Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Δικαιοσύνη βγάζει από το… συρτάρι τον φάκελο των CDS!


Θέμα χρόνου είναι να μας απασχολήσει πάλι η υπόθεση των περίφημων CDS που έχουν συνδεθεί με τα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», ο σχετικός φάκελος που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη έχει εμπλουτιστεί με ενδιαφέροντα στοιχεία και το ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη παραμένει ανοιχτό!

Η έρευνα από τη Δικαιοσύνη είχε διαταχθεί μετά τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα για σχέσεις του Αντρίκου Παπανδρέου, αδελφού του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου (αν και ο ίδιος έχει διαψεύσει οποιαδήποτε σύνδεση), με εταιρία που εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες των ασφαλίστρων κινδύνου.

Την υπόθεση είχαν αναλάβει μάλιστα οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι πριν από μερικούς μήνες είχαν καταγγείλει ότι δέχτηκαν παρεμβάσεις -όπως και για κάποιες άλλες κρίσιμες περιπτώσεις- ώστε να μην κάνουν όπως αυτοί θεωρούσαν σωστά το έργο τους και να θέσουν άρον άρον τον φάκελο στο αρχείο. Τελικά, παρά τις επιθέσεις που δέχτηκαν και την προσπάθεια του (μέχρι τώρα!) υπουργού Δικαιοσύνης (και στενού φίλου της οικογένειας Παπανδρέου) Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να τους απομακρύνει, οι δύο κορυφαίοι εισαγγελικοί λειτουργοί διατηρήθηκαν στις θέσεις τους. Πριν από δύο εβδομάδες επίσης το Συμβούλιο των Εφετών απέρριψε το αίτημα του κ. Πεπόνη να απόσχει για λόγους ευθιξίας επειδή είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες του για παρεμβάσεις. Το Συμβούλιο έκρινε ότι «ο εισαγγελέας είναι ανεξάρτητος και δεν επηρεάζεται» κι έτσι ο κ. Πεπόνης διατήρησε την αρμοδιότητα επί της υπόθεσης αυτής, για την οποία ο εισαγγελέας πρωτοδικών Α. Κορέας είχε εισηγηθεί να τεθεί στο αρχείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είχαν υπάρξει ήδη εξελίξεις και μάλιστα θεαματικές γύρω από το θέμα αν δεν μεσολαβούσε η προεκλογική περίοδος, οπότε σταμάτησε κάθε ενέργεια για προφανείς λόγους. Αλλωστε, ορισμένα κομματικά επιτελεία δεν θα έχαναν την ευκαιρία να εκλάβουν κάτι τέτοιο ως προσπάθεια παρέμβασης. Εφόσον βέβαια δεν σχηματιστεί κυβέρνηση και η χώρα οδηγηθεί εκ νέου σε εκλογές περί τα μέσα Ιουνίου, λογικά θα υπάρξει και νέα καθυστέρηση. Εκείνο που παραμένει άγνωστο είναι ποιους θα αφορά, όταν έρθει η στιγμή, η μελετώμενη άσκηση ποινικής δίωξης.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι μη στρέφεται κατά συγκεκριμένων προσώπων, αλλά να είναι, κατά τη νομική ορολογία, in rem και ο εντοπισμός των επιμέρους ευθυνών να γίνει κατά την κύρια ανάκριση. Ούτως ή άλλως, πάντως, η υπόθεση των CDS έχει ταυτιστεί άμεσα με το θέμα της προσφυγής στο ΔΝΤ, αφού τελικά, όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους τον Μάρτιο, υπήρξε μερική ενεργοποίησή τους, η οποία στάθηκε αρκετή για να αποφέρει στους κατόχους τους μερικά δισεκατομμύρια δολάρια…

Από την Δημοκρατία
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Άκουσα δικαιοσύνη και κάτι μ' έπιασε. Δικαιοσύνη όπως λέμε υπόθεση Ζήμενς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι ειναι . Δικαιοσυνη σε κατοχικες κυβερνησης = 0 .
    Αυτα ειναι για τους ανοητους και τους ασχετους επι παντως επιστητου .
    Μετα την απελευθερωση θα μιλαμε και παλι για δικαιοσυνη , κρατος δικαιου κτλ κτλ .
    Η ΝΕΜΕΣΙΣ εχει τον ΛΟΓΟ τωρα .
    Αλλα μου κανει εντυπωση που υπαρχουν Ελληνες ακομη ! που πιστευουν οτι η δικαιοσυνη ειναι δικαια και τυφλη !
    Με νομους που εχουν ψηφιση εφιαλτες , τυχοδιωκτες , προσκυνημενοι , αθεοι , απληστοι και οτι αρνητικο μπορει να εχει ο χειροτερος ανθρωπος σε μια κοινωνια ηλιθιων και κακων .
    Το συστημα εχει παντου χωθη και εξουσιαζει τους ΠΑΝΤΕΣ .

    ΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ και επειτα θα μιλησουμε για δικαιοσυνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]