Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δύο γενιές Ελλήνων θα υποφέρουν, δήλωσε στέλεχος της Moody΄s


O Μαρκ Ζαντί, διευθυντής οικονομικών της Μoody’s, τόνισε ότι θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη εάν η χώρα βγει από το ευρώ.

Η Ελλάδα βρίσκεται προ των εκλογών και είναι στη διακριτική της ευχέρεια να αποφασίσει για το μέλλον της μέσα στην Ευρώπη, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μισέλ Μπαρνιέ, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό τομέα και τον ανταγωνισμό, κατά την ομιλία του στην 18η οικονομική συνδιάσκεψη των “Αμερικών”, που ξεκίνησε από σήμερα στο Μόντρεαλ.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι, η Ελλάδα θα πορευθεί καλύτερα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά έξω από αυτήν και πιο δύσκολα θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα μόνη της, παρά με αλληλεγγύη και πειθαρχία.

Τα συμπεράσματα των ομιλιών του πάνελ διηύθυνε ο Μαρκ Ζαντι διευθυντής οικονομικών της Μoody’s, ο οποίος τόνισε ότι θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη εάν η χώρα βγει από το ευρώ. Αν αυτό συμβεί, είπε χαρακτηριστικά θα υποφέρουν δύο γενιές Ελλήνων.

Εάν, λοιπόν, ο κύριος αυτός λέει την αλήθεια και δεν θέλει να τρομοκρατήσει τους Έλληνες προ των εκλογών, για να τους εξαναγκάσει να τρέξουν στην "αγκαλιά" της Ε.Ε., τότε προφανώς όλοι εκείνοι που οδήγησαν με τις αποφάσεις ή τις παραλείψεις τους, με τις "χορηγείες" τους και τις εν γένει αδιαφανείς πολιτικές τους πράξεις, πρέπει να οδηγηθούν άμεσα στο δικαστήριο αντί να μας ζητούν να τους εμπιστευθούμε για να μας προσφέρουν ένα καλύτερο αύριο.

Εάν ο άνθρωπος της Moody's μας λέει ψέμματα ή την μισή αλήθεια, θα πρέπει να ελέγξουμε που αποσκοπεί και που ακριβώς θέλει να οδηγήσει τους Έλληνες ψηφοφόρους, αφού βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και θα πρέπει να γνωρίζει ο κύριος αυτός πως τέτοιου είδους δηλώσεις είναι δυνατόν να επιδράσουν καταλυτικά στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Επειδή, προφανώς μας οδηγεί στο να προτιμήσουμε

εκείνους που υπέγραφαν χωρίς να διαβάζουν,
εκείνους που έλεγαν "ναι σε όλα" απειλώντας ομοϊδεάτες τους,
εκείνους που μέχρι την τελευταία ημέρα πριν την ανακήρυξη των εκλογών της 6ης Μαΐου μας έλεγαν πως δεν είναι δυνατόν να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο (αλλά από την 6η Μαΐου άλλαξαν άρδην άποψη),
εκείνους που επέλεξαν την πόλωση, την παραπληροφόρηση και την απειλή εμφύλιου πολέμου, για να μας πείσουν να τους προτιμήσουμε,
μήπως θα πρέπει να κοιτάξουμε με ιδιαίτερη προσοχή τα λόγια ενός υπαλλήλου του οποίου η εταιρεία είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσει ένα απολύτως εχθρικό περιβάλλον σε περίπτωση που οι Έλληνες "τρελλαθούν";

Τελικά, όλοι μας μένουμε με την εντύπωση (που γίνεται συνεχώς και πιό έντονη αλλά και αλληθοφανής) πως παίζονται πολλά λεφτά στην Ελλάδα. Το γιατί, ίσως να βρίσκεται στην περιουσία της χώρας, που κάποιοι θέλουν να αποκτήσουν σπέρνωντας φήμες και τρόμο...

Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. μας έχουν σχεδόν πεθάνει...ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΗΡΩΕΣ τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]