Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάνος Καμμένος: "Η ΑΟΖ δίνει την λύση στην κρίση, αλλά περιέργως κανείς δεν την αναφέρει"


H αξία των κοιτασμάτων του φυσικού αερίου εντός Ελληνικής ΑΟΖ, είναι ένα θέμα που φυσιολογικά θα έπρεπε να βρίσκεται στην "πρώτη γραμμή" της πολιτικής ατζέντας όλων των κομμάτων. Δυστυχώς, όμως μόνο ο Πάνος Καμμένος φαίνεται πως διαθέτει τους κατάλληλους κοχόνες και τολμά να συζητά για την "απαγορευμένη" ΑΟΖ, την λοιδωρημένη ΑΟΖ και τους τραγικούς πολιτικούς που μέχρι ΚΑΙ σήμερα δεν έχουν τολμήσει να κάνουν το αυτονόητο, ανακηρύσσοντας την Ελληνική ΑΟΖ, η οποία διαθέτει πολύ περισσότερο πλούτο και από τον προβλεπόμενο - υπολογισμένο...

Σύμφωνα, λοιπόν, με μετρήσεις που έχουνε γίνει και που αφορούν μόνο στο φυσικό αέριο (χωρίς πετρέλαιο και άλλα ενεργειακά ορυκτά...), οι αριθμοί που προκύπτουν μεταβάλουν το Ελληνικό χρέος σε μικρό ποσοστό του πλούτου που μας προσφέρεται μέσω της ΑΟΖ. Να σημειώσουμε, επίσης, πως οι συγκεκριμένες μετρήσεις που ακολουθούν, έγιναν από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

• ΑΙΓΑΙΟ 1,5 δις βαρέλια Χ 100 $ = 150 δις $
• ΙΟΝΙΟ 2 δις βαρέλια Χ 100 $ = 200 δις $
• ΚΡΗΤΗ 14 - 22 δις βαρέλια Χ 100 $ = 1,4 – 2,2 ΤΡΙΣ $
• ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ 50 δις βαρέλια Χ 100 $ = 5 ΤΡΙΣ $

Σύνολο, 7,55 τρισ. δολάρια!!!
Ποιός είπε πως δεν έχουμε να πληρώσουμε;
Μήπως κάποιοι στοχεύουν να πάρουν αυτά που μας ανήκουν, για να μην τα εκμεταλλευθούμε εμείς οι ίδιοι;

* Το φυσικό αέριο υπολογίζεται σε βαρέλια, για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης με το πετρέλαιο - Για να κατανοούνται καλύτερα τα μεγέθη.

* Το μέγεθος των κοιτασμάτων έχει υπολογιστεί από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ και έχει δημοσιευθεί σε σχετικούς χάρτες.

Σχετικές μελέτες έχουν γίνει και από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου με ανάλογα αποτελέσματα. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως η Γαλλία ερευνά τη Μεσόγειο από το 1911.

Ας αντιμετωπίσουμε τον φόβο, με γνώση.
Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβάται!


Σε δηλώσεις του για την ΑΟΖ ο Πάνος Καμμένος ήταν απολύτως σαφής, τονίζοντας πως απαιτείται άμεσος καθορισμός της ΑΟΖ κάτι που χαρακτήρισε ως «την μόνη λύση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο χρέος, μέρος του οποίου είναι άκυρο και επονείδιστο» όπως υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο η χάραξη της ΑΟΖ δεν έχει να κάνει μόνο με πολιτική απόφαση που έχει σχέση με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, αλλά έχει να κάνει και με πολιτικές αποφάσεις σε σχέση με την εφαρμογή του δικαίου της θάλασσας.

«Η χάραξη της ΑΟΖ έχει να κάνει με τις συμμαχίες που θα είναι άμεσα συνδεδεμένες σε σχέση με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας» είπε και πρόσθεσε πως «πρέπει να διασφαλίσουμε την ταυτόχρονη εξόρυξη πετρελαίου από τις περιοχές όπου έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον όπως η νότια Κρήτη και η περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου».



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Και πως πάει να μπει η Κύπρος σε μηχανισμό στήριξης τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρώτα τον Βγενόπουλο... Αλήθεια δεν κατάλαβες πως εξαιτίας του αερίου θελουν να την βαλουν σε μνημόνιο;

      Διαγραφή
  2. Όχι μόνο δεν μιλάει κανείς για την ΑΟΖ, αλλά σε λένε και "φαιδρό", Πάνο Καμμένε, που δεν μιλάς (λέει) για την οικονομία... Αν στην Ελλάδα κανείς μιλάει για την οικονομία είσαι εσύ, ο Νίκος ο Λυγερός και ελάχιστοι άλλοι, αφού στην ενέργεια βρίσκεται η λύση του προβλήματός μας. Έτσι εξηγείται το ότι σε έχουν κομμένο από τα γνωστά κανάλια. Να δούμε πότε επιτέλους ο αυτός ο λαός θα δει το καλό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα μνημόνια λειτουργουν εκτος των άλλων και ως μετρα περιοριστικα στις δυνανατότητες κάποιου κράτους να λαμβάνει αποφάσεις συμμετέχοντας στους μηχανισμούς λήψης απόφασεων στα διεθνή φόρα βλ. ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Διεθνη Τράπεζα, Οργανισμο Παγοσμιοσ Εμπορίου, Ευρωπαική Ενωση κ.α

    Και η Ιταλια και η Ισπανία έχουν εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε εμπεταλέυσεις υδρογοναθράκων. Αυτές είναι η ΕΝΙ και η REPSOL αντιστοιχα. Η Πορτογαλια με την GALP energeia έχει πάγκοσμια παρουσία. Και η Κύπρος και η Ιρλανδία και η Ελλάδα προσπαθούν να γίνουν παραγωγοί υδρογονανθράκων.

    Μήπως τα μνημόνια είναι το μέσο ελέγχου; Λέω μήπως; Ψαξε, ψάξε κατι θα βρείς.
    Το θέμα της ενέργειας στον πλανήτη είναι το σημαντικότερο θέμα και βασική παράμετρος για τον ελεγχο του παγόσμιου πληθυσμού, της ανάπτυξης, της διτροφής και της περιβαλοντικής μόλυνσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε Πάνο μου καλά τα λες για την ΑΟΖ.Αλλά όλα αυτά θέλουν χρόνια για να γίνουν.Αύριο τι κάνουμε είναι το πρόβλημα.Για μισθούς συντάξεις φάρμακα περίθαλψη διατροφή.Το ταμείον όπως μας λένε οι αυτόκλητοι σωτήρες-ολετήρες μας έχι ευρώπουλα ως τον Ιούλιο.Από και κεί και πέρα τι κάνουμε;Πάλι περικοπές στο μισθό του υπαλλήλου και στις συντάξεις θα έχουμε.Θα μας πεί κανείς τι ακριβώς "παίζει" για το αύριο μας και όχι για το μετά πέντε χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι για μετά από 5 χρόνια Αλέκα. Τα έσοδα είναι από την πώληση σεισμικών χαρτών, τις επενδύσεις και την αλλαγή στον τρόπο που σε βλέπουν οι άλλοι, από καλώδιο που θα περάσει από την ελληνική την κυπριακή και την αοζ του ισραήλ, από τις 100.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας που προσφέρει μια εξέδρα εξόρυξης μέχρι την ίδια την εξόρυξη και τα κοιτάσματά της. Όπως ισχυρίζονται κάποιοι 1ον δεν έχεις άλλη επιλογή από το να ασχοληθείς με την ΑΟΖ αν θες λύση ουσιαστική στο πρόβλημα του χρέους και 2ον το χρέος θα μετατραπεί σε ένα τμήμα των εσόδων που θα δώσει αυτή η λύση.

      Διαγραφή
  5. Κατ' αρχή μιά διόρθωση.
    Ο ορυκτός πλούτος της χώρας συμπεριλαμβαβομένων των υδρογονανθράκων (πετρέλαιο, αέριο, υδρίτες) είναι της τάξης των οκτώ πεντάκις εκατομμυρίων ευρώ ίσως και περισσότερα !!!
    Δηλαδή τα αναφερθέντα στο άρθρο ποσά είναι ψιχουλάκια !!!
    Βέβαια αυτός και είναι ένας λόγος που έχουμε μπλέξει σε αυτή την τραγική για την χώρα κατάσταση.
    ΟΙ παγκόσμιοι τοκογλύφοι, τα θέλουν όλα τώρα τζάμπα !!!
    Για αυτό έχουν φροντίσει όλοι οι προδότες προεξάρχοντος του βρωμερού ΓΑΠ και τσίρκου του και των καθαρματικών Πασόκων βουλευτών οι οποίοι αντί να υπερασπισθούν τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού που τους τίμησε με την ψήφο του,τον κατέστρεψαν....
    Βέβαια μεγάλη ευθύνη έχουν και οι της ΝΔ οι οποίοι είναι μεταξύ προδοσίας και ανικανότητας.
    Τα δε αριστερά κόμματα, απόλυτα συστημικά και αυτά, ουδέποτε έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό.
    Ούτε για ανέκδοτο δεν το αναφέρουν !
    Μόνο το ΛΑΟΣ έχει αναφερθεί κατ' επανάληψη στο παρελθόν με τα θέματα αυτά, αλλά λόγω του ανεκδιήγητου κολωτούμπα Καρατζαφέρη, δεν έχει προκληθεί ποτέ κάποια σοβαρή συζήτηση και πρότασεις εντός της Βουλής.....παρέμειναν όλα σε γενικές αναφορές....
    όσο περίεργο και αν σας φανεί, η πρώτη οργανωμένη απόπειρα εκμετάλευσης των υδρογονανθράκων, έγινε επί Χούντας, ναι επί Χούντας, κατά την οποία παραχωρούνταν περιοχές, σύμφωνα με τα ΦΕΚ ΑΦ 98 τεύχος πρώτο και ΑΦ 99 τεύχος πρώτο αμφότερα της 08.05.1973.
    Αυτός ήταν και ο λόγος που ξήλωσαν τον Παπαδόπουλο (Πολυτεχνείο κλπ- αλοίμονο στα παιδάκια που σκοτώθηκαν) και τον αντικατέστησαν από τον χείριστο Ιωαννίδη.
    Μέρος των περιοχών αυτών (των αναφερομένων στα ΦΕΚ) παρουσίασε ο γελοίος Πασόκος υφυπουργός Μανιάτης πρόσφατα, μόνο που δεν υπήρχε ο φορέας για την κήρυξη διαγωνισμού, δηλαδή..... τρέχα γύρευε.
    Δηλαδή ούτε λόγος περί ΑΟΖ......
    Πέραν αυτού υδρογονάνθρακες υπάρχουν σχεδόν παντού στην Ελλάδα και επι στερεού εδάφους και φυσικά σε θαλάσσιες περιοχές.
    Υπάρχουν πλέον γνωστοί στο κοινό, λεπτομερείς χάρτες.
    Παρά τα όσα έχουν γίνει γνωστά πλέον στην Ελλάδα κανείς από τους ....αχαρακτήριστους προδότες δεν έχει κάνει λόγο.
    Τα έχουν προπωλήσει / εκχωρήσει όλα !!!
    Μόνο ο Καμμένος λέει κάτι σοβαρό, ο Σαμαράς κατι ψευτοψελλίζει και οι άλλοι...πέρα βρέχει....
    Η ανακύρηξη της ΑΟΖ είναι απλούστατη ενέργεια, η οποία δεν απαιτεί τίποτα....
    Η οριοθέτηση όμως είναι πολύ δύσκολη υπόθεση κι αυτό λόγω των Τουρκομόγγολων που σαφέστατα αντιτίθενται και επηρεάζουν αρνητικά για την Ελλάδα τα νέα Ισλαμικά καθεστώτα Αιγύπτου, Λιβύης αλλά και Αλβανίας.
    Οι "φίλοι μας οι Αμερικάνοι αλλά και οι Ρώσοι" μάλλον ποιούν επί του παρόντος την νήσσα (δεν έχει μιλήσει και κανείς σοβαρά μαζί τους) αναμένοντας και πιθανά έχουν δώσει υποσχετικές στα τουρκομόγγολα και Ούνους.
    Χρειάζεται πατριωτική κυβέρνηση και βασικά ομοψυχία των πάντων αν θέλουμε να γίνει κάτι...
    Βλέπετε τι γίνεται στη Κύπρο ....
    Θυμάσθε την πόρτα που έφαγε η Μερκελ, όταν για πρώτη και ίσως μοναδική φορά Ούννος καγκελάριος επεσκέφθη την Μεγαλόνησο ???
    Το κρατάει γινάτι η φράου σαβούρα και τρέχουν τα σάλια της και για την Κύπρο και για την Ελλάδα, βασικά πως θα τα βάλει όλα στο χέρι ..άμεσα
    Και όλα αυτά γίνονται στη Κύπρο, παρόλο του ότι τον Ιούλιο η Κύπρος αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ.
    Αν δεν βοηθήσουν τη Κύπρο, οι Ρώσοι ή οι Κινέζοι τώρα, να το γνωρίζουν καλά ότι θα έναι εκτός παιχνιδιού ενεργείας....τουλάχιστον στη Μεσσόγειο, αν δε δημιουργηθούν οι αγωγοί παροχής, τότε ας χαιρετήσουν για πάντα τους Βόρειους πελάτες τους....
    Ϊδωμεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητη Αλεκα εχεις αδικο .
    Διοτι αν προσθεσης και τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ Παγκοσμιο πολιτισμο μας = 12 μηνες τον χρονο τουρισμου , 3Α ποιοτητος , και ακομη και τον παραδεισο που μπορει να ταϊση ΟΛΗ την Ευρωπη ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ , ΘΕΟΥ ΘΕΛΟΝΤΟΣ , εν ριπει οφθαλμου , ειμαστε ΑΡΧΟΝΤΕΣ .
    Ο μονος "συμμαχος" που μπορει να μας ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ειναι ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ και περιμενει με ΜΕΓΑΛΗ ανυπομονησια την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ μας .
    Αντι τουτου , οι αποστατες , τρεχουμε πισω απο ΑΘΕΟΥΣ και ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ .
    Οι Αγιοι Γεροντες μας , τα ειπαν ΟΛΑ .
    Δεν ακουω πλεον τις σειρηνες και ουτε κοιταω καν τους αχυρανθρωπους τυπου Καμμενου .
    Αυτοι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ροκανιζαν την ζωη μας και το μελλον των ΠΑΙΔΙΩΝ μας , επι 40 ! ετη !
    Μερικοι λιγοτερα , αλλα δεν εχει καμια σημασια ποσα χρονια εβλεπαν και ζουσαν μεσα στην σαπιλα του συστηματος και δεν μιλουσαν , αρα , ΕΝΟΧΟΙ .

    Αυτοι που μιλαγαν ηταν οι γραφικοι ! και εμεις ολοι (προβατα και τσοπανιδες , τσελιγκες και γιουσουφακια) ειμασταν οι λογικοι ! και ανοιχτοματιδες !!!

    Ξεχνας το σφραγισμα ;
    Αληθεια πιστευης οτι ο Καμμενος και λοιποι , θα απαρνηθουν τα μυθικα πλουτοι τους , για του ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ , ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ;

    Αυτο θαπρεπε ναναι το ερωτημα που ισως θα εδινε την ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ , επομενως , την σωστη ψηφο , στον ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ .
    Αυτες οι εκλογες ειναι οι μοναδικες που εχουν νοημα και αξια . Διοτι αν επιλεξουμε λαθος , ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ .
    Μας πολεμουν δαιμονες και ΜΟΝΟ ο ΘΕΟΣ , μπορει να μας βοηθηση .
    Καλη δυναμη και προσευχομαι ο Θεος να μας Φωτηση .
    ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]