Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για νέα σεισάχθεια δεσμεύεται ο Τσίπρας


Δεν θα πάμε στους εταίρους με διάθεση «τσαμπουκά», αλλά με διάθεση συνεννόησης είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε για τη διαγραφή των χρεών των νοικοκυριών, τον κατώτατο μισθό, τα χαράτσια, τους δημοσίους υπαλλήλους και τα σκάνδαλα

Ο ελληνικός λαός στις 17 Ιούνη ανοίγει το δρόμο της νέας μεταπολίτευσης τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. «Αναλαμβάνουμε τη διακυβέρνηση δίνοντας τέλος στο σάπιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «στις 17 Ιούνη τελειώνει το πάρτι της διαφθοράς και της διαπλοκής». «Τη Δευτέρα σχηματίζουμε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, αφήνοντας πίσω το παρελθόν» ανέφερε και πρόσθεσε: «Βάζουμε τα θεμέλια μιας νέας Ελλάδας».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αντικατάσταση του μνημονίου με «ένα νέο εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας». Έκανε αναφορά για ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης αντί του μνημονίου της χρεοκοπίας. «Δεν θα πάμε στους εταίρους με διάθεση "τσαμπουκά", αλλά με διάθεση συνεννόησης, να πείσουμε ότι μια χώρα της Ευρωζώνης διαλύεται» είπε ο κ. Τσίπρας. «Μια Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι μια ανάπηρη Ευρώπη» υπογράμμισε.

«Αν δεν ακυρώσουμε τώρα το μνημόνιο της χρεωκοπίας,η καταστροφή είναι μπροστά μας» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη αποφασισμένα μέτρα κόστους 11,6 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε:

  • Τέρμα στους ακριβά αμοιβόμενους συμβούλους στα υπουργεία,
  • Τέρμα στον πλουτισμό με δημόσιο δανεικό χρήμα
  • Περικοπή της αμοιβής του πρωθυπουργού και των υπουργών στο μισό
  • Περιουσιολόγιο το οποίο θα ξεκινήσει από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου
  • Αντικατάσταση του σημερινού επαίσχυντου νόμου περί ευθύνης υπουργών
  • Επαναφορά του κατώτατου μισθού για όλους και όλες
  • Κατάργηση των χαρατσιών στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα,τους ανέργους και τους φτωχούς συμπολίτες μας
  • Μία νέα σεισάχθεια, δηλαδή ολική ή μερική διαγραφή των υποχρεώσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες, ανάλογα με τα εισοδήματά τους
  • Tη σταθερή χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για αξιοπρεπή σύνταξη και περίθαλψη ανεξάρτητα από το εισόδημα καθώς και για αποκατάσταση των ατομικών δικαιωμάτων. Προανήγγειλε επίσης επανεξέταση όλων των μεγάλων σκανδάλων και κυρίως το σκάνδαλο της Siemens. Σημείωσε ότι στόχος είναι ένα νέο δίκαιο φορολογικό σχέδιο,με περιουσιολόγιο και φορολόγηση του πλούτου. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το κυβερνητικό σχήμα θα είναι ολιγομελές και ευέλικτο κυβερνητικό με απ’ευθειας συνεργασία με τη δημόσια διοίκηση.

Αναφερόμενος στους δημοσίους υπαλλήλους, σημείωσε ότι δεν γίνεται να τους ρίχνουμε όλα τα βάρη. Είπε ότι δεν υπόσχεται αρθρώες προσλήψεις, σημειώνοντας όμως ότι υπάρχουν τομείς όπου εκεί μπορεί να γίνουν προσλήψεις και τομείς που μπορεί να γίνουν μετατάξεις.

«Η νέα κυβέρνηση θα αναζητήσει και θα αποδώσει ευθύνες για τη μετατροπή της κρίσης σε τραγωδία» τόνισε ο κ. Τσίπρας. Όπως είπε, «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις 17 Ιούνη περνάνε στη λήθη της Ιστορίας». «Οι δυνάμεις του χθές πετώντας λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσουν να καταβάλουν το πάθος του λαού μας για αξιοπρέπεια» σημείωσε. «Αναλαμβάνουμε την ανοικοδόμηση της χώρας από τα ερείπια που αφήνει πίσω του η πολιτική των μνημονίων» είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να προδώσει το λαό. «Δεν είμαστε ούτε παριστάνουμε τους σωτήρες και τους ήρωες, απλά ανταποκρινόμαστε στο καθήκον μας» σημείωσε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι «οι εξελίξεις στην Ευρώπη δικαιώνουν το κόμμα του. «Υπάρχει προοπτική πέρα από τα μνημόνια της λιτότητας» ανέφερε. «Όσοι αναπαράγουν την κινδυνολογία,εξυπηρετούν το λόμπι της δραχμής.Η πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας οδηγεί σε αδιέξοδο» τόνισε.

«Ο τόπος πρέπει στις 18 του μήνα να έχει κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτημα αν βλέπει τρίτες εκλογές. «Θα έχει κυβέρνηση ή με πυρήνα την Αριστερά ή με πυρήνα τη ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, θα επιμείνει στην ανάγκη συμπόρευσης και ενότητας των δυνάμεων της Αριστεράς. «Επιθυμούμε ένα ιστορικό κόμμα σαν το ΚΚΕ να αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο στην κυβέρνηση της Αριστεράς» σημείωσε, ενώ κάλεσε τη Δημοκρατική Αριστερά να απαντήσει αν θέλει κυβέρνηση μνημονίου ή κυβέρνηση αριστεράς. Τόνισε επίσης, ότι μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις δεν αποτελέι λύση μια κυβέρνηση «οικουμενικού αχταρμά».

«Πρέπει όλοι οι λαοί της Ευρώπης να ξεπεράσουμε τον καπιταλισμό, ο καπιταλισμός ανήκει στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]