Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλ-Κάιντα: σκοτώστε κι άλλους Αμερικάνους

Κάλεσμα στους μουσουλμάνους να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες και να σκοτώσουν περισσότερους Αμερικανούς διπλωμάτες απηύθυνε η Αλ Καιντα με αφορμή την προβολή της αντι-ισλαμικής αμερικανικής ταινίας.

«Οποιος συναντά αμερικανούς πρεσβευτές ή απεσταλμένους, πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των Λίβυων, οι οποίοι σκότωσαν τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Βεγγάζη», αναφέρει ανακοίνωση της Αλ-Καιντα στην Αραβική χερσόνησο (AQAP).

Εγκωμιάζοντας τις επιθέσεις εξαγριωμένων διαδηλωτών στη Λιβύη, την Αίγυπτο, την Υεμένη και το Σουδάν εναντίον αμερικανικών και άλλων δυτικών διπλωματικών αποστολών η οργάνωση τονίζει ότι πρόκειται για «φυσικές απαντήσεις σε μια τεράστια προσβολή» και ότι πρέπει να καούν όλες οι αμερικανικές πρεσβείες και να δολοφονηθούν οι αμερικανοί διπλωμάτες.

Μάλιστα χαρακτηρίζει την επίμαχη ταινία ως «μέρος της συνεχιζόμενης σταυροφορίας κατά του ισλάμ». Το επεισόδιο αυτό είναι τόσο σοβαρό ώστε θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πόροι του έθνους για να εκδιωχθούν οι πρεσβείες των ΗΠΑ από τη μουσουλμανική γη, επισημαίνεται.

Η οργάνωση προσθέτει ότι η υπεράσπιση της τιμής του Μωάμεθ αποτελεί «θρησκευτικό καθήκον και υποχρέωση των μουσουλμάνων» και ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν σε δυτικές χώρες έχουν επιπλέον καθήκον να συμμετάσχουν σε επιθέσεις εναντίον σημαντικών στόχων.

Η AQAP, τα μέλη της οποίας προέρχονται κυρίως από την Υεμένη και τη Σαουδική Αραβία, θεωρείται από τις ΗΠΑ ως η πιο επικίνδυνη πτέρυγα της Αλ-Κάιντα.

Reuters

Σχόλιο ιστολογίου: Το ότι η Αλ Κάιντα φέρεται να είναι γέννημα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, δεν θα πρέπει να διαλάθει της προσοχής κανενός. Όμως, είναι γνωστό πως και οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ έχουν κατορθώσει να διεισδύσουν στα άδυτα της οργάνωσης... Τα όποια συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν από αυτή την πληροφορία, οδηγούν και στην πιθανή σκοπιμότητα της επιβολής μίας ισχυρής απειλής κατά των ΗΠΑ, γεγονός το οποίο θα κριθεί στις αμερικανικές εκλογές για το κατά πόσο θα συσπειρώσει τους αμερικανούς ψηφοφόρους γύρω από τον Ομπάμα ή εάν θα λειτουργήσει απωθητικά προς τον πρόεδρο ο οποίος δεν κατόρθωσε να κρατήσει μακριά από το εσωτερικό των ΗΠΑ την απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί και ο ρόλος του Reuters στην αμερικανική πολιτική, αλλά και στις σχέσεις που έχει με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]