Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μισθούς Βουλγαρίας με έξοδα Γερμανίας…


Ο κρυφός καπιταλισμός – καζίνο, έχοντας εξαγοράσει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εξουσίες, συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του, ροκανίζοντας το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται. Και το κλαδί αυτό είναι η πραγματική οικονομία το πεδίο εκμετάλλευσης των τζογαδόρων φοροφυγάδων επενδυτών. Υπερβολές; Για δείτε πού εργάζονται πολλοί συνταξιούχοι υπουργοί και πρωθυπουργοί μετά την απόσυρσή τους από την πολιτική; Τα τελευταία 20 χρόνια όλοι σχεδόν οι υπουργοί οικονομικών των ΗΠΑ (και οι επιτελείς τους) προέρχονται από την Goldman Sachs, την J.P. Morgan και τη Citi Group. Δηλαδή τις μεγάλες επενδυτικές εταιρίες που ρυθμίζουν την παγκόσμια οικονομία με τις αξιολογήσεις τους, τις κινήσεις κεφαλαίων, τα παράγωγα, τα προθεσμιακά συμβόλαια αγοράς πρώτων υλών και ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους του τζογαδόρου. Και φυσικά τα υπερκέρδη χάνονται στους φορολογικούς παραδείσους. Όπως το είπε ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης στον Τσίπρα: Άμα με βρεις, πιάσε με.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ πού θα εργαστεί στο μέλλον ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά στο παρελθόν πέρασε από όλο σχεδόν το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα όταν η Ν.Δ. έμενε εκτός εξουσίας. Στην επισήμανση των συντακτών του “Spiegel” (σε πρόσφατο ρεπορτάζ) αναφέρεται ότι στις χώρες της κρίσης, και κυρίως στην Ελλάδα, οι πλούσιοι έβγαλαν στο εξωτερικό δισεκατομμύρια, και σχολιάζουν: «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, μόνο μεταξύ του 2003 και του 2011 βγήκαν από την Ελλάδα 261 δισ. δολάρια (207 δισ. ευρώ) παράνομου χρήματος, που προέρχονταν από εγκληματικές ενέργειες, διαφθορά και φοροδιαφυγή. Πρόκειται για τεράστια απώλεια για μια τόσο μικρή εθνική οικονομία».

ΠΟΙΑ είναι η δουλειά του κεντρικού μας τραπεζίτη, αφού η νομισματική πολιτική ασκείται πλέον από τον σινιόρ Ντράγκι, πρώην μεγαλοστέλεχος της Goldman Sachs;

Ποιο είναι -τέλος πάντων- το αντικείμενο της Τράπεζας της Ελλάδας που διαθέτει υπερδιπλάσιο προσωπικό από την ΕΚΤ; Δεν είναι υποχρεωμένη να παρακολουθεί τις παράνομες δοσοληψίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω των τραπεζών και να επιβλέπει τη χρηστή νόμιμη διαχείριση των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων; Βοούσε η επιχειρηματική πιάτσα για το φαινόμενο Λαυρεντιάδη που σκορπούσε χρήμα με αλόγιστο τρόπο σε μαύρες τρύπες. Και όμως, ο τύπος αυτός εξαγόρασε την Proton Bank, την οποία μετέτρεψε σε προσωπικό εργαλείο παράνομων συναλλαγών. Τίποτε δεν πήρε χαμπάρι ο κ. Προβόπουλος; Απλά διαβάζει τους ισολογισμούς των τραπεζών και βάζει μια υπογραφή; Και γι’ αυτό πληρώνεται με 25.000 ευρώ το μήνα;

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης επιχειρήθηκε να απολυθούν από τον Βενιζέλο διότι ενόχλησαν την εξουσία και την οικογένεια Παπανδρέου. Ο σάλος που προέκυψε απέτρεψε εκείνο το πραξικόπημα. Πλην όμως, ούτε γραμματεία και τηλέφωνο δεν τους παραχωρούν για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, πατάσσοντας τις παρανομίες. Παρομοίως ο πρόσφατα απολυθείς εισαγγελέας Ι. Διώτης, επικεφαλής του ΣΔΟΕ, αποκάλυψε πως η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο κώφευαν συστηματικά στα αιτήματα ενίσχυσης της υπηρεσίας με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την ασύλληπτη τεράστια φοροδιαφυγή και απολύθηκε λίγο πριν ολοκληρώσει την έρευνα για το λαθρεμπόριο καυσίμων! Κατά τα άλλα, όλοι τους θρηνούν και συμπονάνε τους απελπισμένους από την ανεργία και τις φορολογικές επιδρομές πολίτες.

ΕΥΤΥΧΩΣ, όμως, ο πρόεδρος Φώτης απέστειλε αμέσως στο ΣΔΟΕ αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ. για να ενημερωθεί για το περίφημο CD που περιέχει 54.000 ονόματα που απέστειξαν εμβάσματα προς την Ευρωζώνη ύψους άνω των 20 δισ. ευρώ. Εμβάσματα που δεν είναι παράνομα, αν τα ποσά έχουν δηλωθεί. Τα πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων για παραβάσεις του νόμου περί ρυθμισμένης τιμολογιακής πολιτικής καρτέλ από τις μεγάλες πολυεθνικές, σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς, έχουν γραφτεί στο… χιόνι! Τώρα παίζουν ένα νέο παιχνίδι που ονομάζεται ισοδύναμα μέτρα! Με τα φάρμακα, τις συντάξεις και τους μισθούς, που θα φτάσουν στα επίπεδα Βουλγαρίας, με έξοδα Γερμανίας!

ΑΛΛΑ ο πρόεδρος Φώτης το είπε ξεκάθαρα: Αν δεν υπάρχει αναπτυξιακή διάσταση στην πολιτική της κυβέρνησης, δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα. Μαλακά, πρόεδρε. Δεν άκουσες τον κ. Σαμαρά που ζήτησε από την κυρία Μέρκελ αναπνευστήρες για να μη σκάσουμε από το μακροβούτι που θα ψηφίσεις; Δεν ενημερώθηκες ότι την παρακάλεσε να φέρει στην Ελλάδα γερμανικές φάμπρικες; Ας σοβαρευτούμε όλοι. Ανάπτυξη σε αυτό το πείραμα δεν υπάρχει. Η Ελλάδα είναι πλέον ένα νέο κεφάλαιο για τους οικονομολόγους, με πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά ύφεση και πληθωρισμό αντί αποπληθωρισμό (!) που οδηγεί στην οικονομική και παραγωγική σύνθλιψη. Σε ανθρωπιστική κρίση! Δηλαδή, τι περιμένετε; Να στήσει εργοστάσια εδώ η Μερσεντές και η Φολκσβάγκεν, ή να κάνει τον Σκαραμαγκά το κορυφαίο ναυπηγείο της Ευρώπης η HDW; Μα το είχε και το παρέδωσε στα εμιράτα για να το διαλύσουν!

ΑΝΑΠΤΥΞΗ που δεν ξεκινάει με εθνικό σχεδιασμό και πρωταγωνιστές τους Έλληνες και τον πλούτο του τόπου δεν υπάρχει. Ανάπτυξη χωρίς πολιτική ηγεσία που να εμπνέει, να δημιουργεί όραμα προόδου και δικαιοσύνης δεν υπάρχει. Όλα τα άλλα είναι απλά κοροϊδία με μοναδικό σκοπό την αγορά έστω και αυτού του ελάχιστου πολιτικού χρόνου εξουσίας. Και να πω αγαπητέ Φώτη, πως είσαι μέσα στο ιερό, μαζί με τους άλλους “επισκόπους”, κομμάτια να γίνει. Στην αυλή σε έχουν για να μοιράζεις την αρτοκλασία. Απλά έχεις παραμυθιαστεί από τον Μπίστη και τον τον Μαργαρίτη ότι είσαι ο νέος Μπερλιγκουέρ, τρομάρα τους.

Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]