Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κύπρος δεν επηρεάζεται από την Τουρκία για την ΑΟΖ


Η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έχοντας και την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, γι΄ αυτό και οι ενέργειές της δεν επηρεάζονται από το πώς θα αντιδράσει η Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Νεοκλής Συλικιώτης για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον που επιδείχθηκε στο δεύτερο γύρο των αδειοδοτήσεων για ερευνητικές γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, "αποτελεί απόδειξη της αξιοπιστίας της οποίας τυγχάνει διεθνώς η Κυπριακή Δημοκρατία".

Αποτελεί επίσης, είπε, απόδειξη ότι εταιρείες από όλες τις ηπείρους, εμπιστεύονται τις διαφανείς διαδικασίες που ακολουθούνται. Ο κύριος Συλικιώτης ανέφερε ότι το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε ξεπερνά κάθε προσδοκία και πρόσθεσε ότι αποτελεί και απάντηση σε αυτούς, οι οποίοι υποστήριζαν ότι ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων θα έπρεπε να γινόταν πριν από ένα χρόνο. Εμείς, είπε, επιμέναμε ότι ο δεύτερος γύρος θα έπρεπε να γίνει μετά την επιβεβαίωση των κοιτασμάτων στην περιοχή και δικαιωθήκαμε με το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα, είπε ότι θα αρχίσει η αξιολόγηση των αιτήσεων η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έξι με επτά μήνες και ακολούθως θα γίνει η διαπραγμάτευση.

Είπε επίσης ότι η όλη διαδικασία με την υπογραφή των συμβολαίων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2013.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]