Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λεηλατούν την λεκάνη της Μεσογείου…


Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Το έχουμε επισημάνει αρκετές φορές.

Μόνο τυχαία δεν είναι όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Και δεν μπορούν, πληρωμένοι κονδυλοφόροι κι απάτριδες πολιτικοί να μας ξεγελάσουν.

Ρίξτε μια ματιά στον χάρτη και θα διαπιστώσετε ότι όλες οι χώρες που βρέχονται από την Μεσόγειο έχουν σοβαρότατα προβλήματα.

Στην Αφρική (Λιβύη, Αίγυπτος), στην Ασία (Παλαιστίνη – Λωρίδα της Γάζας, Λίβανος, Συρία, Τουρκία), στην Ευρώπη (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία) επικρατεί κλίμα ανασφάλειας είτε λόγω «κοινωνικών εξεγέρσεων» είτε λόγω οικονομικής κρίσης.
Γιατί ξαφνικά παρουσιαστήκανε διάφορα προβλήματα που προκάλεσαν ανακατατάξεις σε εξουσίες που μέχρι πρότινος φαινόντουσαν πανίσχυρες;

Ο Σαντάμ Χουσείν στο Ιράκ, ο Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη, ο Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο, ήταν πολύ στενοί φίλοι της Αμερικής έως παρεξηγήσεως και πανίσχυροι ηγέτες. Ή μήπως δεν ήταν έτσι;

Για τις Ελληνικές κυβερνήσεις δεν χρειάζεται να πούμε αν ήταν φιλο-αμερικανικές κι αυτό το αποδεικνύει περίτρανα ο έντονος αντιαμερικανισμός του Γιωργάκη Παπανδρέου. Τώρα θα πείτε ότι ο Γιωργάκης γεννήθηκε στην Αμερική, είχε αμερικανικό διαβατήριο, μιλούσε άριστα την αμερικανική γλώσσα κι αγνοούσε την ελληνική όμως και πόσοι άλλοι πολιτικοί που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και μιλούσαν άριστα τα ελληνικά δεν αγαπούσαν περισσότερο την Αμερική ή την Αγγλία από την χώρα τους;

Ανατροπή ξαφνική λοιπόν σε όλα τα καθεστώτα και στις Ευρωπαϊκές χώρες (παραιτήθηκε ο Μπερλουσκόν στην Ιταλία κι ανέλαβε ο τραπεζίτης Μόντι, έχασε τις εκλογές στην Ισπανία ο σοσιαλιστής Θαπατέρο κι ανέλαβε ο Ραχόι, στην Πορτογαλία έχασε ο σοσιαλιστής Σόκρατες και νίκησε ο δεξιολαϊκιστής Πέδρο Κοέλιου και στην Ελλάδα έχασε ο σοσιαλιστής (;;;) Βενιζέλος και νίκησε ο δεξιός Σαμαράς). Εντυπωσιακή όσο και απρόσμενη ήταν η πτώση της Αριστεράς σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη εκτός από την Ελλάδα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο σχεδιασμός για να γίνουν όλα αυτά, ασφαλώς και δεν ήταν τυχαίος.

Στις χώρες που διαμένουν κυρίως μουσουλμάνοι ανατράπηκαν τα καθεστώτα με «κοινωνικές εξεγέρσεις». Ασφαλώς και δεν θα πρέπει κανείς να σκεφτεί πως οι «εξεγέρσεις» αυτές υποκινήθηκαν από την Αμερική και τους συμμάχους της. Στις χιλιάδες σελίδες της παγκόσμιας Ιστορίας πουθενά δεν θα βρείτε την Αμερική και τους συμμάχους της να υπονομεύουν κυβερνήσεις, να υποκινούν εξεγέρσεις. Η Αμερική και οι σύμμαχοι οργανώνουν μόνο «απελευθερωτικές εκστρατείες» όπως στη Σερβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν για να διώξουν τους κακούς και να υπερασπιστούν τους καλούς.

Τώρα θα πει κάποιος, πως γίνεται τελικά οι καλοί που υπερασπίζονται οι Αμερικανοί και σύμμαχοι να προκύπτουν εγκληματίες όπως π.χ. στο Κοσσυφοπέδιο, στο Αφγανιστάν, που οι Αμερικανοί πολεμούν τους Ταλιμπάν κι επιτρέπουν στους πρώην αντάρτες να καλλιεργούν και να παράγουν ναρκωτικά! Ε! καμιά φορά συμβαίνουν κι απρόοπτα…

Όμως και στην Ευρώπη η οικονομική κρίση έπληξε τους λαούς του Νότου ξαφνικά. Δεν υπήρξε μια σταδιακή μείωση των εισοδημάτων αλλά μια βίαιη λεηλάτηση περιουσιών, κεκτημένων, ελευθεριών. Κι όλα αυτά, με την ανοχή του πολιτικού συστήματος απέναντι στα διεθνή οικονομικά συμφέροντα και τις παμφάγες Τράπεζες.

Γιατί λοιπόν γίνονται όλα αυτά;

Ερωτηματικά γεννούν οι πολιτικοί «σωτήρες» που μας υπόσχονται ότι θα μας βγάλουν από αδιέξοδα.
Αν ήσαν τόσο καλοί άνθρωποι, τόσο πατριώτες, τόσο ικανοί, η Ελλάδα δεν θα έφτανε σ’ αυτό το χάλι! Αν δεν κατάκλεβαν τα δημόσια Ταμεία, αν έκαναν χρηστή διαχείριση δεν θα υπήρχε οικονομικό πρόβλημα!

Οι αφέντες αλλάζουν τον χάρτη, καθορίζουν τον νέο τρόπο ζωής των πολιτών.

Στο νότο θα μεταφερθούν βιομηχανίες και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα αποτελούν τα φτηνά εργατικά χέρια. Η εργασία θα αμείβεται με ψίχουλα γιατί οι βιομηχανίες θα βρίσκουν λύσεις στους λαθρομετανάστες και οικονομικούς μετανάστες που δουλεύουν για ένα πιάτο ρύζι. Μας βλέπουν σαν αριθμούς, σαν μονάδες παραγωγής που θα πρέπει να υπακούσουμε στις εντολές τους όπως μια μηχανή υπακούει στις εντολές του χειριστή. Αλλιώς…

Ο ορυκτός πλούτος της Μεσογείου θα περιέλθει στην πλήρη εκμετάλλευση των δανειστών γιατί έτσι δρομολογούν τις εξελίξεις όλοι αυτοί που νοιάζονται για μας.

Οι πλουτοκράτες θα λεηλατήσουν την λεκάνη της Μεσογείου κι όταν πάρουν όλα όσα υπάρχουν, τότε θα αφήσουν τα υπολείμματα των λαών, ρακένδυτους κι ανίσχυρους, να βρουν τον δρόμο τους. Θα τους αφήσουν ελεύθερους γιατί δεν θα τους χρειάζονται πλέον.
Μπορούμε να αλλάξουμε τα σχέδιά τους;

Την απάντηση ας την δώσουμε στον εαυτό μας πριν κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Με τέτοιο αποβλακωμένο πανηλίθιο και τσακισμένο από τα αλεπάλληλα σοκ Ελληνικό Λαό, δεν βλέπω να γίνεται τίποτα....
    Πιό καλή η μοναξιά ....του καναπέ.....
    Τα ίδια κόλπα γίνονται στην Ελλάδα συνεχώς, δάνεια και εξάρτηση από τους τοκογλύφους από το 1823,ξανά δάνεια το 1843 (επί Όθωνος) σχεδόν καρμπόν και τότε οι απαιτήσεις των φίλων και συνεργατών...δανειστών, μετά χρεοκωπία (Τρικούπης), μετά καταστροφικός πόλεμος, μετά κάποια έκλαμψη του Ελληνισμού (Βενιζέλος -Κωνσταντίνος) και καταστροφή του,νέα δάνεια (τα περιόρισε ο "δικτάτορας" Μεταξάς),νέος πόλεμος, (Β΄Παγκόσμιος) κατοχή και σχεδόν πλήρη διάλυση της χώρας από τους "φίλους" Ούνους, εμφύλιος,πείνα, δυστυχία, μετά πάλι πήραμε μπρός και σηκώσαμε κεφάλι, να η νέα Δικτατορία και μετά ο παπαροεθνάρχης, μετά ο χυδαίος Ανδρέας και στην συνέχεια τα θλιβερά υποκατάστατά τους (Σημίτης, Κωστάκης, Βρωμογιωργάκης) και τώρα ο αθλιος ψευταράς Αντώνιος με τα ακόμη αθλιότερα δεκανίκια του.....
    Πάντα προδομένος και αδικημένος ο Ελληνικός Λαός κυρίως από τους "φίλους και συμμάχους" αλλά και από τους εδώ διαχρονικά δωσίλογους εθνοπροδότες, οι οποίοι φροντίζουν ανελλιπώς χρόνιατώρα να καταργήσουν κάθε τι το Ελληνικό και πατριωτικό,ειδικά στην παιδεία και τον πολιτισμό που ενήργησε ο Φάρος σε όλο τον Κόσμο.....
    Έχουμε εκφυλιστεί γενικά σαν λαός και τέτοιοι λαοί σταματούν να υπάρχουν.....
    Τελευταία ελπίδα είναι αν κάποιοι φωτισμένοι Έλληνες Πατριώτες κατορθώσουν να ξεσηκώσουν επι τέλους τους θλιβερούς Νεοέλληνες από τους καναπέδες τους ..... μή περιμένουμε τίποτα από κανένα από τα υπάρχοντα σήμερα κόμματα ..είναι όλοι τους για τα σκουπίδια....ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
    Αν καταφέρουμε και ξεσηκωθούμε μόνοι μας, αλλά όλοι μαζί ενωμένοι, κάτι μπορεί νά γίνει αυτή την ύστατη στιγμή, διαφορετικά τελειώσαμε οριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]