Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι δειλός ή ανίδεος ο Τσίπρας;


Όποιος έχει λίγη γνώση για το πως λειτουργούν τα πράγματα στην πολιτική και πολύ περισσότερο στην εξωτερική πολιτική, πρέπει να γνωρίζει ότι: με τους φίλους σου συνδιαλέγεσαι και στους εχθρούς σου επιβάλλεσαι.

Όποιος πολιτεύετε με αντιστραμμένους τους παραπάνω όρους, ή είναι δειλός ή ανίδεος.

Ο Τσίπρας στην περίπτωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την ΑΟΖ μιλεί για συνεργασία με Τουρκία, επίσης αποφεύγει να ρίχνει ευθύνες στην Τουρκία για την μη συνεργασία της στο θέμα των λαθρομεταναστών.

Αντίθετα, στα θέματα που έχουν να κάνουν με τους φίλους – εταίρους μας στην Ευρώπη, όπως είναι το μνημόνιο και το Σέγκεν, προσπαθεί να επιβάλλει την πολιτική του, αφού μιλά για μονομερής κατάργηση του μνημονίου και για σπρώξιμο των λαθρομεταναστών εκβιαστικά στην υπόλοιπη Ευρώπη, δίνοντας τους χαρτιά.

Λυπάμαι, αλλά θα περίμενα από έναν νέο πολιτικό μια ποιο ευφυή και ρεαλιστική προσέγγιση.

Με την Τουρκία δεν έχουμε τίποτα να διαπραγματευτούμε και ειδικά το θέμα της ΑΟΖ, αντιθέτως αν θέλουμε να ανήκουμε στο κλάμπ των ευρωπαϊκών κρατών, είναι μονόδρομος η συνδιαλλαγή και διαπραγμάτευση μαζί τους.

Ο Τσίπρας δεν είναι ανίδεος, μάλλον είναι δειλός, γιατί ενώ προτιμά να έρθει σε ρήξη με την οικογένεια του, την ίδια στιγμή γλύφει των εχθρό του, είναι όπως τα μικρά παιδιά, που ενώ μέσα στο δικό τους σπίτι είναι πολύ ζωηρά, όταν όμως βρεθούν σε ξένο σπίτι τυλίγονται γύρο από την ποδιά της μάνας τους κλαίγοντας.

Στην Ευρώπη είναι μάγκας, με την Τουρκία είναι κότα.

Ο τρόπος προσέγγισης των πραγμάτων από τον Τσίπρα οδηγά με μαθηματική ακρίβεια στην απομόνωση μας από τους εταίρους μας και στην αποθράσυνση των εχθρών μας.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Το πατρικό σπίτι του παιδιού είναι το κλαμπ που θέλετε να ανήκετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΤΕ ΔΕΙΛΟΣ ΟΥΤΕ ΑΝΙΔΕΟΣ ΕΙΝΑΙ... ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ... ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑΝΔΡΕΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τη μπουγελοΔούρου για σύμβουλο τι περιμένατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα παρακαλούσαμε πολύ να μην αφήνετε συνδέσεις για άλλους ιστοχώρους, ιδιαίτερα ιστοσελίδες δημοσιογραφικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]