Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άγκυρα: Ισλαμιστές έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ

Διαδηλωτές έκαψαν σήμερα την αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμερικανική ταινία που προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ, ενώ πολλοί φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής των ΗΠΑ στη Συρία.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και ένα από αυτά έγραφε: «Δολοφόνε Αμερική! Φύγε από την Τουρκία!».

Η αστυνομία, εξοπλισμένη με αντλίες νερού, μπλόκαρε τον δρόμο έξω από την πρεσβεία, κρατώντας τους διαδηλωτές σε απόσταση 100 μέτρων από το κτήριο, και η διαδήλωση έληξε σε λιγότερο από μία ώρα.

Η σημερινή διαδήλωση συνέπεσε με την επίσκεψη στην Τουρκία του στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσεϊ, αρχηγού του αμερικανικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος αναμένεται να έχει συνομιλίες για την κρίση στη γειτονική Συρία και για την πολιτική ασφαλείας στο εσωτερικό της Τουρκίας με τους Τούρκους ομολόγους του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κλίμα για τις ΗΠΑ, αλλά και για την κυβέρνηση Ερντογάν, στο εσωτερικό της Τουρκίας δεν είναι και το καλύτερο, αφού έχει διαπιστωθεί πως περίπου το 60% των Τούρκων είναι αντίθετοι με οποιαδήποτε παρέμβαση κατά του Άσαντ αλλά και κατά του Ιράν, αφού θεωρούν πως δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να επιτίθεται κατά μουσουλμάνων, αλλά κι επειδή υπάρχει ήδη εσωτερικό πρόβλημα στη χώρα από τους Κούρδους, οι οποίοι φαίνεται πως δημιουργούν αργά αλλά σταθερά το δικό τους κράτος, αφού καταλαμβάνουν περιοχές και αδρανοποιούν τον τουρκικό στρατό.

Κωνσταντίνος, με πληροφορίες από Έγερσις2
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]