Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Σαμαράς στον δρόμο που χάραξε ο Παπανδρέου

  • Πως "χάθηκαν" δύο προεκλογικές δεσμεύσεις
  • Όσοι θέλουν να "βαδίσουν" στο ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να θυμούνται και την κατάληξή του

Όλη η προηγούμενη εβδομάδα αναλώθηκε στο αν θα καταργηθούν οι αποζημιώσεις στις απολύσεις και αν θα έχουμε 6ήμερη εργασία και πιο ευέλικτες μορφές εργασίας, ό,τι ζητούν οι εργοδότες δηλαδή. Πάγωσε ο κόσμος από τις «απαιτήσεις» της τρόικας ενώ επί ημέρες αγωνιούσαμε αν τα μέτρα που «έκοψαν» οι τροικανοί ήταν 3 ή 6 δισ. ευρώ και πότε επιτέλους θα κλείσει το πακέτο.

Και ξαφνικά οι τροικανοί έγιναν πιο… μαλακοί, πήραν πίσω τις προτάσεις τους για τα εργασιακά αλλά ζήτησαν ισοδύναμα για τα μέτρα που έκοψαν.

Ως δια μαγείας τα ισοδύναμα βρέθηκαν, αλλά μη φανταστείτε ότι στην κυβέρνηση είχαν τεράστια… φαντασία. Δύο είναι τα μέτρα που προτάθηκαν και που φαίνεται ότι μέσα στην εβδομάδα θα κλειδώσουν ώστε να ανακοινωθεί το πακέτο.

Το πρώτο είναι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 στα 66 ή 67 χρόνια. Τώρα είμαστε στη φάση για το πόσο θα αυξηθεί διότι ένας χρόνος είναι 1 δισ., δύο χρόνια είναι 2 δισ. ευρώ το χρόνο εξοικονόμηση. Χώρια που θα σταματήσουν και οι αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση οι οποίες ήδη είναι μεγάλες και το εφάπαξ που πρέπει να δοθεί ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.

Σκεφτείτε: Πριν 4-5 χρόνια η σκέψη και μόνο της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης ήταν όχι απλά αιτία πολέμου αλλά συντάρασσε την ελληνική κοινωνία. Για να μην πούμε τι είχε γίνει όταν το είχε προτείνει ο…Σπράος πριν πολλά χρόνια. Κι όμως, το μέτρο αυτό πάει να περάσει άνετα κι ωραία, μαζί φυσικά με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Και να θυμίσουμε εδώ ότι ήταν δέσμευση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. να μην αυξηθούν τα όρια.

Το δεύτερο ισοδύναμο μέτρο αφορά το αφορολόγητο όριο το οποίο από την προηγούμενη κυβέρνηση έπεσε στα 5.000 ευρώ και είχαμε τη φετινή σφαγή των νοικοκυριών με τους απίστευτους φόρους που πληρώνουν ακόμη και χαμηλοσυνταξιούχοι. Και να θυμίσουμε ότι όταν επιβλήθηκε το μέτρο αυτό είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τα τότε κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τώρα λοιπόν συζητείται η πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου και η φορολόγηση των εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ. Αυτό σημαίνει αμέσως επιπλέον φόρος 500 ευρώ για όλα τα εισοδήματα. Προκειμένου να «απαλύνει» την πίκρα το οικονομικό επιτελείο λέει ότι κάποιες αποδείξεις θα κόβουν το φόρο στο 100% τους, ώστε να κληθούμε να ζητάμε να μας δίνουν αποδείξεις ορισμένα επαγγέλματα που σήμερα δεν τον κάνουν. Το… τυράκι αυτό φυσικά είναι άγνωστο πόσο θα βοηθήσει και τελικά αν θα είναι πολλοί περισσότεροι οι φόροι που θα πληρώσουμε όλοι. Σκεφτείτε το εξής: Αν εγώ που βγάζω 20.000 ευρώ δε θέλω να ξοδέψω και δεν πίνω ούτε νερό προκειμένου να αποταμιεύσω. Άρα δε θα έχω αποδείξεις να δώσω. Πώς το κράτος θα έρθει να με φορολογήσει από το πρώτο ευρώ; Φυσικά θα με τσακίσει η εφορία.

Να θυμίσουμε εδώ ότι η Νέα Δημοκρατία είχε κάνει σημαία της την αύξηση του αφορολόγητου ορίου σταδιακά από τις 5.000 στις 8.000 και μετά επαναφορά στις 12.000 ευρώ όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές ανάγκες. Που χάθηκε αυτή η δέσμευση; Σε ποιο συρτάρι μπήκε;

Αν λοιπόν, μας «σέρβιραν» τα απαράδεκτα εργασιακά μέτρα ώστε να τρομάξουμε και να «καταπιούμε» καλύτερα τη μείωση του αφορολόγητου και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, μπράβο τους. Χαλάλι το επικοινωνιακό τους κόλπο, θύμισε ΠΑΣΟΚ στα καλύτερά του. Όμως, αν στην κυβέρνηση θέλουν να γίνουν… ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξέρουν και την κατάληψη που είχε το κόμμα αυτό.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]