Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι μας ετοιμάζει η επόμενη μέρα;

Το κόμμα που θα κληθεί να κυβερνήσει, είναι σε θέση να το πράξει; Οι δυο μονομάχοι μας υπόσχονται στην ουσία δύο διαφορετικούς κόσμους

Οι συνήθεις ερωτήσεις των τηλεοπτικών παρουσιαστών προς τους υποψηφίους, είναι με ποιους θα συνεργαστούν τα κόμματά τους, αν έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, και άλλες παρόμοιες μ’ αυτές.

Εμείς θα ρωτούσαμε και κάτι άλλο, αρκούντως σημαντικό. Το κόμμα που θα κληθεί να κυβερνήσει, είναι σε θέση να το πράξει; Οι δυο μονομάχοι μας υπόσχονται στην ουσία δύο διαφορετικούς κόσμους. Οι ιδεολογικοπολιτικές τους διαφορές είναι τεράστιες, όσο και αν γίνεται προσπάθεια να στρογγυλευθούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες, λόγω των πολλών και αλληλοσυγκρουομένων απόψεων των ομάδων που φιλοξενεί, κυρίως διότι το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. βρίσκεται σε άλλο τόπο και χρόνο.

Στην περίπτωση που αναλάβει την πρωθυπουργία ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να συμβιβάσει την εφικτή πολιτική που ο ίδιος δηλώνει ότι θα ακολουθήσει, με τις μαοϊκές ή σταλινικές θέσεις που εκφράζουν επίλεκτα στελέχη της παράταξής του. Θα κλείσει το στόμα στον κ. Γλέζο; Θα δεχθεί ο κ. Λαφαζάνης να αποστεί των θέσεων που επί δεκαετίες υποστήριζε (και εξακολουθεί να υποστηρίζει);

Αλλά, θα βρεθεί ο κ. Τσίπρας και αντιμέτωπος με τις προσδοκίες με τις οποίες έχει τροφοδοτήσει τον ελληνικό λαό, από την σκόπιμη ασάφεια των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι πολίτες εκλαμβάνουν την κατάργηση του Μνημονίου ως κατάργηση της δανειακής σύμβασης.

Αν βέβαια κληθεί να κυβερνήσει ο κ. Σαμαράς, που επί εξάμηνο με επίταση το απαιτεί -και ακόμη δεν έχω αντιληφθεί το γιατί- θα έχει αντιπολίτευση όλο το πολιτικό φάσμα, με αξιωματική τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει επιδείξει τον τελευταίο μήνα δυναμική παρουσία (για έπαρση των στελεχών του, γίνεται λόγος) και που δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαδί τους νεοδημοκράτες υπουργούς.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση βέβαια, θα πρέπει να προηγηθούν πάλι συζητήσεις για συνεργασία των κομμάτων, που κανείς δεν ξέρει αν καταλήξουν σε επιτυχία. Θα τολμήσω πάντως να δημοσιοποιήσω μια υπόνοια που περνά από το (πάντα καχύποπτο) μυαλό μου, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως βρει προσχήματα για να μη κυβερνήσει.

Του συμφέρει να υπάρχει λίγος χρόνος αναμονής, ώστε να προετοιμασθεί αφενός, αφού αιφνίδια βρέθηκε σε θέση υποψηφίου κατάκτησης της εξουσίας, και να εκμεταλλευθεί ενδεχόμενη αδυναμία της Ν.Δ. να κυβερνήσει -την οποία θα φροντίσει φυσικά να προκαλέσει- ώστε στις επόμενες κατά τον Σεπτέμβριο εκλογές, να διεκδικήσει ακόμη και αυτοδυναμία. Θα δούμε.

Μέσα στο κοινοβούλιο πάντως, όλοι αναμένουμε τις φιλοφρονήσεις Χρυσής Αυγής με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Εχθές, ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος κ. Ηλίας Παναγιώταρος, προειδοποίησε τους βουλευτές ότι θα πέσουν χαστούκια, εφόσον τεθεί στο Κοινοβούλιο συζήτηση σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Είπε συγκεκριμένα ότι «σε περίπτωση που τεθούν εθνικά θέματα στο κοινοβούλιο και ανοίξει συζήτηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, για προειδοποίηση θα τους δείξουμε το βίντεο του ΑΝΤ1 και αν δεν το καταλάβουν θα τους το εξηγήσουμε». Τόνισε επίσης πως εάν μπει η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους λαθρομετανάστες και τα παιδιά τους για να μπουν στην θέση τους Έλληνες!

Πιστεύει κάποιος, ότι αυτές οι δηλώσεις δεν βρίσκουν ανταπόκριση σε ψηφοφόρους; Είναι γελασμένοι όσοι το πιστεύουν. Όπως γελασμένοι είναι όποιοι πιστεύουν ότι δεν προκαλούνται οι Χρυσαυγίτες. Θα αφήσουν αναπάντητες τις φράσεις της κ. Κανέλλη («φασισταριά» και «πουσταριά») ή τις δηλώσεις στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση» και «ανθρωποφάγοι»;

Η στήλη προτείνει όπως ο νέος πρόεδρος της Βουλής, τοποθετήσει ένα διαχωριστικό -όπως στα γήπεδα- μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και των άλλων (και χωριστά καφενεία).

Ο Μακεδών
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Δεν θα αφησουν τα αφεντικα τους να φθασουμε μεχρι εκει .
    Ετοιμαζουν εμφυλιο και χαος με πρωτη δυναμη κρουσης τους λαθραιους υπανθρωπους , αλλα και αδελφια των , που τα καλοσωριζουν και τους ντυνουν τσολιαδες !
    Για την νεα πατριδα τους θα αγωνιστουν και αυτοι , με ηγετες , τους κοινοβουλευτικους , ειτε τους απο εδω , ειτε τους απο εκει .
    Εχουν ετοιμους και τους κουμπαρους τους , τους δικους τους , εξ΄Ανατολων , να ριξουν στο σφαγειο .
    Δεν θα μπορεσουν να παραδοσουν την Πατριδα ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ , αν η Χ.Α ειναι στην φιδοφωλια τους . Φοβουνται μηπως τους ακολουθησουν τα ενστολα αδελφια μας .
    Φοβουνται μηπως και θυμησουν στους ξεχασμενους την Πατριδα τους , την Ιστορια τους .Μηπως δουν και παλι ξανα , οι πλανεμενοι , την ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΨΗΛΑ , και το συνθημα ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ , ακουστη μεχρι το τελος της γης , και ξυπνησουν ΤΑ ΕΘΝΟΙ και ΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ τα τσιπουρια .

    ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΝ Η ΜΗ ΚΑΛΩΣ ΖΗΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταλάβατε Συνέλληνές μου που έχουν φθάσει την Ελλάδα μας ?
    Με όλη αυτή τη πόλωση και τον ανερχόμενο διχασμό, πιθανά να φθάσουμε και στον εμφύλιο.....
    Όποιος και εκλεγεί, κερδίζουν οι τοκογλύφοι και κανένας να μη εκλεγεί και να μή σχηματισθεί κυβέρνηση, κερδίζουν και πάλι οι τοκογλύφοι...
    Αντί όλα τα καιροσκοπικά αυτά άτομα, δεν συζητώ καν για τους δωσίλογους εθνοπροδότες του ΠΑΣΟΚ που έπρεπε ήδη να είναι κρεμασμένοι, να ομονοήσουν και να αποφασίσουν Οικουμενική κυβέρνηση (πλήν των καθαρμάτων του ΠΑΣΟΚ φυσικά)που θα χειρισθεί τα θέματα με πατριωτική θέση, κάθονται και κοκορομαχούν και χειροτερεύουν το όλο κλίμα...
    Αν υπήρχαν άλλα κόμματα (φρόντισαν να μη υπάρχουν)με πατριωτικά ιδεώδη, τότε θα είχαμε κάποια άλλη επιλογή....
    Τώρα... ο Θεός βοηθός μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπαρχουν κομματα με εθνικα ιδεωδη αλλα και με βουτηγμενα τα χερια στο μελι της χωρας.Ας ελπισουμε στις δυσκολες στιγμες που ερχονται να επικρατησει ο πατριωτισμος απο ΟΛΟΥΣ.Και ο Καραμανλης στα δυσκολα, το στριμωξε απο δω το εφερε απο κει, το πιεσε αλλα δεν του πηγαινε σαν Ελληνας ηγετης να ψηφισει ναι στο σχεδιο Κοφι Αναν για τη Κυπρο και εβαλε το περιφημο βετο [που θυμιζω για το ιδιο θεμα ο ΓΑΠ ειπε αμεσως το ναι], οπως επισης και το δευτερο βετο για τα Σκοπια, το εβαλε κι αυτο κι ας εφαγε το κεφαλι του σαν πρωθυπουργος και αν δεν ηταν ο Πουτιν να τον ειδοποιησει θα το ετρωγε στην κυριολεξια....
    Παντα η Ελλαδα δεν ειχε αυτοδιαθεση, προτεκτορατο ηταν απλα δεν μας τολεγαν ευθεως.Τωρα ομως τη χωρα τη διεκδικουν πολλοι γιατι εμαθαν οτι εχει πλουτο, κι επειδη παντα ανηκαμε στην Αμερικη ειπε και η Γερμανια-εγω πως θα βαλω ποδι στην Ελλαδα;-μεσω υπερβολικης δανειοδοτησης.Και σαν κανονικος τοκογλυφος μπαινει στο παιχνιδι και ζηταει τα λεφτα της.Δεν εχουμε;Φερε λεει τον πλουτο σου.Αυτα πολυ εκλαικευμενα.
    Συμπερασμα:οι ηγετες μας εδω και πολλα χρονια δεν εκλεγονται απο το λαο.Διοριζονται.Πως; με ποδηγετηση, με πλυση εγκεφαλου, με τα κατευθυνομενα ΜΜΕ, με τα ποικιλα συμφεροντα.Μην διανοηθειτε οτι θα ψηφισετε και θα βγει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ηγετης.Ολοι εχουν πλησιαστει.Θυμηθειτε τι εγινε με τη γενια του Πολυτεχνειου.Ξεπουληθηκε ολη.Ετσι και τωρα.Εχει πολλη δουλεια μεχρι να καθαρισουμε οι Ελληνες ωστε να μπορεσουμε μετα να αναδειξουμε εναν ΚΑΘΑΡΟ ηγετη.Τωρα ουτε αυτος υπαρχει ουτε εμεις ειμαστε αξιοι να τον βρουμε.
    Τελικα η μονη σταθερη που απεμεινε στην Ελλαδα ειναι η Ορθοδοξια, προσεξτε οχι η εκκλησια, η Ορθοδοξια.Αν εκει γυρισει ο Ελληνας, εχει καποια ελπιδα αλλιως θα χαθει.Δεν ειναι τυχαιο οτι οι Αγιοι εχουν μιλησει για τα γεγονοτα που ερχονται και οτι θελουν πνευματικη αντιμετωπιση.Δεν ειναι τυχαιο οτι εχει προφητευτει οτι στο καιρο του Γ παγκοσμιου πολεμου το Βατικανο θα τιμωρηθει με ολοσχερη καταστροφη.Οσοι διαβαζετε για λεσχες Μπιντελμπεργκ και για Μασονιες, Σιωνισμους και τα τοιαυτα, γνωριζετε οτι η πολιτικη ειναι ο μανδυας ,απο κατω ειναι ολα θεολογικης φυσεως, αλλα επιμελως αυτο κρυβεται γιατι θελουν ο κοσμος να παραδεχεται μονο την επιστημη και τη τεχνολογια, δηλ τον ανθρωπο ως ρυθμιστη και οχι τον Θεο.Ακομα και απο τη φρασεολογια μας εξοβελισαμε το Θεο [η Θεομηνια εγινε:ακραια καιρικα φαινομενα] για να μη θεωρηθουμε "απηρχαιωμενοι".Οταν θα μας πουν οτι για να καταπολεμησουν τη φοροδιαφυγη πρεπει ολοι να βαλουμε καποιο τσιπακι [τεχνολογια],για να μας βρισκουν ταχα, αλλιως δεν θα μπορουμε να εχουμε προσβαση πουθενα, τοτε παμε για το τελος.
    Δεν θελω αλλο να επεκταθω.Ο Θεος μπορει να τα προλαβει ολα αλλα μονο αν του το ζητησουμε σαν λαος, σαν εθνος.Και πως ζητουν οι λαοι;Με μετανοια, με προσευχη.Θυμηθειτε το σας παρακαλω αυτο οταν θα ερθουν τα πολυ δυσκολα και θα μας στρεφουν σε αλλους ολισθηρους δρομους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]