Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Ελλάδα στην ρωγμή του χρόνου (ο θρίαμβος της ανευθυνότητας και της αμετροέπειας)


Για πρώτη φορά θα συμφωνήσουμε με την Αλέκα Παπαρήγα. Η υπόθεση των διερευνητικών εντολών ήταν ένα σόου και μια κοροϊδία. Με μια διαφορά: Χορηγός αυτής της κοροϊδίας είναι ένας: Ο Αλέξης Τσίπρας. Το 16% του ελληνικού λαού βάζει τη χώρα στην κόψη του ξυραφιού και την οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς.

Και δεν εννοούμε την εμμονή του να καταργήσει το Μνημόνιο. Έτσι κι αλλιώς κι εμείς είμαστε υπέρ της αποικιοκρατικής αυτής σύμβασης.

Εννοούμε την αλαζονική συμπεριφορά του και τον μικρομεγαλισμό του που έβαλε βόμβα στις προσπάθειες κυρίως του Αντώνη Σαμαρά, να βρεθεί μια λύση, να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση προτού να είναι αργά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την Ελλάδα σε επαναληπτικές εκλογές με αβέβαιο αποτέλεσμα. Διότι ακόμη και αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και πάρει την πρώτη θέση, και πάλι δε θα μπορέσει να σχηματίσει την αριστερή κυβέρνηση που ονειρεύεται.

Ακόμη κι αν υπάρχουν πολλοί οπαδοί της ιδέας μιας αριστερής κυβέρνησης που θα μπορούσε να φέρει τη μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα, ένα είναι σίγουρο: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι αυτός που θα το κάνει. Έχασε την ευκαιρία να αποδείξει ότι πάνω από όλους κι από όλα είναι η πατρίδα.

Εκτός κι αν ο κ. Τσίπρας έχει άλλο όραμα. Να ηγηθεί μιας αλβανοποιημένης Ελλάδας, μιας χρεοκοπημένης χώρας με πολίτες δούλους. Αν θέλει να βάλει την υπογραφή του σε μια τέτοια χώρα, τότε έκανε ένα βήμα πιο κοντά.

Αν θα θέλαμε να κάνουμε μια αποτίμηση όλων αυτών που έγιναν χθες, θα λέγαμε ότι ο τίτλος είναι ένας: Ο θρίαμβος της ανευθυνότητας και της αμετροέπειας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί πήγαν στο Προεδρικό Μέγαρο κάνοντας δραματική έκκληση στον Αλ. Τσίπρα να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας. Ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας ξεκάθαρα ηγετικό ρόλο ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μπει στην κυβέρνηση έστω και δίνοντας ψήφο ανοχής. Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος προσπάθησε να ηγηθεί μιας πανεθνικής προσπάθειας η οποία θα είχε ένα και μόνο στόχο: Να πάει η Ελλάδα ενωμένη στην Ευρώπη και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο για το μέλλον της. Να αλλάξει το Μνημόνιο

Στην Ευρώπη η αλλαγή είναι εμφανής. Όχι μόνο γιατί η νίκη Ολάντ δημιουργεί νέα δεδομένα αλλά και γιατί η Ισπανία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού αλλά και διότι η Μέρκελ δεν είναι πια τόσο ισχυρή στη χώρα της. Έρχεται κι αυτής η σειρά της. Ήδη έχουν φτάσει τα μηνύματα για αλλαγές στο Μνημόνιο αρκεί να υπάρξει σταθερή κυβέρνησης.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, με πρώτη τη ΝΔ προσπάθησε αγωνιωδώς να βάλει τις βάσεις για μια συλλογική προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Είναι η μόνη ελπίδα για την Ελλάδα και η μόνη επιλογή.

Η άλλη είναι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή. Κάποιοι λένε «ε, και τι έγινε. Έτσι κι αλλιώς έχω καταστραφεί με τα Μνημόνια». Ίσως έχουν δίκιο αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι σημαίνει έξοδος από την ευρωζώνη. Οι επιπτώσεις θα είναι τόσο οδυνηρές που τα σημερινά βάσανα θα είναι πολύ λίγα μπροστά στο νέο τοπίο.

Η Ελλάδα ήταν και είναι ευρωπαϊκή χώρα. Κάποιοι θέλουν να την κάνουν χώρα του τρίτου κόσμου. Ίσως ονειρεύονται ένα νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα. Όμως, σχεδόν 8 στους 10 Έλληνες ζητούν να μείνουμε στο ευρώ. Είναι οι ίδιοι πολίτες που αποδοκίμασαν το δικομματισμό. Αυτό καταψήφισαν στις 6 Μαΐου, κι όχι την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Ο Τσίπρας και οι σκληροπυρηνικοί που τον περιτριγυρίζουν δεν κατάλαβαν καλά το μήνυμα, θαμπώθηκαν από τα μεγάλα ποσοστά. Δεν ακούνε ούτε τον Αλαβάνο, ούτε τον Δραγασάκη, ούτε κι άλλα στελέχη που τονίζουν ότι η καταγγελία του Μνημονίου σημαίνει και έξοδο από το ευρώ.

Αν αυτό θέλουν ας μας το πουν ξεκάθαρα κι όχι να είναι λιοντάρια όταν μιλάνε στην Ελλάδα και «κότες» όταν στέλνουν επιστολές στην Ευρώπη.

Δυστυχώς, αυτά που έγιναν χθες επιβεβαιώνουν το γνωστό: Εκεί που κρεμάγαν οι κλέφτες τ’ άρματα, κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια. Από την Ελλάδα πέρασαν ηγέτες, μικρότεροι ή μεγαλύτεροι, με λάθη και με κακές στιγμές.

Πάνω απ’ όλα όμως στις δύσκολες στιγμές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έκαναν το καλύτερο για τον πατρίδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, παρά τις Συμπληγάδες της ευρωπαϊκής πίεσης και παρά τα κακά εκλογικά αποτελέσματα (όπου εκεί πλήρωσε την οργή του κόσμου και την αγανάκτησή του για το δικομματικό μεταπολιτευτικό σύστημα), έκανε ότι μπορούσε για να μην πάει η χώρα σε νέες εκλογές και για ένα μήνα να μείνει ακυβέρνητη.

Τώρα, όμως, ξεκινά μια άλλη ημέρα, μια άλλη μάχη. Κάθε πολίτης πρέπει κι αυτός να σταθεί στο ύψος των ευθυνών του. Ούτε μια ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Βρισκόμαστε στη ρωγμή του χρόνου. Ας το καταλάβουμε όλοι.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Πως διακρινονται αυτοι με τα καμενα μυαλα παντως ὴ οι βαλτοι του συστηματος , ειναι οτι εχουν ενα κοινο πυρηνα .
    Την παραπληροφορηση και τις αρλουμπες , για να συνεχισουν ΠΑΣΑ ΔΥΝΑΜΗ το σχεδιο , τα αφεντικα τους , οι κατακτητες .
    Ο Ελληνας τους ειπε να ξεκουμπιστουν με το καλο να παρουν δρομο .
    Υποκρινονται οτι δεν ...καταλαβαν !
    ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ (ΨΗΦΟ) ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟΞΥΛΟ .
    Ποιος μωρε να κανει κυβερνηση ; ΠΟΙΟΣ ;
    ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ , ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ !!! ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ;
    Ανα να χαθητε βλητα , που θελετε να κανετε και αναλυσεις !περι αχυρανθρωπων προβληματικων , αμορφωτων και υπανθρωπων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα η ΝΔ ψήφιζε το μνημόνιο και τους νόμους σαν να ήταν μαρουλόφυλλα και τώρα "προσπαθεί" δήθεν "αγωνιωδώς να βάλει τις βάσεις για μια συλλογική προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου"; Σε χαζούς απευθύνεσαι; Ξύπνησε πια ο κόσμος. Δεν ψηφίζω τον Τσίπρα, αλλά είναι δικαίωμά του να μη θέλει κυβέρνηση με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Επίσης εκτός από το ενδεχόμενο "μίας χρεοκοπημένης χώρας με πολίτες δούλους" που αναφέρεις, υπάρχει και το ενδεχόμενο μιας χρεωκοπημένης πλην ελεύθερης και ανεξάρτητης χώρας, με αξιοπρεπείς και συνειδητοποιημένους πολίτες που αρχίζουν από την αρχή και αξιοποιούν τις δυνατότητες της χώρας τους... Γιατί η μεγάλη φτώχεια μόνο (κι όμως) αντέχεται! Η φτώχεια όμως σε συνδυασμό με τη δυσωδία, τη διαφθορά, το ξεπούλημα, την προδοσία, την αδιαφάνεια, την ατιμωρησία, τους εκβιασμούς, τον εκφοβισμό, τη μιζέρια, τη σταδιακή αντικατάσταση του λαού.... δεν αντέχονται με τίποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ αργά γιά δάκρυα στους μνημονιακούς που δεν πρόβλεψαν ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, όταν έκαναν τις διαπραγματεύσεις τους, να θέσουν Sine qua non όρο για την τύχη όλων αυτών που δεν έχουν δουλειά αυτή την στιγμή αλλά και τα εξόχως αναγκαία..και όχι μόνο, αλλά με τα χαράτσια, τους ζητούν πίσω τους "τοίχους και τα παράθυρα" του μοναδικού ίσως σπιτιού τους.
    Όλος ο παλιοχαρακτήρας του νεοέλληνα έλαμψε στην πολιτική του εκπροσώπηση με τους τροικανούς...τα καλά και τα συμφέροντα γιά την διαπλοκή και ο κοσμάκης ντακόρδο.
    Τούς παλιούς καιρούς αντιμετώπιζε το σύστημα τους φτωχούς με το επιχείρημα "ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ!" μπορεί τώρα να ξαναπή το ίδιο;..προτεστάντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]