Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αισιοδοξία στα Σκόπια για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

Η ΠΓΔΜ αναμένει ότι η Έκθεση Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί τον Οκτώβριο, θα είναι θετική και πως η χώρα θα λάβει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων το Δεκέμβριο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Ο κ. Ιβάνοφ θα πραγματοποιήσει, αύριο και μεθαύριο, επίσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, το Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ‘Αντερς Φογκ Ράσμουσεν και τον αρμόδιο για τη διεύρυνση της ΕΕ Επίτροπο Στέφαν Φούλε.

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ στην επίσκεψη του αυτή στις Βρυξέλλες θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι.

Οι κ.κ Ιβάνοφ και Πόποσκι έχουν αναφέρει ότι δεν θα παραλάβουν τη φετινή Έκθεση Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν σε αυτήν συνεχιστεί η πρακτική των προηγούμενων Εκθέσεων με την παράλειψη του όρου «μακεδονικός-ή- ό» (macedonian) σχετικά με τον ορισμό της γλώσσας, του έθνους και των θεσμικών οργάνων της ΠΓΔΜ…

Στις συναντήσεις που θα έχει στις Βρυξέλλες ο κ. Ιβάνοφ με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ θα εξετασθούν οι διαδικασίες Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης της χώρας, η εν εξελίξει μεταρρυθμιστική διαδικασία στο πλαίσιο του Ενταξιακού Διαλόγου σε Υψηλό Επίπεδο μεταξύ ΕΕ και ΠΓΔΜ και οι προσδοκίες της τελευταίας όσον αφορά τη φετινή Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ωστόσο, όπως έχει επιβεβαιωθεί από το γραφείο του κ. Φούλε, στη συνάντηση με τον κ. Ιβάνοφ αναμένεται να γίνει λόγος και για την κρίση που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού των Σκοπίων.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]