Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρόικα: Τα κάνατε όλα σωστά, αλλά... αποτύχαμε


Αυτό είναι το αποτέλεσμα και η κυνική ομολογία του καταστροφικού προγράμματος της τρόικα στην Ιρλανδία

Η τρόικα διαπιστώνει πως η απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων δεν οδηγεί στην ανάπτυξη καθώς η Ιρλανδία βρίσκεται σε ύφεση αποδεικνύοντας έτσι το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής λιτότητας.

Η Ιρλανδία παρότι πέρασε με επιτυχία τον τελευταίο έλεγχο της τρόικας σημείωσε ύφεση 1,1% για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Η εφαρμογή των (οικονομικών) πολιτικών από την Ιρλανδία βρίσκεται στο σωστό δρόμο, παρά τις αντίξοες μακροοικονομικές συνθήκες» αναφέρει ανακοίνωση της τριμερούς.

«Οι προοπτικές ανάπτυξης για το υπόλοιπο του 2012 και το 2013 παραμένουν περιορισμένες, καθώς η αναιμική ανάπτυξη του εμπορικού της εταίρου μειώνει τις εξαγωγές, παρά την αύξηση της ανταγωνιστικότητας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το οποίο ανήλθε στο 14,9% για τον Ιούνιο χαρακτηρίζεται ως ανεπίτρεπτο από την τρόικα η οποία επισημαίνει ότι «Προτεραιότητα παραμένει να δημιουργηθούν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας σε σταθερή βάση».

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μεταξύ και των δανειστών και της Ιρλανδίας που ζητά επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής με την τρόικα να καταλήγει στην έκθεση της λέγοντας πως «Οι ομάδες της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ συζητούν με τις αρχές τις πιθανές τεχνικές λύσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τον διαιωνιζόμενο χαρακτήρα του προγράμματος προσαρμογής»



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]