Πολιτικά τραγικά λάθη που το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε και ο ΣΥΡΙΖΑ τα συνεχίζει...
Στο χωριό μου λένε, δείξε μου την παρέα σου για να σου πω ποιός είσαι.
Όταν εκλέχτηκε πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου το πρώτο του ταξίδι το πραγματοποίησε στην Τουρκία, αντί της Κύπρου όπως συνηθίζεται.
Αυτό όσο και αν κάποιοι προσπάθησαν τότε να το υποβαθμίσουν, στην πραγματικότητα -αλλά και όπως μετέπειτα έδειξαν τα πραγματικά γεγονότα- έβλαψε την Ελλάδα σε πολλά επίπεδα, γιατί στην πολιτική και ειδικά στην διπλωματία όλα έχουν την σημασία τους.
Ένα παραπάνω φυσικά αυτή η πράξη του Παπανδρέου, που σίγουρα ο ίδιος δεν πιστεύω να το επιδίωκε, όμως επί της ουσίας υποβάθμισε την Κύπρο και αναβάθμισε την Τουρκία στους διπλωματικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους όλου του κόσμου. Και εκτός αυτού, έδωσε ψυχολογικό πλεονέκτημα στην Τουρκία έναντι της Κύπρου.
Βέβαια, πέραν των προθέσεων του πρώην πρωθυπουργού, τα γεγονότα τελικά έδειξαν ότι και σε πάρα πολλά άλλα θέματα αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων και επί της πρακτέου, αλλά και σε επικοινωνιακά ζητήματα, αφού μια σειρά από λόγια και δηλώσεις του, έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας στην Ελλάδα με έναν βάρβαρο μηδενιστικό απαξιωτικό τρόπο, που όμοιό του δεν πιστεύω να έχει ζήσει ποτέ άλλο κράτος του κόσμου.
Τώρα σχετικά και με την επίσκεψη της Δούρου στην Βενεζουέλα του Ούγκο Τσάβες και σε αυτή την περίπτωση -όπως έκανε και ο Παπανδρέου- ήταν λάθος.
Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αντί να στραφεί προς αναζήτηση συμμάχων και συμμαχιών προς την ΕΕ, λόγω των ακραίων προεκλογικών του θέσεων αλλά και για λόγους ουσιαστικούς που άπτονται των πραγματικών οικονομικών δυσκολιών της Ελλάδος, έκανε το λάθος και στράφηκε προς την Βενεζουέλα, επιβεβαιώνοντας έτσι όλους όσους υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνει για πάντα ένα ανώριμο κόμμα του πεζοδρομίου και των καταλήψεων.
Μένει να αποδεικθεί στην πράξη, αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ του 1980, που αντί να προσπαθήσει να προσαρμόσει την ελληνική κοινωνία στην ΕΕ, έκτιζε γελοίες συμμαχίες επικοινωνιακού χαρακτήρα χωρίς πραγματική δύναμη πολιτικής παραγωγής, ωφέλιμης για την Ελλάδα, όπως των αδεσμεύτων του Καντάφι των Σαντινίστας του Κάστρο κτλ.
Το ότι τελικά ξεπέσαμε σχεδόν σε μια τριτοκοσμική χώρα, χωρίς συμμάχους και ερείσματα στην διεθνή διπλωματία, δεν είναι καθόλου τυχαίο, όταν Έλληνες πολιτικοί επιλέγουν την Τουρκία αντί της Κύπρου και την Βενεζουέλα αντί της ΕΕ.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η σημερινή ελληνική κοινωνία έχει περισσότερα κοινά στοιχεία με τα Βαλκάνια που μπήκαν χθες στην ΕΕ, από ότι με την Γαλλία την Γερμανία και το Βέλγιο, με τους οποίους είμαστε στην ΕΕ από το 1981.
Ίσως είναι καλύτερα τελικά να βγούμε και από το Ευρώ και από την ΕΕ για πέντε - δέκα χρόνια και μετά ας ξαναμπούμε. Μήπως και τότε καταλάβουμε ποιός ο λόγος και ο ρόλος μας εντός της ΕΕ.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη
Θα ήθελα να πληροφορήσω τον αρθρογράφο ότι αιτία της κατάντιας μας δεν είναι με ποιούς συναντιώνται ή συναναστρέφονται οι πολιτικοί μας, αλλά η εθελόδουλη, πλήρως στερημένη από εθνική συνείδηση και συμφέρον στάση τους, κυρίως προς τους δυτικούς μας "συμμάχους". Κατά τα άλλα, αυτά που λέει είναι απλώς λάσπη. Όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Ανθέλληνες (δυνητικά), εθελόδουλοι είναι και αυτοί, όπως και οι άλλοι που μας κυβερνήσανε, από τότε που γίναμε κράτος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά βρε Διονύση, αφού συμφωνείς, τότε που την βλέπεις την λάσπη στα γραφόμενα;
ΔιαγραφήΣωστο σε βρισκω,να θυμηθουμε ομως λιγο και το πρωτο ταξιδι του νεου ΥΠΕΞ κου Παναγιοτοπουλου. Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ τρεμω και μονο στην ιδεα οτι μπορει να κυβερνηση και αυτο διοτι οι θεσεις του για την εξωτερικη πολιτικη ειναι Παναγια βοηθα μας
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μείνουμε στην ΕΕ. Δεν καταλάβαμε πια ποιοι είναι πίσω απο αυτούς; ποιοι κινούν τα νήματα και απο ποιους παίρνουν οδηγίες; Μια ζωη δεν κάνουν τα στραβά ματια με τα Ελληνοτουρκικά και την Κύπρο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι ολοφάνερο ότι το να παει ο Αβρααμοπουλος πρώτα στην Τουρκία όπως ο ΓΑΠ είναι διαταγές άνωθεν;
Δεν καταλάβαμε ότι είμαστε σκλάβοι τόσα χρόνια πια; Και τα πετρέλαια δεν είναι για μας για τους άνωθεν είναι.
Γιαυτο θα ανακυρηξουν ΑΟΖ. Οι άνωθεν το αποφάσισαν. Η μονή μας ελπίδα είναι ο Θεός. Τόσα χρόνια μας ομως μας ξεχνα γιατί να μας θυμηθεί τώρα;
Η Αφρική λεηλατειται, πεινα, πεθαίνει... Που είναι ο Θεός; Μήπως αύριο θα είναι και το δικό μας το κεφάλι πεταμενο κάπου στον δρόμο απο τους εκπαιδευμένους απο το "σύστημα" όπως στην Συρία;
Πουλημένα τομάρια όλοι τους, εθελόδουλοι και ανύπαρκτοι..... μαριονέτες της πλάκας.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΔουλειά στην Ελλάδα με όλους αυτούς δεν γίνεται...
Τον Ελληνικό Λαό τον θέλουν μόνο για δεξαμενή ψήφων και τίποτα άλλο...
Όλοι μα όλοι, δήθεν δεξιοί και δήθεν αριστεροί, είναι μέρη του συστήματος.
Πατριώτες που να αγαπούν τη Ελλάδα και τους Έλληνες χρειαζόμαστε.
Επί του παρόντος όποιος πιθανά να υπάρξει την επομένη φροντίζουν και τον....εξαφανίσουν...
Αν επιτέλους ξυπνήσει ο Λαός...τότε ίσως να γίνει κάτι.