Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν τους βγαίνει ο Εθνικός διχασμός


Παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα την έντεχνη προσπάθεια διχασμού των Ελλήνων.
Πληρωμένα portals, blogs και φυσικά τρόλς των κοινωνικών δικτύων έχουν πιάσει δουλειά με φρενήρεις ρυθμούς.
Όταν δεν μπορείς να εισβάλλεις σε μια χώρα ή να την καταλάβεις η μόνη λύση είναι η πρόκληση εμφυλίου. Η CIA το κάνει εδώ και δεκαετίες σε πάμπολλες χώρες.

Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα με τη σειρά.

Τον Ιούνιο του 2012 έγιναν εκλογές στη χώρα. Η ΧΑ πήρε το ποσοστό του 6,92% (452.990 ψήφους). Το ποσοστό δηλαδή επί του πληθυσμού (σύνολο) που ψήφισαν ΧΑ ήταν 4%. Αντίστοιχα η "ακροαριστερά" βλ. Ανταρσύα πήρε 0,33% (20.391 ψήφους). Το ποσοστό επί του συνολικού πληθυσμού είναι 0,18%.

Επιτρέψτε μου για το συλλογισμό μου να μην θεωρήσω τον Σύριζα ακροαριστερή οργάνωση. Ο Σύριζα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως συντεταγμένη ακροαριστερή οργάνωση λόγω των 11 συνιστωσών και φυσικά του Ευρωπαϊκού του προσανατολισμού. Επίσης δεν έχει δώσει δείγματα ακροαριστερής οργάνωσης, τουλάχιστον όπως τις γνωρίζουμε από άλλες χώρες.

Ξαφνικά λοιπόν (εδώ και κάποιες μέρες) το timeline μου στο twitter (3.000 άτομα) δείχνει διχασμένο και έντονα προβληματισμένο. Χρησιμοποιώ το "δείχνει".

Μεγάλο μέρος του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων δεν ασχολείται με τα επερχόμενα μέτρα των 11,5 δις (άλλοι σοβαροί αναλυτές τα τοποθετούν στα 18 ή 20δις). Ασχολείται με την ακροδεξιά και αντίστοιχα άλλοι με την ακροαριστερά.

Προτρέπουν και αυτούς που αποφεύγουν (διότι βλέπουν το παιχνίδι) να πάρουν θέση υπέρ ή κατά του ενός ή του άλλου πόλου.

Το 4% επί του πληθυσμού της ΧΑ (αφήστε τις επίσης μεθοδευμένες δημοσκοπήσεις) να θυμίσω εδώ ότι δεν είναι μέλη της ΧΑ. Οι εγγεγραμμένοι στο κόμμα είναι ακόμη μικρότερο ποσοστό. Από που μας προέκυψε λοιπόν το εθνικό θέμα της ακροδεξιάς? Πολλοί ψήφισαν από αντίδραση. Δεν είναι όλη η Ελλάδα ΧΑ! Για τον Ανταρσύα θεωρώ ότι το 0,18% του πληθυσμού αποτελεί ελάχιστο ποσοστό που δεν χρήζει ανάλυσης. Συντεταγμένη ακροαριστερά στην Ελλάδα δεν υφίσταται.

Διαβάζοντας τα κοινωνικά δίκτυα κάποιος μη γνώστης των πραγμάτων της χώρας θα θεωρήσει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δυο κόμματα: ακροδεξιά με 50% και ακροαριστερά με 50%. Δεν αληθεύει ούτε κατά διάνοια αυτό.

Χρησιμοποίησα πριν τον όρο "δείχνει¨. Από το timeline μου των 3.000 ανθρώπων όταν ξεκίνησε η φαγωμάρα τουίταραν λιγότερα από 100 άτομα. Οι υπόλοιποι απλά είτε παρακολουθούσαν, είτε άφησαν το smartphone στην άκρη. Ένα συντριπτικό ποσοστό δηλαδή δεν έπεσε στην παγίδα!

Είναι λογικό σε μια χώρα που ουσιαστικά είναι καζάνι που βράζει να εκφράζονται και ακραίες θέσεις. Κακώς κατά την άποψή μου. Επίσης τα "τάγματα εφόδου" είτε της ακροδεξιάς, είτε της ακροαριστεράς (ανακοίνωσαν κάτι σχετικό) κινούνται εκτός νόμου και Συντάγματος, οπότε χρειάζεται απλά η παρέμβαση εισαγγελέων και η εφαρμογή του κοινού ποινικού κώδικα.

Συνεχίζω να παρακολουθώ το ξεκάθαρα στημένο παιχνίδι πρόκλησης εμφυλίου στη χώρα μου.

Χαμογελώ όμως. Δείχνει να έχουν αποτύχει προς το παρόν!

Υ.Γ: Δείτε την ταινία που έχω βάλει ως εικόνα του άρθρου. Δείχνει πως "καθώς πρέπει" άνθρωποι μετατρέπονται σε ασύλληπτα κτήνη όταν εγκλωβιστούν σε κλειστό χώρο και τους λείπουν τα απαραίτητα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Όταν επιτέλους αντιληφθούμε πως από τους ιστορικούς εθνικούς διχασμούς έζησαν επί δεκαετίες πλουσιοπάροχα οι ίδιοι και οι ίδιοι πολιτικοοικονομικών συμφερόντων κύκλοι, όταν αντιληφθούμε πως οι έννοιες «δεξιός ή αριστερός» είναι μηρυκασμένες πεπερασμένες αντιλήψεις στα σαλόνια της διανόησης (!!!) και τις γιάφκες της αντίστασης (!!!) ( τη συνοδεία αντιοξειδωτικών χυμών ή της μπύρας από το περίπτερο ) , όταν αντιληφθούμε πως η συμπεριφορά του επάρατου σιναφιού ή η καθοδηγούμενη ελεγχόμενη συμπεριφορά της αγέλης είναι και ο απώτερος επιθυμητός σκοπός όλων όσων επιθυμούν την διατήρηση του είδους και της βασιλείας τους (έστω και με έναν νέο εμφύλιο στην καψερή την Χώρα μου),τότε και μόνον τότε πολλά πράγματα θα μπορούσαμε να βάλουμε στην θέση τους ! για να γίνουμε κομματάκι συνεπείς προέχει ο καταμερισμός της ευθύνης , στους σάπιους μπροστάρηδες που αλώνισαν τον τόπο. το ψάρι βρωμάει απ το κεφάλι κι όταν φτάσει στην ουρά τότε το τρώνε οι γάτες . άντε και καλή λευτεριά στα γκρίζα κύτταρά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο. Σοφά έβαλαν τη ΧΑ στη Βουλή οι Έλληνες. Αν ήταν εκτός Βουλής, δε θα ήταν αναγνωρίσιμοι, δε θα έδιναν λόγο για τις πράξεις τους άμεσα. Επομένως σήμερα δεν είναι εύκολα χειραγωγίσιμοι για πρόκληση διχαστικών ενεργειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]