Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κότες και γεράκια


Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όποια και να είναι η κατάσταση, σε οικονομικό επίπεδο, στην Ελλάδα, το μόνο σίγουρο που κατάφερε ήδη να αποδείξει το πλαίσιο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι ότι οι κότες είναι περισσότερες από τα γεράκια. Είναι λοιπόν καλό για όλους να το συνειδητοποιήσουμε, για να προχωρήσουμε ανάλογα δίχως να ποντάρουμε σε ψεύτικες ικανότητες, για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στα σημεία που διεκδικούμε.

Ας αρχίσουμε πρώτα από το πιο σημαντικό σημείο. Η θέσπιση της Ελλάδας θα γίνει, γιατί είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας.
Δεύτερον, οι περισσότεροι δεν θα βοηθήσουν για να γίνει.
Τρίτον αυτοί που βοηθούν θα δυσκολευτούν από τους προηγούμενους.
Τέταρτον, στο τέλος οι πρώτοι θα εξηγήσουν στους δεύτερους, ότι χάρη σε αυτούς έγινε η θέσπιση.
Πέμπτον, ο ελληνικός λαός θα δώσει σημασία μόνο στο αποτέλεσμα.
Έκτον, ο λαός μας έχει δίκιο. Με αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί, αρκεί να μην τα ξεχάσουμε στην πορεία και να έχουμε ψευδαισθήσεις.

Η θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ είναι καθαρά ένα ελληνικό θέμα. Κατά συνέπεια, αφού το θέλουμε πραγματικά, θα την δημιουργήσουμε κι αυτό θα γίνει για όλους.

Στη φάση, στην οποία βρισκόμαστε, δεν δίνουμε πια καμία σημασία σε δηλώσεις και σε επιστολές που προέρχονται από παλιές ή νέες κότες. Ακολουθούμε ασταμάτητα την πορεία που χάραξε η Κύπρος, η οποία κατάφερε όχι μόνο να έχει μία θέσπιση αλλά και τρεις συμφωνίες οριοθέτησης με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ.
Άνθρωποι σαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο δεν έδωσαν ποτέ σημασία στις κότες, αλλιώς δεν θα είχαν αφήσει κανένα εθνικό έργο.

Στον αγώνα μας για την ελληνική ΑΟΖ μας δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσουμε και να συνεργαστούμε με ανθρώπους που επηρεάστηκαν από την κληρονομιά τους και βασιζόμαστε αποκλειστικά σε αυτούς για να υλοποιήσουμε το όραμά μας.
Όσο γι’ αυτούς που δειλιάζουν την τελευταία στιγμή, δηλαδή την ώρα της υλοποίησης, δεν έχουμε πρόβλημα, γιατί και οι δειλοί θα αποκτήσουν ΑΟΖ.

Στο οπλοστάσιο μας έχουμε την επιστημονική γνώση, την οποία παρουσιάσαμε όλοι μαζί στους πλέον αρμόδιους του θέματος, έτσι ώστε να περάσουμε στο πολιτικό επίπεδο της διαδικασίας. Γι’ αυτό το λόγο, μελετήσαμε τις πιο μικρές λεπτομέρειες του θέματος, για να αποφύγουμε τεχνητές αντιπαραθέσεις την ώρα της υποβολής του νομοσχεδίου στην Βουλή των Ελλήνων.
Διότι ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από την ΑΟΖ και δεν θα αφήσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να μας καθυστερεί, διότι έχει στο μυαλό του άλλες προσδοκίες και φιλοδοξίες.

Είμαστε μαχητές της ΑΟΖ, διότι ξέρουμε ότι είναι το πρέπον. Αν λοιπόν υπάρχουν πρόσωπα που έχουν φοβίες, το καταλαβαίνουμε, αλλά προς θεού ας αφήσουν ήσυχη την Ελλάδα, για να μπορέσει να αποκτήσει επιτέλους την ΑΟΖ της και να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει τους υδρογονάνθρακες της, ακριβώς όπως το κάνει η Κύπρος, για να ζήσουμε όλοι σαν άνθρωποι ελεύθεροι κι όχι ως σκλάβοι και ραγιάδες.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. "να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά προς τη συμφωνία που θα επιτρέψει άμεσα την επίσημη οικοπεδοποίηση από τις δύο πλευρές και βέβαια το πλαίσιο της ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ"

    Μένει κάτι σ'εμένα για να σχολιάσω;
    Όχι...

    ΥΓ. Μερικές φορές δεν είναι κότα, είναι κόκκορας. Πρόσεξε μην τύχει και είσαι στο κοτέτσι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Anaconda, να υποθέσω πως συμφωνείς με τις καταγγελίες του ιατρού Αντωνίου;
    Είναι στημμένο λοιπόν το παιγνίδι (εντός μνημονίου και υπό Αγγλικό δίκαιο) κι αν ναι, γιατί το προωθούν τουλάχιστον λεκτικά και οι ΑΝ.ΕΛ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pantos den exoume akousei kamia apopsi pou na pithei oti den prepei na exoume aoz twra. an yparxei parakalw na tin akousoume.
    parepiptontos ANACONDA eixes anaferei oti kati tha egrafes se sxesi me ayto se proigoumeno sxolio!

    E.K

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ti siaxnete edo re ?..... se ti anafereste? konstantine lygere rodine xarry klyn klp ti mas diafeygei ? apo emas pou agapame thn xora san idaniko. oikogeneia patrida .. katexete ti leo? to AOZ ti einai apo ti eksartatai? exei h kypros kataferei na aytonomhthei me to AOZ ths? pote egine ayto? giati daneio perimenei apo rossia h apo eok h apo dnt.
    ti lete reeee antixristoi? to trito idaniko an katexete.. giati katexete mono thn katoxh ap oti antilambanimai. se otidhpote mporeite na ktasxete. apo thn ptoxeysh ths elladas mexri thn ekastote praksikophmatikh symperifora kai diakaous pothou tou kathe fasista kerta . ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]