Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προληπτικό χτύπημα κατά της Συρίας εξετάζει το Ισραήλ


Φάλαγγες κυβερνητικών δυνάμεων με σύγχρονα όπλα είναι πιθανοί στόχοι, καθώς το καθεστώς Ασαντ διαθέτει «το μεγαλύτερο στον κόσμο χημικό οπλοστάσιο», είπε ο επικεφαλής των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων

Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, στρατηγός Γιαΐρ Ναβέχ, δήλωσε σήμερα ότι η Συρία διαθέτει "το μεγαλύτερο στον κόσμο χημικό οπλοστάσιο" και υπογράμμισε τον κίνδυνο στην περίπτωση που τα όπλα αυτά χρησιμοποιηθούν κατά του Ισραήλ.

"Η Συρία έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο χημικό οπλοστάσιο στον κόσμο και διαθέτει πυραύλους και ρουκέτες που μπορούν να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο του ισραηλινού εδάφους", δήλωσε ο στρατηγός Ναβέχ στο ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού.

Και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί του ισραηλινού στρατού έχουν επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες τονίσει ότι η Συρία διαθέτει το μεγαλύτερο χημικό οπλοστάσιο στον κόσμο και έχουν εκφράσει φόβους ότι τα όπλα αυτά μπορεί να πέσουν στα χέρια της λιβανικής Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με ισραηλινούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, η Συρία άρχισε πριν από 40 χρόνια την παραγωγή αερίων όπως το σαρίν, το VX και το αέριο μουστάρδας.

Στις αρχές του μήνα, ο διοικητής της βόρειας στρατιωτικής περιοχής, ο στρατηγός Γιαΐρ Γκολάν, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα εξετάσει την πιθανότητα να επιτεθεί σε φάλαγγες που μεταφέρουν σύγχρονα όπλα στην περίπτωση που εντοπιστούν από τον ισραηλινό στρατό.

Στις 5 Ιουνίου, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, στρατηγός Μπένι Γκαντς, εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξανόμενη αστάθεια στα συριακά υψίπεδα του Γκολάν εξαιτίας της αποδυνάμωσης του καθεστώτος της Δαμασκού.

"Εξαιτίας των όσων συμβαίνουν στη Συρία, στα υψίπεδα του Γκολάν αυξάνεται η αστάθεια, συμπεριλαμβανομένης της ζώνης που βρίσκεται κοντά στα συρο-ισραηλινά σύνορα", δήλωσε ο στρατηγός Γκαντς, ο οποίος εκτιμά ότι όποια κι αν είναι η εξέλιξη της κρίσης στη Συρία, θα είναι δυσμενής για το Ισραήλ.

Το Ισραήλ είναι επισήμως σε κατάσταση πολέμου με τη Συρία.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]