Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ: Τελεσίγραφο «μερικών εβδομάδων» στην Ελλάδα


Την προσωρινή έκθεση της τρόικας περίμενε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για να ξεκινήσει ξανά τις απειλές προς την Ελλάδα.«Πατώντας» πάνω στην έκθεση, που αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει εκπληρώσει 210 από τους 300 περίπου στόχους που είχαν τεθεί», η κ. Μέρκελ και σύσσωμη η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτουν ως «τελείως απαράδεκτη» την απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για μια χρονική παράταση δύο ετών.

Η ίδια η καγκελάριος μάλιστα τόνισε, ενώπιον των ηγετικών στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού, ότι θα μπορούσε να ανεχτεί «το πολύ μερικές εβδομάδες» παράταση, για τηνεπίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Η γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post» που δημοσιεύει το σχετικό ρεπορτάζ, κάνει λόγο για «καταστροφική εικόνα της κατάστασης στην Αθήνα», σε σχέση με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις δε, τονίζεται ότι φέτος θα γίνουν μόλις δυο κινήσεις που θα αποφέρουν χαμηλό διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων.

Από τη μεριά του, ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Αλεξάντερ Ντόμπριντ, επανέφερε την πρόταση για άμεση έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Από μέρα σε μέρα γίνεται όλο και πιο σαφές ότι η Ελλάδα έχει μια ευκαιρία μόνον εάν εγκαταλείψει το ευρώ», δηλώνει στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να γίνει μια πρόταση στην Ελλάδα με τρεις άξονες:
«Πρώτον, η Ελλάδα εγκαταλείπει το ευρώ, παραμένει όμως στην ΕΕ. Δεύτερον, ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ ως πρόγραμμα ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας. Τρίτον, δυνατότητα επιστροφής στο ευρώ, όταν η Ελλάδα θα έχει εξυγιανθεί».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. «το πολύ μερικές εβδομάδες» παράταση, για τηνεπίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

    poso malako mporei na einai,ua aghsoyme tis diakopes gia th merkel?den paei na gamiui,apo septembrio kai blepoyme

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Αντε λοιπόν φεύγουμε......
    Πάρε και το φέσι να δούμε τί θα κάνεις παπαρω...
    Όσο για τα παραγόμενα γερμανικά προιόντα......φάτε τα μόνοι σας...
    Όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα, Πορτογαλλία, Ιρλανδία και πιθανά να ακολουθήσουν σε Ισπανία, Ιταλία είναι εντελώς αντίθετα με αυτά τα οποία πρεσβεύει η τουλάχιστον είχε ως στόχο η ΕΕ όταν δημιουργήθηκε...
    Τώρα αφήνουμε τους Ούννους και λοιπούς βαρβάρους να μας εμπαίζουν και να μας καταστρέφουν.....
    Ας είναι καλά οι δωσίλογοι προδότες που διαχρονικά κυβέρνησαν και εξακολουθούν να κυβερνούν την Ελλάδα.
    Και το πιό τραγικό, εμείς τους αφήνουμε...για πόσο όμως ακόμη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]