτοί που οδήγησαν την χώρα και την αγορά σε αυτό το σημείο. Αυτοί και τα κόμματα τους που μας τσάκισαν με την ανικανότητα και τις ρεμούλες τους, με τα ρουσφέτια τους και τις ατασθαλίες τους. Ναι αυτοί , κατηγορούν εμάς , για παραπτώματα με ποινή φυλάκισης και την ιδια στιγμή πετάνε ένα « όλοι φταίμε» ή «ολοι τα φάγαμε» ή « εχει και το πολιτικό σύστημα τις ευθύνες του» και .... καθαρίζουν. Και ξανάδιορίζουν στη Βουλή υμετέρους, και οι υπάλληλοι της Βουλής εξακολουθούν να τεμπελιάζουν κάνοντας ελάχιστη εργασία αλλά εισπράττουν ακομα τους πιο παχυλούς μισθούς. Και δεν ντρέπονται καθόλου!!!

Εμεις που ξέρουνε τι τους χρωστάμε , δεν είμαστε φοροφυγάδες, είμαστε φοροφουκαράδες. Γιατί εμείς δηλώναμε όσα έπρεπε να πληρώσουμε αλλά δεν είχαμε μετά απο ένα σημείο να πληρώσουμε. Οι πραγματικοί φοροφυγάδες είναι αυτοί που δεν δηλώνουν τίποτα, ειναι αυτοί που παίρνουν και επίδομα απορίας απο πάνω, ειναι αυτοί που δεν κόβουν αποδείξεις , ειναι αυτοί που έπαιρναν τις μίζες και φυσικά δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ για φόρους. Υπάρχουν πάντα και οι αδίστακτοι, αυτοί που αψηφούν τις συνέπειες, που έχουν εκπαιδευτεί στις δικαστικές διαμάχες και που έχουν λεφτά να πληρώνουν δικηγόρους. Αλλά υπάρχουν και αυτοι , και ειναι περισσότέροι , που δεν έχουν να πληρώσουν, που αν είχαν θα τα έδιναν αμέσως για να τους φύγει το τεράστιο αγχος της οφειλής, της πιθανής κατάσχεσης , της σύλληψης και του λερωμένου ποινικού μητρώου. Ενας τέτοιος είμαι και εγώ, ενας φοροφυγάς κατά τα ΜΜΕ, την Εφορία, τους εξουσιαστές μας. Και για αυτούς πρέπει να πάω φυλακή για την κρίση που ΑΥΤΟΙ προκάλεσαν, για τα όνειρα που ΑΥΤΟΙ μου κατέστρεψαν , για το μέλλον των παιδιών μου που ΑΥΤΟΙ εξαφάνισαν. Θα ήθελα να σταματήσουν να μιλάνε για φοροφυγάδες .Να νιώσουν για λίγο ολους εμάς που είμαστε με την πλάτη στο τοίχο και νιώθουμε σαν πρόσφυγες στο τόπο μας και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Αλλά η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Προσπαθούν να ενοχοποιήσουν εμάς για τα δικά τους λάθη. Προσπαθούν να μας κάνουν να επιτεθούμε ο ένας στον άλλο. Οι έμποροι ειναι φοροφυγάδες και αισχροκερδείς, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες και ακριβοπληρωμένοι, οι συνταξιούχοι ζουν πολύ και χαλάνε πολλά για φάρμακα, οι νέοι είναι αδιάφοροι και απολιτίκ, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ειναι κακομαθημένοι και έκαναν σπατάλες. Αυτά δεν ακούμε καθημερινά; Αυτά δεν μας έχουν κάνει να πιστεύουμε; Την ιδια στιγμή που οι μεγαλοκαρχαρίες εξακολουθούν να κλέβουν και υποστηρίζουν τα ίδια πρόσωπα και τα ίδια κόμματα στην εξουσία. Αυτά δηλαδή που τους υποστηρίζουν και αυτούς!

Δεν είμαι φοροφυγάς λοιπόν , όπως και χιλιάδες άλλοι έμποροι , επιχειρηματίες,ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν χρέη στην εφορία. Είμαι έτοιμος να πληρώσω ό,τι χρωστάω μόλις μπορέσω να πουλήσω κάτι απο την περιουσία μου ή αρχίσω να δουλεύω και έχω κάποιο εισόδημα. Οι αληθινοι φοροφυγάδες ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. Ας ψάξουν να τους βρούν πρώτα στο περιβάλλον των πολιτικών, στα μεγαλοστελέχη του κάθε κόμματος, στους μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους και πολλούς άλλους που όλοι τους ξέρουμε. Και όταν πιάσουν αυτούς, όταν βάλουν φυλακή τους αληθινούς υπεύθυνους αυτής της κρίσης ( δηλαδή τους εαυτούς τους ) , τότε ας μιλήσουν για φοροδιαφυγή και ας μας κάνουν μάθημα αποτελεσματικότητας και ηθικής.

Ένας φοροφυγάς.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κραυγή αγωνίας αλλά και καθαρή αλήθεια! Κουράγιο, δεν είσαι μόνος. Φροντίζουν να θολώνουν το τοπίο για να μένουμε μόνοι και απογοητευμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]